Reklama

Reklama

VOD (1)

Patnáctiletý Jay Moriarty zjistí, že legendární Mavericks, jedna z největších mořských vln na světě, skutečně existuje a nachází se jen kousek od jeho domova v Santa Cruz. Jeho snem je vlnu zdolat. Je ochotný tomu obětovat volný čas i školu. Po dlouhém přemlouvání přesvědčí místní legendu Rickyho Hestona, aby ho začal trénovat. Ten už po prvních hodinách výcviku pochopí, že v Jayovi je skrytý obrovský potenciál. Mezi Jayem a Rickym se postupně vytváří neobyčejné přátelství. Aby Jay dokázal pokořit Mavericks, musí nejdříve absolvovat tvrdou fyzickou i psychickou přípravu. Pak se může i on stát legendou pro další generace surfařů… (TV Nova)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (266)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem chtěl opravdu vidět, nějak mě to k němu táhlo. Ani nevím proč, možná se podívat zase na film kde se surfuje a navíc Gerarda Butlera už jsem dloho nikde neviděl! Chasing Mavericks se mi líbil, bylo to natočené podle skutečnosti, takže chápu, že byly stanoveny mantinely a nemohl si film dělat co chtěl, aby to všechno vypadalo více cool, jak bychom si nejspíše přáli. Na jednu stranu je to určitě dobře, nadruhou stranu je to také určitě škoda. Ale přesto se dá přenést bez větších obtíží. Možná jediné, co mi na snímku trochu mrzí, že i když ho sledujete celkem v napětí, tak na Vás nikdy nedýchne taková ta atmosféra, která by s Vámi pohnula. Proto nakonec hodnotím třemi *** ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tady nebylo opět co řešit. Film založený na reálných událostech, navíc ze sportovního prostředí, je vždy něco, co si velice rád užiju. Opět jsem byl nadšený, protože sledovat něčí cestu za úspěchem, mně baví a ještě jsem snad neviděl film z tohoto žánru, který by dostal jako moje hodnocení odpad. Škoda toho, že život umí nastavovat i svoji odvrácenou tvář a konec nebyl moc veselý. Ale i to je život a proto je třeba ho i tak brát. ()

Reklama

dom156 

všechny recenze uživatele

Silný a neotřelý příběh. Dle mého filmy dle skutečného události, či životního příběhu dávají filmům takový drajf a štávu. Toto se skutečně povedlo nad některými záběry kamer jsem skoro až slintal. Butler je jako vždy perfektně připravený a k tomuto filmu se fakt hodí. Jen poznámka já kdybych si na to stoupl i na malé vlně tak mě odvážej do nemocnice, takže kdo na tom umí klobouk dolů. Nemohu jinak než plný počet hvězdiček. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem velmi rád, že jsem jméno Jaye Moriarityho nikdy před tím neslyšel, konec byl mě totiž asi nevzal, tak moc jak mě vzal. Celou dobu jsem si totiž myslel, že koukám na poměrně průměrný životopisný snímek o překonávání svých limitů a zrodu hvězdy, ale finální scény - slavný sjezd Mavericks a Jayův konec mě vážně přinutili o filmu smýšlet naprosto jinak. Před tímto finálem jsem dokonce zvažoval dvě až tři hvězdičky, protože příběh je až na konec vysoce průměrný. Jsem rád, že jsem byl donucen změnit názor, protože Na divoké vlně si pozornost rozhodně zasluhuje a chválu taktéž. Pokud někdo neocení surf, myslím, že vztah Jaye s krásnou Kim (Leven) vše hezky doplňuje. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Na "prkně" jsem nikdy nestál, ale stejně na mne tenhle malý komorní film zapůsobil. Upřímně, čekal jsem klasické šablonovité sportovní drama. No a to jsem vlastně i ve výsledku dostal. Jenže Chasing Mavericks má zvláštní kouzlo. Snad za to mohou ty obrovité vlny, příjemné herecké výkony, nebo fakt, že jde o příběh podle skutečných událostí, ale Na divoké vlně na mne opravdu udělalo dojem a i když nejde o nějaké vrcholné dílo kinematografie, tak se mi vrylo do paměti. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Gerard Butler musel během přípravy na roli zeštíhlet, aby jeho proporce odpovídaly postavě surfaře. Cvičil proto pravidelně jógu a měl zakázáno posilovat. (Ajka1)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 14 000 pracovných miest. (Laslo)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Kalifornia. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama