Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku The Equalizer představuje Denzel Washington bývalého člena elitní tajné vojenské jednotky McCalla, který předstíral svou smrt, aby mohl začít žít poklidný život v Bostonu. Když kvůli záchraně života mladé dívky Teri (Chloe Grace Moretz) musí svůj dobrovolný odpočinek ukončit, ocitá se tváří v tvář extrémně násilným ruským gangsterům. Během tohoto zúčtování se v McCallovi znovu probudí touha po konání spravedlnosti. Pokud se tedy ocitnete v nesnázích s mizivou šancí na záchranu, a nemáte se na koho obrátit, McCall vám pomůže. Je tím jediným, kdo dokáže vaše problémy vyřešit jednou provždy. Je to Equalizer. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 3

Recenze (1 163)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přepálená stopáž a přes hodně nadějný začátek má film mnohem blíže k průseru Pád bílého domu než k Training Day. Tedy ne že by příběhově čerpal z jednoho nebo druhého inspiraci. Mnohem více se mě líbilo vzájemné oťukávání Denzela s Martonem. Takto příjemný souboj na dálku jsem již nějakou dobu na plátně nezažil. Bohužel celý koncept jde nakonec do kopru, protože z Washingtona prostě MUSÍ být superman, který si nakonec vyšlápne i na samotné Rusko. Bože! 132 minut je opravdu vražedných a na film jsem koukal na 3x. Fuqua není určitě špatný režisér, ale dostává do ruky hodně špatné příběhy. Ve filmu se zpočátku filozofuje aby se poté bezproblémově zabíjelo. Myslel jsem si že to dopadne lépe. Když nevíte co by najdete to v OBI. Podruhé do toho už nejdu. 60% ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Temný rytíř z OBI. Respektive taková hobby verze Muže v ohni. Denzel jako supehrdina, který si vystačí s vrtačkou. letlampou a ostnatým drátem, pod Fuquovým drsným dohledem, jenž je někdy starosvětsky syrový, jindy spíš kutilsky srandovní. Koketérií s archaickým stylem trošku připomíná Jacka Reachera - tohle ale nechytlo. ()

Reklama

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci Marton Csokas čoby cynický sociopat s geniálnym inštinktom a inteligenciou hodnou Hanibala Lectera takmer zatienil hlavného hrdinu,čomu som po zhliadnutí tohto akčáku veľmi ťažko a najmä veľmi nerada uverila.Denzel je moja najväčšia láska a vášeň,nebyť však parádnej ,,podívanej"na jeho dokonale vyšinutý filmový proťajšok,štyri hviezdičky by neboli.Faqua mi neukázal nič,čo čo som už stokrát nevidela v iných filmoch,takže nemám veľa dôvodov sa tu rozplývať.Neodpustím si však tradičnú poklonu Denzelovmu nestarnúcemu sexapealu a šarmu.Tá neodolateľná sexi chôdza a nádherný úsmev ma dostanú ešte aj za dvadsať rokov. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Muž v ohni a Mé druhé já, přičemž - jak už to tak u kopií bývá - je Equalizer horší. Zpomalovačky jsou k smíchu, příběh buď netuší, o čem chce vyprávět, nebo se snaží za každou cenu překvapit (každopádně působí nesourodě), záporák to s blazeovaností přehání a nebýt v hlavní roli Denzel, člověk by mu tu touhu po zlepšení světa nevěřil. Nemluvě o tom, že je hrdina až příliš nadčlověk, než aby se o něj byť na okamžik mohl divák skutečně bát (kam se chce dostat a ke komu, tam se prostě dostane, logika/nelogika). Nenudí to, je třeba ocenit nekompromisní styl a ve finálním fightu mezi regály geniální song Zacka Hemsyho, ve výsledku je to ale pořád JEN odvar z toho, co už jsme viděli jinde a lépe. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Richard Wenk / Michael Sloan, Richard Lindheim - The Equalizer (TV seriál) | Hudba: Harry Gregson-Williams | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Village Roadshow Pictures, Escape Artists | Rozpočet: 55 miliónov $ | Tržby: 191,700,000 $ || Pravdepodobne si Fuqua splnil sen z mládí, a natočil idealistický akčňák s Washingtnom. Medzičasom však Denzel zostarol, a vnímanie plynutia metráže u divákov sa zmenilo tiež. Ten film ničím neurazí. A to je ten najväčší problém. Neprekvapí zvratom, tempom, myšlienkou, ani technickou vycibrenosťou. I cez to všetko, že je ten film skôr ako z pred 30 rokov, je tak majstrovsky natočený a audiovizuálne zladený, že v našich krajoch bude trvať ďalších 30, aby niekto z formálnej stránky natočil niečo podobné. Ps: Marton Csokas by si už konečne zaslúžil obsahovo plnohodnotný film, s filozoficky prehĺbenou postavou. 40% | CineStar Černý Most Praha, 24.9.2014 | ()

Galerie (49)

Zajímavosti (35)

  • Při závěrečných titulcích hraje píseň „Guts Over Fear“ od Eminema ft. Sia. (TheSpearCZ)
  • Během noční procházky se Teri (Chloë Grace Moretz) zeptá Roberta (Denzel Washington) na knihu, kterou zrovna čte. Robert zmíní knihu, ve které hlavní postava věří, že je rytířem v lesklé zbroji, ale žije ve světě, ve kterém už rytíři nejsou. Naráží tím na knihu „Důmyslný rytíř Don Quijote de la Mancha“ od Miguela de Cervantese y Saavedry, ve které se chudý šlechtic okouzlen rytířskými příběhy vydává do světa, kde čelí mnohým bizarním situacím, ve kterých se láme skutečnost a jeho pokřivené vnímání ušlechtilého, rytířského světa. (LucasAbelle)

Související novinky

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

13.01.2022

67letý oscarový herec a režisér Denzel Washington (Let, Americký gangster) oznámil, že se chystá na natáčení třetího Equalizera. Prozradil to při rozhovoru o svém nejnovějším snímku The Tragedy of… (více)

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

31.10.2013

Na začátku roku vypadal souboj dvou letošních „Smrtonosných pastí v Bílém domě“ jako rozhodnutá záležitost. Emmerichův White House Down měl vyšší rozpočet, komerčního tahouna Tatuma v hlavní roli a… (více)

Reklama

Reklama