Reklama

Reklama

VOD (1)

Patnáctiletý Jay Moriarty zjistí, že legendární Mavericks, jedna z největších mořských vln na světě, skutečně existuje a nachází se jen kousek od jeho domova v Santa Cruz. Jeho snem je vlnu zdolat. Je ochotný tomu obětovat volný čas i školu. Po dlouhém přemlouvání přesvědčí místní legendu Rickyho Hestona, aby ho začal trénovat. Ten už po prvních hodinách výcviku pochopí, že v Jayovi je skrytý obrovský potenciál. Mezi Jayem a Rickym se postupně vytváří neobyčejné přátelství. Aby Jay dokázal pokořit Mavericks, musí nejdříve absolvovat tvrdou fyzickou i psychickou přípravu. Pak se může i on stát legendou pro další generace surfařů… (TV Nova)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (266)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $6,002,756Tržby Celosvetovo $8,300,821Tržby za predaj Blu-ray v USA $931,678Tržby za predaj DVD v USA $3,318,032║ poctivá dráma kde nechýbajú na záver aj emócie, Curtis Hanson to občas vie poriadne rozbaliť na divákov /80%/ ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Silný a neotřelý příběh. Dle mého filmy dle skutečného události, či životního příběhu dávají filmům takový drajf a štávu. Toto se skutečně povedlo nad některými záběry kamer jsem skoro až slintal. Butler je jako vždy perfektně připravený a k tomuto filmu se fakt hodí. Jen poznámka já kdybych si na to stoupl i na malé vlně tak mě odvážej do nemocnice, takže kdo na tom umí klobouk dolů. Nemohu jinak než plný počet hvězdiček. ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi, že je to klišé a šablona. Ani, že zvraty i postavy jsou naprosto typické pro sportovní drama. Což o to... Spíš mně vadilo, že to bylo místy opravdu dost nezáživné. Kratší stopáž by rozhodně neuškodila. Dále mi moc neseděl Jonny Weston v hlavní roli. Jinak moc pěkné prostředí a záběry na moře. Pár scén i závěr taky slušný. Ale např. loňská Surfařka mě zaujala daleko víc. A dost se divím, že se tento film dostal do kin a třeba ta Surfařka (která podle mě nabízí víc) ne. No, v podstatě ale spíše sympatický snímek, ovšem rozhodně nepřináší nic nového. ()

René.girl 

všechny recenze uživatele

Frosty: What's going on inside of you, Jay? What are you afraid of? You've got a chance to change everything. Take it. This is about more than just surfing. This is about choices you make in life. This is about finding that one thing that sets you free. You need to believe in yourself or none of this matters." Film, který vás nutí zamyslet nad tím, jestli opravdu žijete život na plno. !DOPORUČUJI! 89% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice povedený film o surfování. Jay se už jako malý rozhodne věnovat se surfování a následně zdolat jednu z největších vln na světě. Hned úvodní scéna je velice napínavá, no dalších 20 minut jsem měl pocit, že se dívám jenom na záběry ze surfování a nebyl tam žádný příběh. To se ale po půl hodině změnilo a vykvetlo z toho velice slušné drama. Jak Jay tak i jeho učitel Frosty to měli v životě těžké. No oba dva se s tím dokázali vyrovnat. Hrozně se mi líbilo jaký byl Jay milý hoch, snažil se ve všem vidět to dobré, pořád se usmíval. Musím ocenit výkon Jonnyho Wstona, který právě Jaye ztvárnil. A také samozřejmě nesmím zapomenout na skvělého Gerarda Butlera. A také hudba ve filmu je hodně dobrá. Akorát mě dostal úplný závěr filmu, to jsem vůbec nečekal, že Jay takhle skončil. To mi skoro až slza ukápla. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 14 000 pracovných miest. (Laslo)
  • Gerard Butler, se při natáčení snímku stal po poranění zad závislý na lécích proti bolesti. Ze závislosti se poté vyléčil. (skinny)
  • Keď Jay (Jonny Weston) hľadá vo vodách oceánu na surfe Frostyho (Gerard Butler), odhodí do vody uzáver fľaše a položí ju späť na surf. Keď však surfuje ďalej, uzáver je znovu na fľaši. (Laslo)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama