Reklama

Reklama

New York, 1974. Padesátiletý Chris (Clive Owen), byl právě propuštěn za dobré chování po mnohaletém vězení za vraždu. Venku na něj čeká jeho mladší bratr Frank (Billy Crudup), policista s perspektivní budoucností. Chris a Frank byli vždy odlišní, ale pokrevní vazby mezi nimi vždy fungovaly dokonale a pevně. Chris dostává šanci k návratu do běžného života. Frank ho ubytovává u sebe doma a nachází mu práci. Chris už ale není schopen žít „normální“ život. Opět se ocitá na šikmé plose zločinu a Frank ho vymazává ze svého života. To už je ale příliš pozdě, protože osudem obou bratrů je zůstat navždy spolu. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (123)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Už tě nikdy nechci vidět !!" - "Možná mě uvidíš v pátek, brácho.." Velmi dobrá pologangsterka s několika žánrovými ozvláštněními, luxusním obsazením, precizně zvládnutou výpravou, kostýmy a spoustou dalších detailů.. Především však biják s až fetišistickým užitím hudební složky.. Guillaume Canet s tímhle remakem téměř svého vlastního bijáku hodně zabodoval.. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát viděná rozepře dvou bratrů na rozdílných stranách zákona zde nezískává žádný nový rozměr, ale přesto dokáže zaujmout a závěrečná katarze i zapůsobit. Přes jistou 'střípkovitost' a plochost se totiž důkladné, v pomalém tempu dirigované seznámení s vypjatými rodinnými vztahy nakonec dostane pod kůži, také díky povedené sedmdesátkové retro atmosféře a ozdobnému triu Marion, Mila a Zoe navrch. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Gangsterky, proč ne. Jak se ale kolem nějaké začne motat hodně známých jmen, nekončívá to dobře. A tohle je toho příkladem. Prostě si nemůžu v dobrém užít film, mám chuť nedlouho po začátku vystřílet většinu ansámblu, abych tím udělal svět alespoň na 15 minut lepším. Nakonec je tak škoda, že tam těch postav pochcípalo tak málo. A ten závěr byl už spíš k smíchu. ** s odřenými cípy. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Já vím, že přijdeš. Seš dobrej chlap." Dva rozdílní bratři, jeden na straně dobra a druhý na straně zla. Mám rád kriminální klasiky ale tenhle pokus vyšel tak na půl. Hvězdné obsazení nemá chvílemi tak trochu co zajímavého hrát. Jde především o rodinné vazby a lidské hodnoty.  6/10 ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Těžce vydřený 3*! Retro stylizace s výpravou je parádní, to se musí nechat, herci taky slušní, ale příběh a poutavost vcelku nijaká, už teď skoro nevím, o čem to pořádně bylo. Přišlo mně to chvílema nesourodý (možná kvůli 3 scénáristům) a takový mdlý. Ano, to je to správný slovo - nebylo to vyloženě nudný, ale spíš nemastný, neslaný a tudí mdlý. Tím pádem tomu nepřidává ani napálená stopáž, mohlo to být klidně kratší. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (6)

  • Snímka je remakom francúzskeho filmu Les liens du sang (2008), v ktorom zažiaril Guillaume Canet. Tentokrát si však nezahral rolu policajta, ale snímku priamo režíroval. Ide pritom o jeho prvú, ktorá bola kompletne v angličtine. (MikaelSVK)
  • S hlavní mužskou rolí byl od začátku spojován Mark Wahlberg. Z důvodů pracovního vytížení roli odmítl. (Conspi)

Reklama

Reklama