Reklama

Reklama

Záblesky chladné neděle

  • angličtina Cold Sunday
Trailer

Obsahy(1)

V lidech se ukrývají mnohá tajemství. A jedno děsivější než druhé... Na jedné cestě v mlžných a sychravých severních Čechách se během všední jízdy pohádá Tereza (A. Petřeková) se svým přítelem Richardem (K. Rímský) a vystoupí na silnici, kde stávají prostitutky. Zde v rychlosti nastoupí do auta neznámého Adama (R. Jašków), co zde hledal společnici pro svého bratra Martina (J. Plouhar). Chtěl totiž nalézt, dívku, jež by na dnešní rodinné oslavě dokázala udělat dobrý dojem. Tereza jej zaujme a nabídne jí několik tisíc, za předstírání, že je bratrovou přítelkyní. Dívka, jež je ráda, že uprchla před umanutým Richardem, přijímá. Zaveze ji tedy za svým bratrem do odlehlé vilky na vesnici a již během příjezdu se jí něco nezdá a začíná být nervózní – není to ani tak ponurým domem či odříznutím od světa jako spíše samotným Martinem, o kterém má mnoho pochybností. Adam však vzápětí odjíždí a nechá Terezu a Martina o samotě… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Alementina 

všechny recenze uživatele

1.5* ale pan reziser je velky sympatak, tka spis k tem 2*. bohuzel film samotny je nuda, sed, nuda, sed ... Kamera je asi to nejlepsi z filmu, ale jinak se priklanim k nazoru pana kameramana, ze bud je to thiller a nebo komedie, tohle je kočkopes a navic po komediální stránce s tím těžkotonážním humorem, který je tak typický pro ty komerční řachárny (obzvláště české). Herecky je to pro mě spíš bída, obzvláště slečna Adéla je jak reklama na blbou blondýnu ... a to nejen herecky... Jinak pan Pokorný byl na záverečné "besedě s tvůrci" velmi vtipný, což byl asi nejlepší moment z celého večera. Jen dodavam, ze me nevadi, kdyz ma film pomale tempo, me vadi, kdyz je to nezazivne zdlouhave... bez spetky napeti. A na závěr bych chtela apelovat na navraceni trochu kultury do kina .... mela jsem tu smulu, ze jsem chytla dva velke chroustaly vedle me a pak i nade mnou ... a vic nez film vnimat šuštění sáčku a chroustání chipsů ... hrozny :( já si ráda taky občas něčeho u filmu zobnu, ale když už je to v kině, tak něco, co nevydává zvuky ... zkuste hrozinky v nešustivém papíře :) PS: A POMO radeji ani zbabele nehodnotil :) ()

klida 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí, oklikou řečeno, nevýrazného traileru jsem se bál nějakého utrpení a čekal pod nálepkou thriller naháněčku po lesích ústeckého kraje. Koná se však něco docela jiného, pomalejšího, ale ne tak pomalého jak pan režisér naznačoval při příjemném Q&A. Ačkoli to neovlivňuje mé hodnocení, tak při nákladech pod čtyřmi miliony korun, nezbývá než smeknout klobouk. Hlavní devízou je právě nejednoznačnost v tom, kdo co skrývá. Díky POMOvi za projekci (první csfd premiéra českého filmu), jednak bych se tomu filmu obloukem vyhnul, jednak jsem seděl asi metr a půl vedle jednoho ze svých oblíbených hudebních skladatelů Františka Fuky (myslel jsem si, že je větší). ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi 2 nebo 3 hvězdami, nakonec jsem hodnější - protože mě ti samí tvůrci momentálně každé pondělí poutají k Vraždám v kruhu - které jsou rozhodně o několik tříd nad tímto pokusem o thriller v českých podmínkách. Ale to se zřejmě jen předehřívali. Ne, Záblesky chladné neděle, se jim ještě nepovedly. Nápad to nebyl sice úplně špatný, ale rozvleklost jednotlivých scén je neúnosná. V prospěch paní Ivy Procházkové se pokusím zapomenout, že jsem toto podivínské dílko viděla, protože Vraždy v kruhu napsala excelentně. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Vše fungovalo opravdu překvapivě slušně,kamera, režie i zajímavý scénář. Všichni kluci herecký to rozjeli ve velkém tempu a Taťjana je držák. Člověk by byl i na rozpacích, kdo tedy bude v tom pletenci rozervanců největší křivák. Nebýt toho, že se objeví chudák Kryštof a mně hned bliká žárovička s nápisem To bude lump.( Chudák, protože je ve škatulce gauner a režisér si ho z ní jen vytáhne, jak snadné). Zpátky k filmu. Bylo to příjemně napínavé, chladné a ponuré. Nebýt nevyrovnaného výkonu slečny Petry s pěknou figurkou a sladkého pohádkového konce šla bych určitě výš. 3,75 ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zřejmě to měl být thriller postavený na hře s tajemstvím, kdy všichni něco tají a divák se až v závěru dozví, kdo je tu skutečně magor a kdo oběť. Jenže se to zrovna nepovedlo, takže výsledek občas vypadá jako divná komedie či dokonce nezáměrná parodie. A nejsem schopen rozluštit, do jaké míry za to může scenáristka a do jaké režisér. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Režisér h Ivan Pokorný si ve filmu zahrál policistu z kriminálky. (chelseaman22)
  • Postavu Richarda (Kryštof Rímský) psala autorka scénáře jako jedinou z ústřední čtveřice podle skutečné osoby. [Zdroj: zableskychladnenedele.com] (hippyman)
  • O snímek se nemálo zajímal zahraniční odborný časopis Kameramann, a to jednak proto, že se na něm podílel Armin Dierolf (oceňen cenou nejlepší kamera na festivalu Sehsüchte 2009), a krom toho byly některé scény natočeny s prototypem kamery PS-Cam X35. [Zdroj: zableskychladnenedele.com] (hippyman)

Reklama

Reklama