Reklama

Reklama

Záblesky chladné neděle

  • angličtina Cold Sunday
Trailer

Obsahy(1)

V lidech se ukrývají mnohá tajemství. A jedno děsivější než druhé... Na jedné cestě v mlžných a sychravých severních Čechách se během všední jízdy pohádá Tereza (A. Petřeková) se svým přítelem Richardem (K. Rímský) a vystoupí na silnici, kde stávají prostitutky. Zde v rychlosti nastoupí do auta neznámého Adama (R. Jašków), co zde hledal společnici pro svého bratra Martina (J. Plouhar). Chtěl totiž nalézt, dívku, jež by na dnešní rodinné oslavě dokázala udělat dobrý dojem. Tereza jej zaujme a nabídne jí několik tisíc, za předstírání, že je bratrovou přítelkyní. Dívka, jež je ráda, že uprchla před umanutým Richardem, přijímá. Zaveze ji tedy za svým bratrem do odlehlé vilky na vesnici a již během příjezdu se jí něco nezdá a začíná být nervózní – není to ani tak ponurým domem či odříznutím od světa jako spíše samotným Martinem, o kterém má mnoho pochybností. Adam však vzápětí odjíždí a nechá Terezu a Martina o samotě… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

oondra 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem na projekci vyrazil, i když jsem uvažoval, že jí tentokrát vynechám...Trailer totiž nesliboval nic světaborného, ale nakonec jsem se od začátku filmu vůbec nenudil a s napětím čekal co se stane dál!! Možná bych čekal trochu akčnější konec,když už je film uváděn jako thriller, protože to je snad jediná věc, která mě na filmu zklamala...Ale i tak pro mě docela velké překvapení a to i přes ty asi ne/chtěné vtipné scény. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi 2 nebo 3 hvězdami, nakonec jsem hodnější - protože mě ti samí tvůrci momentálně každé pondělí poutají k Vraždám v kruhu - které jsou rozhodně o několik tříd nad tímto pokusem o thriller v českých podmínkách. Ale to se zřejmě jen předehřívali. Ne, Záblesky chladné neděle, se jim ještě nepovedly. Nápad to nebyl sice úplně špatný, ale rozvleklost jednotlivých scén je neúnosná. V prospěch paní Ivy Procházkové se pokusím zapomenout, že jsem toto podivínské dílko viděla, protože Vraždy v kruhu napsala excelentně. ()

Reklama

dex2man 

všechny recenze uživatele

Je to velmi napínavé, protože se všechny ústřední postavy chovají jako na útěku z Bohnic a člověku tak neustále šrotuje, kdo z nich do polstrovaného pokojíčku opravdu patří. Učitel Martin má zálibu v zakrvácených svetrech a bez lopaty nebo pušky v ruce na něj nenarazíte a k tomu se vždy jen náznakem dozvíme něco z jeho temné minulosti. Mysteriózní nádech umocňuje sychravé počasí na samotě u lesa, démonická klavírní hudba v takových dávkách, že vám zůstane v uších ještě půl dne po skončení a drastické dějové zvraty- Tereza není Tereza, někdo je manžel a pak zase není…na chvíli je z toho dokonce pěkná řezničina! Při záběru kdy si vytočený Rímský podá na odpočívadle pro štětky bezbrannou popelnici a bez varování jí téměř skope do bezvědomí jsem si raději zakrýval oči. Ale abych jen nezlehčoval- Záblesky jsou na české poměry velmi slušný psychologický mysteriózní sriler a snaha se cení,ne? ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem na CSFD projekci vyrazil, neb tento unikátní počin by mne určitě minul. Neskutečně stupidní, pitomý film. Zřejmě nepříšernější filmová hudba, co jsem kdy slyšel, trhající uší pokaždé, když zazní. Trapná hra na uměleckost prostřednictvím kamery a zpomalených záběrů. Jeden herec obklopený neherci, bohužel ve vedlejší roli. Co však film neskutečně zvedá, je nechtěná vtipnost. Většina sálu zachovávala z mně neznámého důvodu dekórum, ale jak jsme se začali s kolegou hijackerem nepokrytě chlámat, lidi kolem sebe jsme celkem strhli. Žraní jablek na střeše auta (ač byla hnusná). Zřejmě nejotravnější telefonní vyzvánění na světě. Dora v rejoice-kách. Hustění staré ukrajiny a následná jízda v botách na jehlách. Schovávání ukrajiny trsem trávy. Dorino "Do píči", když píchla. "Kdo stojí o její posraný vajíčka?" - "Já. Mám hlad." No prostě komedie. Šílená. A asi nejnezapatovatelnější název filmu v dějinách. Škoda toho vážného konce, na pět to mělo rozjeto dobře... 80% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ivan Pokorný občas atmosféru umí, jen by nemusel pořád natáčet scénáře své manželky. Chápu, že se jim v tandemu asi dobře spolupracuje, ale trošku rozšířit svůj pracovní záběr by neškodilo. Tohle rozbředlé nic, ve kterém to vypadá, že jsou podezřelí a divní téměř všichni, až z toho vyleze skoro úplný opak, by neškodilo zkrátit minimálně o třetinu i to je myslím málo. Na obstojných lokacích a tajemné hudbě thriller fakt nevystavíš. 30%. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se v krajině Labe a Českého Středohoří. [Zdroj: zableskychladnenedele.com] (hippyman)
  • O snímek se nemálo zajímal zahraniční odborný časopis Kameramann, a to jednak proto, že se na něm podílel Armin Dierolf (oceňen cenou nejlepší kamera na festivalu Sehsüchte 2009), a krom toho byly některé scény natočeny s prototypem kamery PS-Cam X35. [Zdroj: zableskychladnenedele.com] (hippyman)
  • Režisér Ivan Pokorný hledal vhodný dům k natáčení celých šest měsíců. Nakonec objevil starý statek nedaleko Okoře. (chelseaman22)

Reklama

Reklama