Reklama

Reklama

Z for Zachariah

Trailer 1

Obsahy(1)

Príbeh je zasadený do sveta po nukleárnej vojne. Mladá Ann (Margot Robbie) má strach, že môže byť tou príslovečnou "poslednou ženou na Zemi". Táto obava sa však rozplynie, keď jedného dňa uvidí niečo neuveriteľné: ďalšiu ľudskú bytosť. Je to Loomis (Chiwetel Ejiofor), vedec, ktorý vplyvom radiácie a neúspešného hľadania iných ľudí takmer prišiel o rozum. Medzi týmto párom, aj vďaka okolnostiam, pomaly vzniká romantický vzťah. Keď však do ich údolia zavíta ďalší neznámy, Caleb (Chris Pine), ich krehké puto sa začína rúcať. (xzajox)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (117)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Koncert tří skvělých herců. Film na jedno použití, ale zanechá ve vás stopy. To každopádně. Akorát jim musím vyčíst, že v druhé polovině filmu jaksi zapomněli na psa, který byl v první polovině všudypřítomný. Ale potom, co splnil svůj úkol, coby "hledače jiných lidí", byl asi vyškrtnut ze scénáře, či co. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Nejprosluněnější postapokalyptické sci-fi plné romantických exteriérů a prosté jakýchkoli trikových kreací. Nezávislé komorní drama otáčející se okolo zvláštního citového trojúhelníku tří duší, nesoucích v sobě traumata věcí minulých a budujících základy života budoucího. Příběh se dotýká spousty lidských otázek, jako opětovně se probouzející a téměř pozapomenuté sexuality, otázek životních, duševních či náboženských priorit, vzájemné pomoci či naopak mezilidských konfliktů zasazených do atmosféry tíživé postapokalyptické situace, která je tvořena depresivními zážitky a duševními ranami filmové trojice podbarvenými pochmurnými smyčcovými tóny a zajímavými ,více či méně ofiltrovanými, záběry kameramanské jistoty Tima Orra. 70% ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Trailer na tento film mě oslovil a já se na něj začal těšit, jelikož jsem doufal, že by z toho mohlo vyjít něco jako film Cesta, která taky stála na pár hercích a minimalistické a pomalejší plynoucí atmosféře. Adaptaci neznám, ale dost se mi líbilo jakým způsobem to režisér Craig Zobel natočil. Je to dost pomalé a herci toho moc nemluví a většinu důležitých informacích se dozvíme z výrazu z jejich obličejů. Krásně se na to kouká, má to slušné napětí a tempo. Můj největší problém je v tom, že mě tam chyběl nějaký výrazný zvrat nebo co by působilo trochu nepředvídatelně. Chiwetel Ejifor hraje dost utlumeně a je to dost zajímavé výkon. Margot Robbie je velmi sympatická a krásně ukazuje, že zvládne i těžší role. Chris Pine je opět parádní a je vidět, že ho baví hrát i v malých filmech. Z for Zacharian je hodně pomalé drama, které sice asi nesedne každému, ale rozhodně je to zajímavá a trochu netradiční podívaná. ()

SICK_BREED 

všechny recenze uživatele

Popravdě nechápu to vysoké hodnocení. Do jisté míry moje roztrpčení určitě vychází z toho, že jsem Z for Zachariah považoval za nějaký klasický post-apo film. Čekal jsem hlad, násilí, strach a vše ostatní co k tomuto žánru patří. Místo toho jsem dostal nezajímavé citové porno o nesympatickém milostném trojúhelníku, které na mě nezafungovalo a to snad kromě jedné minuty stopáže ani na chvíli. Není to tak, že bych neměl rád dramata - mám, jenom tohle nepovažuju za kvalitní a dostatečně naléhavé. NEJLEPŠÍ je: Melodie kterou zahreje Margot na konci filmu, jakož celá ta scéna. NEJHORŠÍ JE: Nezajímavé a nudně zpracovaný téma. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Překvapivě fungující komorní drama o třech postavách a třech dějstvích. Hlavní charaktery toho moc nenamluví, ale to co se skutečně děje, můžeme vyčíst z jejich chování. Osamocená Ann se navzdory všem svým očekáváním setká s Loomisem, vědcem, kterému se jako jednomu z mála podařilo uniknout ničivé radioaktivitě. I když se možná jedná o poslední lidský pár na celé Zemi, jejich vztahy nejsou jednoduché. Příchod dalšího muže vše navíc jen zkomplikuje. I když se podle nastíněného popisu může zdát, že půjde o prostý (navíc hollywoodský) milostný trojúhelník, zdaleka tomu tak není. Nejedná se ani o hlubokomyslné existenciální zamyšlení se nad osudem lidstva. Prostě je to film, který ukazuje, jak by to mohlo vypadat, kdyby se uprostřed katastrofou zničené Země setkali tři neznámí a vlastně ničím výjimeční lidé. Prostě takové příjemně obyčejné psychologické drama. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Když John Loomis (Chiwetel Ejiofor) prochází knížky v knihovně, vezme do ruky jednu s názvem „A For Adam“, což v předloze odkazuje i k jejímu titulu, jelikož A je první písmeno a Z poslední a jako poslední ženu sebe vidí i Ann. (TaNya_)
  • Film se natáčel na Islandu, ve Švýcarku a na Novém Zélandu. (herr_carter)
  • Původně si měla hlavní ženskou roli zahrát Amanda Seyfried, ale poté, co se natáčení zpozdilo, byla nucena odstoupit kvůli jiným závazkům. Nahradila ji Margot Robbie. (Spidey3)

Související novinky

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Reklama

Reklama