Reklama

Reklama

Walt Disney dlouhodobě usiluje o filmová práva k psanému románu Mary Poppins. Opakovaně žádá jeho svéráznou autorku P. L. Traversovou o setkání, ale ta hollywoodského velikána po celá léta úspěšně odmítá, stejně jako udělit mu souhlas k právům na její milovanou postavu a knihu. Protože si ale uvědomuje, že prodejnost jejích knih klesá a budoucnost je nejistá, v roce 1961 se setkáním souhlasí. Vzniká tak dvoutýdenní dobrodružství, které nakonec vyústí v zahájení prací na zbožňovaném a mnohokrát oceněném filmovém fenoménu Mary Poppins. Během těchto dvou krátkých týdnů se Walt Disney v maximální možné míře snaží vyjít Traversové vstříc. Vyzbrojený nápaditými storyboardy a veselými písničkami od talentovaných bratrů Shermanových na ni podniká doslova frontální útok, ale spisovatelka se jen tak nevzdává. Zanedlouho Disney zklamaně sleduje, jak její odhodlání mu práva neposkytnout jen sílí a ta se mu tak i přes jeho snahy stále více vzdalují. Teprve ve chvíli, kdy se v duchu sám přenese do svého dětství, je schopen začít chápat démony, kteří spisovatelku pronásledují, a společně vypustí Mary Poppinsovou na svobodu, aby společně vytvořili jeden z nejpůsobivějších filmů filmových dějin. (Falcon)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (331)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $83,301,580 Tržby Celosvetovo $117,867,984Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,349,591Tržby za predaj DVD v USA $17,953,857║ nakoniec nevyhnutná sentimentálna záležitosť John Lee Hancocka, ktorá mu nakoniec vyšla narozdiel od jeho predošlích nezdarov, dá sa to zgustnúť vďaka celkom zaujímavo podanému príbehu, peknému vizuálu, nadobudnutej atmosfére a výborným hereckým výkonom, miestami príjemné roztomilé, hravé a rovnako tak aj dramatické, vyšlo mu to, tento projekt dosť slušne zvládol /70%/ ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Mary Poppins jsem nečetla ani neviděla a nemíním to měnit, nikdy mně totiž nebyla sympatická, avšak příběhu o jejím vzniku, zejména inspiraci pro její knižní podobu, nebylo proč se bránit a nelituji. Od prvních záběrů především díky kousavě věcné Emmě Thompson, kouzelné v každičkém hnutí tváře a parádní konfrontaci amerického slunečna s anglickým sychravem, postupně i pro hořko-sladkou rovinu dětství s otcem (skvělý Colin), který vykupuje vinu alkoholika říší fantazie, při mimořádné pozornosti věnované nejstarší ze svých dcer, i když tím, kdo nejvíce ovlivnil její osobnost, nakonec nebyl on... Největší pnutí nastávalo ve společných scénách Walta Disneye a P. L. Traversové, které byly s každou další více vyumělkované, až vygradovaly do jakéhosi mravokárného patosu, což tento dojímavý, ironický, vážný i směšný snímek stálo hvězdu v mém hodnocení... Co se to stalo Tomu Hanksovi s obličejem - botox, problémy s pitím, animace? ;-) ()

Reklama

maseer2 

všechny recenze uživatele

největší problém tohoto filmu tkví v tom, že hlavní hrdinka, kolem níž se točí celý příběh a které byste za normálních okolností měli tendenci fandit, je neuvěřitelně nepříjemná, protivná a otravná "mimoňka", takže si naopak přejete, aby ji někdo nakopal do zadnice a shodil ze schodů.. zároveň ale člověk nechce fandit ani postavě Walta Disneyho (která je zde děsně zidealizovaná, ale přesto výborně zahraná jako vždy skvělým Hanksem) se svým megalomanským studiem.. díky zmíněnému působí film tedy dosti neosobně, ale já se i přesto při sledování bavil a v závěru se dokonce nechal dojmout, takže z toho jsou nakonec přece jen ty nejslabší 4*.. ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný příběh o autorce P.L.Travers ve skvělém aranžmá Emmy Thompson, která své slavné knížní dítko o Mary Poppins nechce jen tak dát z ruky a snaží se ze všech sil před světem pohyblivých obrázků uchránit svou minulost vklíněnou v knižní bestsellerové publikaci. Walt Disney se krásně na filmovém plátně rozpohyboval úžasným Tomem Hanksem, který má jako herec stále co říct a také řiká. Nechal jsem se ukolébat vůní anglického čaje, který mi naservíroval se špetkou mléka Mickey Mouse a já za jeho přítomnosti šálek s chutí vypil až do závěrečných titulků. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Výborný herecký koncert. Šarvátky mezi velikášským a rozverným Tomem Hanksem a upjatou a břitkou Emmou Thompson mě bavil od začátku do konce. Jedná se spíše o konverzační film, prokládaný flashbacky na dětství hlavní hrdinky (prodchnuté smutnýma očima Colina Farrella - zase), které byly zřejmě důležité pro pochopení P. L. Traversové, ale podle mě dostávaly až příliš prostoru a to ještě v té nejsentimetálnější a nejvíce přeslazené podobě, což celý film sráželo dolů. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (16)

  • Součástí závěrečných titulků jsou i autentické fotografie. (SniperG1)
  • Prvý americko-britský film spoločnosti Walt Disney Company, na ktorom sa koprodukčne podieľalo a spolufinancovalo štúdio BBC Films. (odmocnina)

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Bonnie a Clyde umřeli rukou Liama Neesona

Bonnie a Clyde umřeli rukou Liama Neesona

13.04.2013

Alespoň se nám to pokusí tvrdit dobové akční drama Highwaymen. Pokud Neeson kývne na nabídku, zahraje si slavného texaského rangera Franka Hamera, který údajně přežil víc jak 100 přestřelek, zabil… (více)

Reklama

Reklama