Reklama

Reklama

Ledové vody severního oceánu jsou místem, kde studená válka mezi západem a Ruskem nikdy neskončila. Mimo dosah lidských očí tu probíhají nebezpečné hry, provokace a dokazování síly. Nejmodernější nukleární ponorky na obou stranách mají nepřítele odstrašit od útoku, jež by měl za následek stejně strašlivou odvetu. Hry ale skončily! Ruská ponorka pod hladinou pošle bez varování svého soka na dno. Nad hladinou pak zmizí ruský prezident a velení nad armádou i nukleárním arzenálem se ujímá nebezpečný generál s touhou svoji mocnou armádu konečně použít. Válka už není jen hrozba, válka pomalu začíná. Zatímco na souši uprostřed nepřátelského území má americké komando za úkol zajistit a zachránit ruského prezidenta, pod hladinou je povolána do akce speciální útočná ponorka s Gerardem Butlerem v roli jejího kapitána. Musí využít své letité zkušenosti podmořských her na kočku a myš a dostat se až do týla nepřátelských vod. V případě nutnosti útočit. Při své misi v hlubinách najde nečekané protivníky i spojence. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (276)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Trailery mě nenadchly, ale kvůli Butlerovi jsem na to vyrazil. Ten si sice podle očekávání ani nepráskne, ale aspoň svým charizma film jako tradičně táhne. Jinak průměrný béčko v devadesátkovým stylu který se v kinech ocitlo asi omylem. I když obsazení je slušné, ale nikdo nemá šanci vyniknout. Souhlasím, že Oldman je úplně zbytečný. Naopak přesně obsazení jsou záporáci z nichž jeden je ten Rusák co se rubal se Sádelníkem i Indiana Jonesem, ale bohužel mají malý prostor. Jinak by neuškodilo míň keců a víc akce, ale když už tu nějaká je kouká se na ní dobře. Jenom zarazí ty opravdu mimořádně špatné triky, jak od studia Asylum. Ty digitální ponorky jsou k popukání. Takže suma sumárum před 20 lety by to byl hit dneska to rychle zapadne prachem.55% ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Objektivně za tři, subjektivně za čtyři. Když se totiž přiblble usmíváte u závěrečných titulků, je to jasná věc, že jste právě našli svoje guilty pleasure roku 2019. 90tkový feeling spolu se CGI nového tisíciletí. Všechno, ale úplně všechno je tam strašně přestřelené, přiblblé a samozřejmě řádně přitažené za vlasy, ale já se tento večer královsky bavil. 80% ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Butlera moc nemusím, jeho akční filmy jsou skoro vždy stejné "Ať žije AMERIKA" (Pád Londýna, Pád Bílého domu ...) Tohle jsem si pustil ani nevím proč a musím uznat, že film mě pohltil už od první minuty a nepustil až do samotného závěru. Jo jasně, v Rusku státní převrat, amíci zachraňují ruského prezidenta ať žije opět Amerika, hovadina, ale mělo to koule a pohled na ponorky, torpéda, rakety fakt super, takže jednu hvězdu rád přidám. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Už pod tím názvem jsem si představovala nějakou blbost o obřím monstru, které bude potápět lode a ponorky a Gerard Butler bude hrdina až tu potvoru zabije. A k mému překvapení o tomhle film vůbec není. Název je strašně zavádějící. Příběh se vlastně věnuje tomu, co by se v budoucnosti mohlo stat. K smůle Rusku, Amíci se vyzobrazili jako hrdinové světa a Rusko jako největší padouch. Nedivím se, že je film v Rusku zakázaný. Na druhou stranu ale film krásně ukázal, jak dva nepřátelé dokáží spolupracovat když jde o jejich život a záchranu několika milionu lidí před válkou. Za mě to bylo až příliš dlouhé a padouch byl až jednoduše odstraněn, čekala bych tam ještě nějaký zvrat. Takhle to hodnotím jako průměr, na který se asi znovu už nepodívám. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

A hele, oni nakonec to Call of Duty potichoučku zfilmovali. Stačilo akorát aby se to jmenovalo jinak, místo kapitána Price se používá jméno Beaman, místo Soapa Martinelli a je to. Jinak to obsahuje veškeré ingredience, jež bych od zfilmování této militantní série očekával. Jsou tam ty změny hledisek, kdy jednou jsme v nukleární ponorce mezi minovým polem, jindy sniperem, kryjícím své parťáky, tuhle zase členem speciální jednotky, která jde zachránit prezidenta. Nalezneme zde ikonické sekvence z oné herní série typu divoké sjíždění betonového svahu po zadku, úvodní střeleckou rozcvičku s falešnými cíli a časovým limitem či odzoomování kamery ze země do stratosféry, kde se potuluje vojenský dron. Zachovaná zůstala odříznutá psychologie postav u kterých nevíte téměř nic za hranicemi onoho konfliktu (a film to párkrát vědomě sympaticky naznačí) i nedůvěra vůči emeritnímu vyššímu velení, kterému se chlapi v terénu musí ve správný včas vzepřít, aby udělali dobrou věc. Stejně jako celá Call of Duty série je Hunter Killer hlavně army-fetišistickou, chlapáckou a připitomělou historkou, která je od začátku do konce neodolatelně zábavná. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Úvodní scéna ukazuje ledové kry, které mají většinu svého objemu nad vodou. Ve skutečnosti jsou kry ze sedmi osmin pod vodou. (Hal_Moore)
  • Kvůli roli kapitána podmořského plavidla strávil Gerard Butler spolu s režisérem Donovanem Marshem pár dní na palubě skutečné jaderné ponorky, a díky spolupráci s americkým námořnictvem měli možnost zde i natáčet. [Zdroj: prochlapy.cz] (Duoscop)
  • V Rusku byl film zakázán. (Duoscop)

Reklama

Reklama