Reklama

Reklama

Osudové léto

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Krásná Anne Marie Chadwicková žije na Havaji. Zbožňuje surfování a poslední roky se snaží tvrdě trénovat, aby získala prestižní cenu v turnaji Pipe Master. Je to jedna z nejnebezpečnějších a nejtvrdších surfařských soutěží, která až dosud byla výhradně mužskou záležitostí. Její život není jednoduchý, stále se těžce vyrovnává s tím, že ji před lety opustila matka, která jí nebyla oporou na cestě dospíváním, a navíc jí nechala na starosti její mladší - a poslední dobou poněkud problematickou - sestru Penny. Společně se svou sestrou a svými dvěma nejlepšími kamarádkami Lenou a Eden, samozřejmě také nadšenými surfařkami, bydlí ve skromném domku na pláži a všechny tři pracují v blízkém přepychovém hotelu. Práce není nijak zvlášť výnosná, ale zato jim nabízí poměrně pružnou pracovní dobu. Surfovat tak mohou vždy, když jsou vlny a optimální podmínky. Do jejího života ale vstoupí láska a dívka stojí před osudovou volbou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

john.h 

všechny recenze uživatele

Přijemná oddychovka, u které jsem neusnul, i když jsem si ji zapnul po půlnoci, což je jedno z hlavních kritérií, když film považuju za kvalitní, zabávný a rozhodně nenudný. Každopádně film může být kvalitní, i když u něj člověk v pozdních hodinách usne (např. v mém případě Duna) a film může být kvalitní, přesto velice silně umělecký zážitek a žádná popkornová zábava jako v tomto případě a také u něj neusnete (např. v mém případě Sloní Muž). Každopádně, když u filmu neusnu, nebo neusínám pozdě večer a vydržím při vědomí až do závěrečných titulků, tak to pro mě je film celkem kvalitní a zábavný a rozhodně jak už jsem řekl, tak to pro mě je jedno z hlavních, ne-li to nejhlavnější kriterium. U tohoto filmu jsem dokonce uvažoval o čtyřech hvězdičkách, ale krom zábavy, přijemné podívané a chuti to skouknout najednou, i když byl pozdě večer ve filmu chybělo něco extra, co by ho posunulo trošku výš. Nějaká opravdu nezapomenutelná scéna, nebo hlášky. Ale i tak jsem se bavil velice přijemně a i když se mi tento film válí v počítači už víc jak půl roku, možná téměř rok, k jeho zkouknutí jsem se odhodlal konečně včera a byl jsem velice přijemně překvapet. Takže i tak to jsou tři lepší hvězdičky. A pořád váhám jestli by si to nezasloužilo i ty 4, když jsem u tohoto filmu po opravdu dlouhé době pozdě večer neusnul, nebo mě prostě nechal pozorného tak, že bych si zbytek filmu nenechal na druhý den a dal přednost spánku. Každopádně asi v půlce filmu jsem únavou zaváhal, jestli si ho mám nechat na druhý den, ale nakonec mě opravdu usnout nenechal, přesto zůstanu u těch třech lepších hvězdiček a dávám tak 65 procent. ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Film na jednu stranu překvapující svým vizuálním zpracováním, zejména co se týče samotného surfování, které je velice dynamicky natočeno, nastříháno a obzvláště skvěle „sejmuto“ rukou víc než zručného kameramana. Pokud byste chtěli něco natočit víc sexy než to ve skutečnosti vypadá, zaměstnejte onoho kameramana, který byl pro dokonalý záběr surfu společně s pěkně nasvíceným zadečkem ochoten dělat pár hodin ve vodě skopičiny. Na druhou stranu film oplývá klasickou klišovitostí podobných sportovně – romanticko – dramatických snímků, která je však příjemně nabourána více než sympatickým hlavním mužským představitelem. V součtu s pěknou hudbou a dobře nastíněnou atmosférou Havaje se jedná o příjemný filmeček… ()

Reklama

Entfak 

všechny recenze uživatele

Mělo to začátek, střed a konec :o) Celkově by si film zasloužil celkem solidní 3 hvězdičky. Nicméně faktem jest, že jsem se u toho nenudil a to je na nedělní odpoledne v produkci našich televizí, velký zázrak. Kamera velice pěkná a hudba taky, ale hlavně to mělo nějáký děj, což sle mého spoustě filmů chybí. Za což 4h ()

castor 

všechny recenze uživatele

Velký podíl na snesitelnosti Osudového léta (produkovaného mj. Brianem Glazerem) má kameraman (a zřejmě i speciální efekty), který se projížděl v těsné blízkosti surfujících slečen, tu a tam se ponořil pod hladinu, aby se někde jinde vynořil, udělal u toho pár úžasně vypadajících fines a fetišisticky se vrátil ke svým objektům. Jen kdyby scény, které ty surfové obklopují, nebyly zahaleny v naprosto naivním balení. Hlavní dějovou linkou je totiž jeden velký životní sen „outsiderky“ Anne Marie, její peripetie s mladší sestrou, s živobytím i s novým objevem. A zejména s psychikou, která jí brání dostat se do optimální závodnické formy. John Stockwell, který před šesti lety mile překvapil dramatem Šílená/krásný s Kirsten Dunst (která je mimochodem podstatně lepší herečka než Kate Bosworth), tentokráte sází na atraktivní prostředí rozbouřeného oceánu a absolutně kašle na uvěřitelnost okolních situací, ve kterých jednotlivé vztahy a jejich krize a drobné zápletky vypadají jako ze špatného seriálu pro mladé. Až místy získáváte pocit, že dialogy vznikaly přímo na place. 40%. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Jestli se jedná o nejkrásnější sport na světě, tak s tím bych až tolik nesouhlasil. :-) Znám spousty mnohem krásnějších sportů. Ale k věci...Scénáře pro tyhle typy filmů nebývají příliš složité. Dočkáme se surfování, pěkných koček, z nichž jedna si chce splnit svůj surfařský sen. Ale aby to neměla tak jednoduché, připlete se jí do cesty chlap, který od ní chce hodiny surfování. A ona, coby nedávno vykopnutá z práce, to po chvilce otálení vezme, aby měla pro sebe a kámošky na živobytí. To by bylo, aby se s ním nevyspala....prostě idylka....a románek může začít....Její kámošky to zpočátku pěkně žere, ale stejně jim nezbyde nic jinýho, než si zvyknout. Co oceňuji jsou fakt pěkné vlny...ikdyž teda nesurfuju, tak je na ně alespoň hezký pohled....na holky taky. Zvláště pak na Michelle Rodriguez. Ale to, co se dělo kolem toho všeho už mě zase tolik nebralo. Podruhé už bych se nepodíval. Až doteď jsem ale netušil, jak může být surfování náročné a životu nebezpečné. Ale všechno to je stejně o té jedné pravé vlně.... 45% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Michelle Rodriguez točila všechny scény na surferu bez kaskadéra. (Chipsonator)

Reklama

Reklama