Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V červnu 1942 se po pádu Tobruku chystá seržant Gunn se svým tankem a hrstkou mužů podle rozkazu ustoupit, přestože je téměř obklíčen německými jednotkami a před sebou má pouze rozpálenou saharskou poušť. Cestou narazí na kapitána Holidaye a zbytky jeho zdecimované jednotky. Když se chystají doplnit zásoby vody v opuštěné oáze, zjistí Gunn, že německé jednotky chtějí udělat totéž, a rozhodne se jim v tom zabránit. I když ví, že to je rozhodnutí sebevražedné, se svými devíti muži je odhodlán připravit obranu a pak zdržet nepřítele natolik, aby se odražené jednotky Spojenců dokázaly mezitím vzpamatovat a přeskupit. (TV Nova)

(více)

Recenze (110)

Jerryklicha 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl snad tisíckrát, a pořád se na něj mohu koukat. Výborný herecký výkon Jamese Belushiho. Pointa je v tom, že parta vojáků brání studnu, ve které vlastně vůbec není voda. Akce, přestřelky, ale dokonce i humor v podání francouzkého vojáka, který vypráví vtipně, jak doma jedl sýr, pil víno a jedl k tomu cibuli :) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jim Belushi v jeho najlepšej role. Preto ho mám rád vo vážnych snímkach a nie ako komika. Tento dej príjemne odsýpal, akcia je tak akurát a nenájdete tu žiadne megalomanstvo, alebo priblblý americký pátos, ktorý v iných filmoch nezachránia ani známe tváre. V rámci žánru skutočný nadpriemer a to nemyslím len TV tvorbu. 2. svetová vojna, rozľahlá púšť, jeden americký tank, málo vody, jedna studňa, veľa Nemcov. V skutku slušná vojnová snímka. Hlavnou osou príbehu je boj o vodu. Tá tam má svoju strategickú úlohu. Človek by si mal vôbec uvedomiť, ako je táto tekutina vzácna, aj keď jej má nepreberné množstvo. Film Sahara je prevažne dobrodružným vojnovým príbehom a tvorcovia v ňom nerobia z hlavným predstaviteľov falošných akčných hrdinov. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Přes do videopůjčoven ideální plakát (ty vhsky si ještě pamatuji...) až po jednoduchý příběh je Sahara válečným snímkem s minimem hrdinů, ale jasným cílem a to potěšit diváka. James Belushi se konečně vybodl na kriminálky se psem a zkusil prodat svůj americký drsný obličej. Celkově jsou herci moc fajn a naštěstí není divák zahlcen zbytečnou hromadou postav, ale "pouze" devíti statečnými... Krom toho Brian Trenchard-Smith se asi upsal ďáblu, protože mezi ostatními jeho filmy je Sahara jasně nejlepší a o pět parníků a saharu kvalitativně lepší než vše ostatní, na co Brian sáhl. Krom toho poušť není zbytečně převizualizovaná a film má tak nekompromisní náboj, který ve válečném filmu určitě potěší stejně jako příjemné tempo. Celkově slabší 4*, ale příjemné překvapení filmu nikdo neodpáře. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Jestli si myslíte, že tento film je jen na nedělní odpoledne na strávení oběda, tak se moc pletete. Film je sice osekaný o nějaké triky, ale to filmu vůbec neubírá. Belushi zde představuje klasický USA charakter, ale taky člověka se zásadami a dobrým srdcem. Všechny národnosti zde byly velmi typicky vykresleny. Film mě dost překvapil a na to, že neměl na rozpočet 10ky milionů, tak je velmi kvalitní. ()

Oxik49 

všechny recenze uživatele

Typická amerikánská válečná slátanina o hrdinných Američanech a ublížených spojencích a zlých tupých fašounech a náccích. Američani, Angláni, Frantíci, zajatej Ital a Němec a jeden bubák společně tábořej u vyschlý studny, kterou bráněj před Afrika Korpsem podnikajícím davové útoky po vzoru Sovětů. Chvílemi jsem nevěděl, jestli brečet, nebo se smáti. Pro někoho to však jistě bude slušné odreagování. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Téměř všichni komparzisté byli příslušníky australských armádních složek. Těm kvůli zvýšení autenticity režisér nařídil oholit si vousy, které v německé armádě během druhé světové války nebyly tolerovány. (oje)
  • Tank seržanta Gunna (James Belushi) je M3 Lee. (G3niu5)
  • Tambul (Robert Wisdom) si pred bojom pri modlitbe nevyzul topánky, čo je v Islame prikázané. (Lukoh)

Reklama

Reklama