Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V červnu 1942 se po pádu Tobruku chystá seržant Gunn se svým tankem a hrstkou mužů podle rozkazu ustoupit, přestože je téměř obklíčen německými jednotkami a před sebou má pouze rozpálenou saharskou poušť. Cestou narazí na kapitána Holidaye a zbytky jeho zdecimované jednotky. Když se chystají doplnit zásoby vody v opuštěné oáze, zjistí Gunn, že německé jednotky chtějí udělat totéž, a rozhodne se jim v tom zabránit. I když ví, že to je rozhodnutí sebevražedné, se svými devíti muži je odhodlán připravit obranu a pak zdržet nepřítele natolik, aby se odražené jednotky Spojenců dokázaly mezitím vzpamatovat a přeskupit. (TV Nova)

(více)

Recenze (110)

Daddko odpad!

všechny recenze uživatele

WWII pomohol Nemecku prehrať Benito Mussolini. Jeho eskapády v Etiópii, Albánsku a najmä v Grécku a Severnej Afrike vyťažili nemeckú armádu tak, že nestačili na iných frontoch. Afrikakorps to zase len hasil po Talianoch. Pohľad z druhej strany ako a čo vymyslela Púštna líšky by bol zaujímavejší. Jedna fiktívna historka  Montyho armády realitu bojov nezmení. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Australský válečný televizní film, který je remakem slavné předlohy z roku 1943, která sloužila jako propaganda. Tento film je jedním z mých nejoblíbenějších válečných filmů. Přiznejme si, že válečných filmů je jak mravenců v lese, nicméně kolik z nich se věnuje střetnutí Spojenců s Afrika Korps v pusté a vyschlé Africe? Moc jich není, proto si tohoto filmu o to více cením. Již od začátku se dostáváme pod likvidační palbu německého protiútoku a parádní tempo si film drží takřka po celý průběh. Děj nás zavede za ustupující skupinou vojáků, kteří po cestě posbírají několik mnohonárodnostních vojáků a pod záštitou hrdinské akce se rozhodnou bránit studnu, aby ulehčili svým přeskupujícím jednotkám. Tento příběh nám pomůže nahlídnout na jednotlivé národnosti za války, dokonce se nám poměrně reálně a přesně snaží vystihnout charakteristiku jednotlivých národností a toho si na tomto filmu cením nejvíce. Seznamování s postavami sice není dlouhé, i tak ale poznáme jakou charakteristiku za války jednotlivé národy měli. Samozřejmě, že je zde trochu přehnané vykreslení hrdinských Američanů, ale to je detail, který se dá snadno překousnout. Válečné scény jsou i přes mizerný rozpočet parádní a působí poměrně realisticky. Kdyby takto měl vypadat každý televizní film, tak si snad pořídím televizi. Moje hodnocení 85% ()

Reklama

Machrovic

všechny recenze uživatele

Todle není béčko, ale céčko. Po polovině jsem to zabalil a šel spát. Už mi ti hrdinní amíci lezou vážně krkem. Z historického hlediska totální blbost, protože první zástupci armády nejsupermachrovitějšího národa vstoupili na půdu Afriky až v listopadu 1942 v rámci operace Torch. Nejlepší je, že britský velitel poslouchá amíka jako hodinky ač má vyšší hodnost! Asi pochopil, že jediný, kdo je může zachránit je velký syn velkého národa. Fuj! Dvakrát fuj! ()

Manas50 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslím hodně historických mezer a celkovou nereálnost příběhu, tak se překvapivě jedná o celkem kvalitní válečné drama. Válečné scény jsou natočeny zajímavě a efektivně, vzhledem k tomu že je to jen TV film. James Belushi ukázal, že umí zahrát nejen komediální role. Ostatní herci jsou pro mě neznámí, ale byl jsem s nimi spokojen. Škoda těch již zmíněných velkých historických nedostatků, bez nich by byl můj dojem z filmu ještě lepší, ale i tak to není špatný výsledek. 70% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

TV film, ktorý vyzerá lepšie ako niektoré kino filmy. Prekvapivo dobrá réžia, ktorá dokázala zachytiť atmosféru danej situácie, výprava vôbec nevyzerá ako keby stala pár korún, akcie sa dajú vychutnať, dej tiež nie je zlý, herecké obsadenie moc hviezdne nie je, ale James Belushi to zvládol výborne. Skratka film, ktorý ma atmosféru, hlavnú hviezdu a na oko dobre vyzerá. Jeden s mala vojnových púštnych filmov, ktoré sú dobre a priznám sa, že film ma pripútal na celú stopáž a nebolo to len cigaretami Jamesa Belushiho :-) 85% - 4* ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Tambul (Robert Wisdom) si pred bojom pri modlitbe nevyzul topánky, čo je v Islame prikázané. (Lukoh)
  • Tank seržanta Gunna (James Belushi) je M3 Lee. (G3niu5)
  • Téměř všichni komparzisté byli příslušníky australských armádních složek. Těm kvůli zvýšení autenticity režisér nařídil oholit si vousy, které v německé armádě během druhé světové války nebyly tolerovány. (oje)

Reklama

Reklama