Reklama

Reklama

Pawel nedávno dosáhnul 30 let a žije se svým otcem Zygmundem. Společně dováží second-handové zboží ze severu Francie na jih Polska. Na zpáteční cestě z jedné z „obchodních cest“ je Pawel šokován odhalením fotografie svého otce na přebalu polských bulvárních novin. Vedle jeho jména je titulek „zrádce“. Zygmund, hrdina v boji proti totalitě a uznávaný člen pracovního hnutí „Solidarnosc“ z 80. let, je nyní náhle obviněn, že byl tajným informátorem komunistického režimu s krycím jménem KRTEK. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (20)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Rodinná dráma s politickým pozadím, ktorá utečie ako voda. Poľské vyrovnávanie sa s komunistickou minulosťou má podobné črty ako to naše. Tiež tam bolo veľa eštebákov, tiež ich je asi veľa doteraz v politike, ale nie je vždy isté, či tá spolupráca bola dobrovoľná, či nedobrovoľná, alebo len nastrčená. Tento film zahmlieva pravdu až do konca, aby prišiel s prehnaným rozuzlením. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho trochu něco jiného i dle obalu jsem se domníval, že půjde o kriminální thriller s politickým podtextem, ale dostalo se mi víceméně komorního dramatu jedné rodiny, jež se vyrovnává se stíny minulosti. Poláci to i tak zvládli opět s přehledem a ještě do toho zakomponovali i Francouze. Borys Szyc a Marian Dziedziel podali výborné výkony, které byly po zásluze odměněny některými oceněními. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Až zas bude Hřebejk točit o české minulosti, ať si pustí tenhle film o vině a nejistotě, minulosti ovlivňující současnost. Jednoduše, drsně, jasně. Uvěřitelně. Postavy nejsou žádná paka jako z českých filmů, není nutné si vypomáhat emigrantem a rvát sem kulervoucí scény z Národního muzea. Syrové a prosté drama, založené na vztazích, uvěřitelných charakterech, prokreslenosti postav i prostředí a na tématu samotném, pojatém z vnitřního pohledu hrdinů. K tomu přispívá i minimalistická hudba a nevtíravá kamera, která dovedně využívá zimní exteriéry. Poláci prostě tu filmařinu umí. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Krtek ,který byl na můj vkus zakopanej hluboko v zemi. Drama, kde hrají prim dva hlavní herci na které se prostě dobře kouká a snímek nijak nedramatizuje nemožné.Bohužel se v tomhle snímek spíše sune a nenabídne nic moc.Prostě jen čekáte,kdy syn Pavlík najednou těm pomluvám na svého otce začne více věřit a tím spadla opona.Pak už jen běžná formalita vydírání,ale to už máme v samotném konci.Žádná hitparáda to není.Sleduje se to dobře,ale absolutně nic moc svěžího do "komoušského" spektra nepřinese a do toho rodinného to velký dráma taky ne.55% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Poláci mě velmi překvapili. Také se vyrovnávají se strašákem komunistické a udavačské minulosti, a činí tak v tomto filmu velice zdařilým způsobem. Na jednu stranu by to mohl být thriller amerického střihu a skoro to k tomu směřuje, ale nakonec je to pořád lidský příběh, který ukazuje, co všechno jsme ochotni pro rodinu udělat. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama