Reklama

Reklama

Ledové vody severního oceánu jsou místem, kde studená válka mezi západem a Ruskem nikdy neskončila. Mimo dosah lidských očí tu probíhají nebezpečné hry, provokace a dokazování síly. Nejmodernější nukleární ponorky na obou stranách mají nepřítele odstrašit od útoku, jež by měl za následek stejně strašlivou odvetu. Hry ale skončily! Ruská ponorka pod hladinou pošle bez varování svého soka na dno. Nad hladinou pak zmizí ruský prezident a velení nad armádou i nukleárním arzenálem se ujímá nebezpečný generál s touhou svoji mocnou armádu konečně použít. Válka už není jen hrozba, válka pomalu začíná. Zatímco na souši uprostřed nepřátelského území má americké komando za úkol zajistit a zachránit ruského prezidenta, pod hladinou je povolána do akce speciální útočná ponorka s Gerardem Butlerem v roli jejího kapitána. Musí využít své letité zkušenosti podmořských her na kočku a myš a dostat se až do týla nepřátelských vod. V případě nutnosti útočit. Při své misi v hlubinách najde nečekané protivníky i spojence. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (276)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Proč Gary Oldman vzal roli Dicka Cheneyho v tomhle céčku je asi stejná záhada jako co dělal Andrej junior na Krymu. Občas působí dojmem, že šel kolem a nafasoval uniformu, tak prostě něco utrousil, rukou potřásl a šel do prdele. Gerard Butler už si z té chlapácké parodie sebe sama udělal živnost, takže mi jeho machohomoerotické etudy vlastně dělají dobře. Chybí jim pořádný rejdivý brežněvák s Michaelem Nyqvistem, kterému by měl Putin pomalu dát občanství. Je to ten Rusák. Co dál. Tenhle typ filmů kupuje TV Barrandov, akorát efekty to má horší. Rusové mluví chvíli lámanou ruštinou, chvíli lámanou angličtinou, Toby Stephens se někde zatoulal v Benghází a našel se na setu v Poljarném, scénář napsal dementní bratr Toma Clancyho a Donovan Marsh má jedinečný cit pro hnusné greenscreeny a v jedné scéně nepokrytě vykrádá Godzillu Garetha Edwardse. Každopádně je to film, kde se ponorky potápí, vynořují, míjejí skály o žiletku a vydrží masáž hlubinnou pumou. Nemůžu dát míň než tři, protože když pominu letargický střed, tak je to vlastně zábavná kravina, která najela mentálně na minu 90. let. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(75%) Původně jsem na to chtěl jít do kina, nakonec jsem nešel. V podstatě je to jedno, ale zážitek by to asi i byl v kině, nevím. Film se mi líbil víc, než jsem očekával. Opravdu to nemůžu výrazně kritizovat. Bavilo mě to od začátku do konce. Někteří si stěžují, že bylo málo akce, ale to si nemyslím. Byla rozložena po celém filmu, bylo jí tak akorát, zas to mělo slušný příběh, solidní atmosféru v ponorce a skvělého Butlera, který od dvojici filmů Pád bílého domů a Pád Londýna natočil konečně slušný film. I se mi líbila příjemná sestava postav, jen mi neskutečně vadil herec G.Oldman – jeho postava mi byla neskutečně protivná. Akce a efekty – to prý bylo mizerné ? Toho jsem si moc nevšiml. Jen to možná trochu zaostávalo s ohledem na dnešní dobu, bylo to víc do stylu 80.a 90.let. No, co k tomu víc dodávat ? Určitě by se toho dalo vylepšovat spoustu, ale já se bavil a ani na minutu jsem se nenudil. Tohle si ještě někdy pustím. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Odlschoolová ponorková žduchanice mezi sověty a yankeey natočená moderně, svižně a s chutí. Butler je tu za neuvěřitelného sympaťáka a Nyqvist v jedné ze svých posledních rolí také nezklamal. Malinko škoda, že chybí propracovanější zaporák. Ten vykulený debil v šiltovce si zasloužil vykostit od Tobyho Stephense jak nezajímavý byl. I tak je HUNTER KILLER poctivý chlapský thriller ve stylu Clancyho a více než jen dobrá jednohubka. P.S: V Rusku ten film zakázali promítat. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tohle je tak extrémně blbý,že je to mnohem blbější než oba filmy kde Žérarovi nejprve upadnul Bílý dům a poté Londýn dohormady.Na druhou stranu ta blbost a nepravděpodobnost všeho co se tady děje je tak osvobozující,že mi to vůbec nevadilo (narozdíl třeba od Geostorm,kde to bylo utrpení) a vlastně sem si tu možnost úplně vypnout naplno užil.Ano,pořád je to béčko jako prase,ale pořád slušně vypadající béčko,kde se navíc celou dobu něco děje (i když to většinou nedává smysl).Bylo by rozhodně špatně,kdyby vznikaly pouze takové filmy,ale jednou za čas si dopřát pořádné guilty pleasure...proč ne...70% (možná 80% v rámci béčko-céčkové zábavy) ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jako drtivá většina zde píšících ani já nevyhledávám vyloženě filmy z prostředí ponorek, ovšem zde jsou body navíc za film, kterej se dělí do dvou příběhů. Nejde jen o dění na ponorce, ale i o jednotku žoldáků, kteří jdou vysvobodit prezidenta se samopalama, nožema a dobrou náladou... Ty jejich akce vypadají solidně a určitě je to veliký obohacení Hunter Killeru! Jinak ano, potvrzuju, i kdyby byl pod tou vodou Butler jako sirotek bez posádky a vlastně prakticky v celým filmu, zřejmě by byl schopnej to utáhnout sám, pač to charisma má ohromný! O prsa, ale tu čtvrtou za né jen film o ponorce dám. 70% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Při tiskové konferenci se jeden z novinářů zeptal prezidenta ruské federace Vladimira Putina, co na tento film říká. Putin odpověděl: „Je to málo pravděpodobný scénář – fantastický. Dva malé čluny, které darovaly USA Ukrajině, nepropluly přes Kerčský průliv. A ty chceš aby atomová ponorka vplula na naši základnu. Špatný film.“ (Maulincio)
  • V druhé polovině filmu jsou vidět vojenské raketomety TATRA T815 8*8. (everlast44)

Reklama

Reklama