Reklama

Reklama

Ledové vody severního oceánu jsou místem, kde studená válka mezi západem a Ruskem nikdy neskončila. Mimo dosah lidských očí tu probíhají nebezpečné hry, provokace a dokazování síly. Nejmodernější nukleární ponorky na obou stranách mají nepřítele odstrašit od útoku, jež by měl za následek stejně strašlivou odvetu. Hry ale skončily! Ruská ponorka pod hladinou pošle bez varování svého soka na dno. Nad hladinou pak zmizí ruský prezident a velení nad armádou i nukleárním arzenálem se ujímá nebezpečný generál s touhou svoji mocnou armádu konečně použít. Válka už není jen hrozba, válka pomalu začíná. Zatímco na souši uprostřed nepřátelského území má americké komando za úkol zajistit a zachránit ruského prezidenta, pod hladinou je povolána do akce speciální útočná ponorka s Gerardem Butlerem v roli jejího kapitána. Musí využít své letité zkušenosti podmořských her na kočku a myš a dostat se až do týla nepřátelských vod. V případě nutnosti útočit. Při své misi v hlubinách najde nečekané protivníky i spojence. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (276)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Trailer mě nezaujal a ponorky sice obdivuji, ale filmy na tohle téma vyloženě v lásce nemám, takže ve výsledku jsem velmi mile překvapen jak moc svižné a zábavné béčko Hunter Killer nakonec je. Gerard Butler v roli kapitána solidní a baví i podmořské útoky, které jsou velmi napínavé byť natočeny spíš průměrně. Povedla se i záchranná akce Ruského prezidenta. Bavil jsem se nadmíru dobře a víc jsem zde ani nečekal. Na zábavnější film s ponorkami si nevzpomínám, rád přilepším.70% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Už pod tím názvem jsem si představovala nějakou blbost o obřím monstru, které bude potápět lode a ponorky a Gerard Butler bude hrdina až tu potvoru zabije. A k mému překvapení o tomhle film vůbec není. Název je strašně zavádějící. Příběh se vlastně věnuje tomu, co by se v budoucnosti mohlo stat. K smůle Rusku, Amíci se vyzobrazili jako hrdinové světa a Rusko jako největší padouch. Nedivím se, že je film v Rusku zakázaný. Na druhou stranu ale film krásně ukázal, jak dva nepřátelé dokáží spolupracovat když jde o jejich život a záchranu několika milionu lidí před válkou. Za mě to bylo až příliš dlouhé a padouch byl až jednoduše odstraněn, čekala bych tam ještě nějaký zvrat. Takhle to hodnotím jako průměr, na který se asi znovu už nepodívám. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(75%) Původně jsem na to chtěl jít do kina, nakonec jsem nešel. V podstatě je to jedno, ale zážitek by to asi i byl v kině, nevím. Film se mi líbil víc, než jsem očekával. Opravdu to nemůžu výrazně kritizovat. Bavilo mě to od začátku do konce. Někteří si stěžují, že bylo málo akce, ale to si nemyslím. Byla rozložena po celém filmu, bylo jí tak akorát, zas to mělo slušný příběh, solidní atmosféru v ponorce a skvělého Butlera, který od dvojici filmů Pád bílého domů a Pád Londýna natočil konečně slušný film. I se mi líbila příjemná sestava postav, jen mi neskutečně vadil herec G.Oldman – jeho postava mi byla neskutečně protivná. Akce a efekty – to prý bylo mizerné ? Toho jsem si moc nevšiml. Jen to možná trochu zaostávalo s ohledem na dnešní dobu, bylo to víc do stylu 80.a 90.let. No, co k tomu víc dodávat ? Určitě by se toho dalo vylepšovat spoustu, ale já se bavil a ani na minutu jsem se nenudil. Tohle si ještě někdy pustím. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Tentokrát - kupodivu - nejde o žraloky. Příběh otevírá dokořán dveře do jakési alternativní reality, kde Spojené státy mají prezidentku a Ruská federace naopak nemá Putina (pochopitelně, protože Vladimir Vladimirovič by se zachránil sám). I když disponuje poněkud zjednodušenou optikou, pokud jde o "velký" svět, vysokou politiku - a jejich zákonitosti, je zfilmovaný nadmíru obratně, s důrazem na autentickou atmosféru i efektní scény, přičemž žádnou z velmocí nestaví primárně do role padoucha, jemuž je třeba se hrdinně postavit. Přesto mě maličko zarazil jeden detail - jde sice o podružnou maličkost, ale od koprodukčního filmu Velké Británie a USA bych ji vážně nečekala: Zatímco ruský prezident je vyobrazený jako nadmíru charismatický a charakterní chlapík, americká prezidentka se mi představila jako nepříliš sympatická odbarvená blondýna ... zdůrazňuju, že šlo jen o první povrchní pohled, který nemohl odhalit její pravou tvář - jenomže na žádný druhý korigující pohled už nedošlo, jelikož se před kamerou příliš neohřála. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Butlera moc nemusím, jeho akční filmy jsou skoro vždy stejné "Ať žije AMERIKA" (Pád Londýna, Pád Bílého domu ...) Tohle jsem si pustil ani nevím proč a musím uznat, že film mě pohltil už od první minuty a nepustil až do samotného závěru. Jo jasně, v Rusku státní převrat, amíci zachraňují ruského prezidenta ať žije opět Amerika, hovadina, ale mělo to koule a pohled na ponorky, torpéda, rakety fakt super, takže jednu hvězdu rád přidám. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)
  • V druhé polovině filmu jsou vidět vojenské raketomety TATRA T815 8*8. (everlast44)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno