Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku The Equalizer představuje Denzel Washington bývalého člena elitní tajné vojenské jednotky McCalla, který předstíral svou smrt, aby mohl začít žít poklidný život v Bostonu. Když kvůli záchraně života mladé dívky Teri (Chloe Grace Moretz) musí svůj dobrovolný odpočinek ukončit, ocitá se tváří v tvář extrémně násilným ruským gangsterům. Během tohoto zúčtování se v McCallovi znovu probudí touha po konání spravedlnosti. Pokud se tedy ocitnete v nesnázích s mizivou šancí na záchranu, a nemáte se na koho obrátit, McCall vám pomůže. Je tím jediným, kdo dokáže vaše problémy vyřešit jednou provždy. Je to Equalizer. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 3

Recenze (1 163)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CHCI VĚDĚT, KDO DOOPRAVDY JE!…" /// Robert McCall je vobyčejnej člověk. Přes den maká v OBI (což se hodí, když potřebuje třeba kladivo) a po večerech tak nějak mimochodem pomáhá lidem. Ale jak může pomoct holce, kterou pase ruská mafie? Jednoduše. Prostě jejich krví vymaluje restauraci… Antoine Fugua má zajímavej styl vyprávění. Asi nejlíp ho uplatnil v Training Day. V Pádu Bílého domu si zase zábavně akčně zadováděl. Tady se snaží vo obojí. Z pomalýho a poklidnýho tempa postupně přechází do efektní a zábavný béčkový podívaný. Pronáší se suchý hlášky, osoby maj strach, nedobrovolně umíraj… takže vlastně nic novýho pod sluncem. Navíc Marton Csokas je zatraceně dobrej padouch! Ve finále už ani Washington nezakrejvá, že to celý je ,,jen“ dobře naplánovaná hra, která má ukojit divákovi krvavý choutky a v pomstychtivý šou mezi regálama s nářadím předvádí, že smrt v OBI může mít hodně podob. Já se bavil. Navíc, teď, když mezi námi není Batman… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej televizní seriál z 80tejch let neznám. 2.) Zjistím, že pustit si v noci bandu Rusáků do obchodu je blbost. 3.) Thx za titule ,,Hawaiana, jvps a M@rty“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Upřímně? Když jsem na tomhle filmu byl v kině s kámošem, tak jsme oba po skončení byli spokojeni, dokonce jsme se shodli, že vhodnější název pro tenhle film by byl "Denzel Washington kráčí ve slow motion a vypadá přitom cool", ale že ani to nám nevadilo. Zkrátka spokojenost. Jenže teď, když tenhle film hodnotím pár týdnů tomu, už si nemůžu vybavit nějakou silnější scénu, nebo lepší hlášku. Tohle ale není problém Denzela, nýbrž režiséra, protože čím víc se snažím vzpomenout na nějaké konkrétní scény, tím víc si uvědomuju, že tenhle film je neskutečně rutinní práce. Když jsem si pak prošel režisérovu filmografii, tak mi přišlo, jako by se od snímku Training Day hledal (světlou výjimku tvoří film Olympus Has Fallen) a já jako fanoušek akčního žánru můžu doufat, že se brzy najde a naservíruje nám nějakou tu akci s pořádným příběhem, jak bylo jeho zvykem. 60 %. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Muž v ohni a Mé druhé já, přičemž - jak už to tak u kopií bývá - je Equalizer horší. Zpomalovačky jsou k smíchu, příběh buď netuší, o čem chce vyprávět, nebo se snaží za každou cenu překvapit (každopádně působí nesourodě), záporák to s blazeovaností přehání a nebýt v hlavní roli Denzel, člověk by mu tu touhu po zlepšení světa nevěřil. Nemluvě o tom, že je hrdina až příliš nadčlověk, než aby se o něj byť na okamžik mohl divák skutečně bát (kam se chce dostat a ke komu, tam se prostě dostane, logika/nelogika). Nenudí to, je třeba ocenit nekompromisní styl a ve finálním fightu mezi regály geniální song Zacka Hemsyho, ve výsledku je to ale pořád JEN odvar z toho, co už jsme viděli jinde a lépe. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Až bude nejhůř, vím zcela jasně, komu mám zavolat ! McCall všechno zařídí, tím jsem si zcela jistá. O Denzelovi se nikdy moc nevyjadřuji, ale musím to napravit, protože ho mám jako herce zařazeného v té vyšší garnituře a že umí, o tom žádná... Věděla jsem do čeho jdu a co mě čeká, tak jsem vývojem situace nebyla až tak moc zaskočená, ačkoliv se tak málem stalo po zjištění faktu, že McCall skutečně dokázal zcela sám, bez úhony na zdraví a nějaké výrazné pomoci, zlikvidovat pomalu celou ruskou mafii, ale věřím, že jeden člen jim snad zůstal:-) Mělo to všechno, co tento žánr obnáší a i přes delší stopáž jsem se vůbec nenudila, například nezapomenu mimo jiné, jak při jedné čistce situaci nejprve zmapoval očima (to bych chtěla vyzdvihnout, ty detailní záběry na oči, super), odhadl, jak to bude přesně probíhat a na konci jen řekl 28 - 9 = 19....hustý !!! Asi to byla jeho jediná chyba v odhadu, protože byl o 9 vteřin lepší než si to spočítal......to byl jen malinký spoiler:-) A o zahradnickém náčiní už ani netřeba psát, toho tady napsali už mnozí dostatečné množství. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Richard Wenk / Michael Sloan, Richard Lindheim - The Equalizer (TV seriál) | Hudba: Harry Gregson-Williams | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Village Roadshow Pictures, Escape Artists | Rozpočet: 55 miliónov $ | Tržby: 191,700,000 $ || Pravdepodobne si Fuqua splnil sen z mládí, a natočil idealistický akčňák s Washingtnom. Medzičasom však Denzel zostarol, a vnímanie plynutia metráže u divákov sa zmenilo tiež. Ten film ničím neurazí. A to je ten najväčší problém. Neprekvapí zvratom, tempom, myšlienkou, ani technickou vycibrenosťou. I cez to všetko, že je ten film skôr ako z pred 30 rokov, je tak majstrovsky natočený a audiovizuálne zladený, že v našich krajoch bude trvať ďalších 30, aby niekto z formálnej stránky natočil niečo podobné. Ps: Marton Csokas by si už konečne zaslúžil obsahovo plnohodnotný film, s filozoficky prehĺbenou postavou. 40% | CineStar Černý Most Praha, 24.9.2014 | ()

Galerie (49)

Zajímavosti (35)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 55 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

13.01.2022

67letý oscarový herec a režisér Denzel Washington (Let, Americký gangster) oznámil, že se chystá na natáčení třetího Equalizera. Prozradil to při rozhovoru o svém nejnovějším snímku The Tragedy of… (více)

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

31.10.2013

Na začátku roku vypadal souboj dvou letošních „Smrtonosných pastí v Bílém domě“ jako rozhodnutá záležitost. Emmerichův White House Down měl vyšší rozpočet, komerčního tahouna Tatuma v hlavní roli a… (více)

Reklama

Reklama