Reklama

Reklama

Závod s časem

Trailer

Příběh otce, který se snaží vyrovnat s těžkou situací a udržet svou dceru naživu během ničivého hurikánu Katrina. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Zafučela Kateřina a zanechala zoufalého otce s čerstvým potratem ve vybitém inkubátoru napospas. Napospas téměř vypitému sudu laciné břečky z kukuřičného odpadu. Satanžel je k tomu všemu tím zdrceným rodičem výkvět charakterního herectva, Pavlík Chodec, a vás čeká naprosto strhujících téměř sto minut o tom, jak čurákuje v rozfoukaném, potemnělém špitále a co dvě minuty točí rychle a zběsile dynamem, aby dobil svou nedorýhovanou zygotu. Tudíž, pokud se zrovna nechystáte takhle večer například spočítat, kolik je zrnek v kile předvařené rýže, zjistit, kolikrát přejdete za hodinu a půl váš maloměstský obývák ode zdi ke zdi, nakreslit na čtverečkovaný papír asi tak dva tisíce stejně velkých kosočtverců či snad zkusit nepřerušovaným škrábáním nehtem udělat díru do kožené sedačky, bude to pro vás dozajista adekvátním rozptýlením! Přeji příjemnou a ničím nerušenou zábavu. A těm šikulům, co si po této ultraadrenalinové jízdě nepustí ze zoufalství plyn, pošlu přihlášku do Klubu obsedantních narkoleptiků, kde mezi přestávkami na spaní mohou poslouchat z rádia barometrická data. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení na všech frontách. A přitom je to tak průměrný, ničím nevybočující film. Jenže funguje. Paul Walker, který je podle své dosavadní kariéry jedním z nejdřevěnějších známých herců, si mě přes automatické předsudky získal na svou stranu hned úvodním přesvědčivým výbuchem vzteku. A přestože ty sympatie několikrát zavrávoraly, ve výsledku jsem s ním neměl nejmenší problém. Nejspíš i díky tomu, že je celý příběh umístěný do jedné prázdné a potemnělé nemocnice, kde právě ten jeho kamenný výraz nešel vidět. Značně pomohl taky minimalistický pohled na katastrofu v New Orleans. Hours se nesnaží šokovat destrukcí, a místo toho ukazuje spíš jen malé drama jednoho novopečeného otce v zoufalé situaci, a pouze autentické prostřihy ze zpravodajských kamer mezi jednotlivými částmi toto drama dávají do kontextu. Celkové téma i jednotlivé motivy (manželka, novorozeně, baterie, pes) jsou samozřejmě ztělesněním účelného klišé, ale tvoří po všech stránkách funkční nenáročnou jednohubku. Snad jen trochu zamrzí, že scénář není založený na skutečných událostech. ()

Reklama

pavcas 

všechny recenze uživatele

Filmu ubližuje nudnej scénář a nezachrání to ani Paul Walker, i když dělá co může jako chlap, kterej uvízne sám v nemocnici se svým právě narozeným dítětem v inkubátoru a bojuje o jeho přežití, zatímco venku řádí hurikán Catherina. Hodina je při sledování tohohle filmu chvílema jako rok, i když má to i svý světlý okamžiky, protože Walker je lidskej a ty slzy i to odhodlání mu věříte. Mezi ně ale rozhodně nepatří prostřihy do minulosti, kdy se nám režisér snaží nastínit jak úžasnej život hlavní hrdina se svou manželkou měl. Kdyby tady hrál jinej herec,asi bych dala o hvězdičku míň, ale Paula jsem měla ráda a zasloužil si ještě plno lepších rolí. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

I vzhledem k tomu, že Paul byl sympatický herec, kterého potkal nedávno tak smutný konec, tak s lítostí nemohu konstatovat nic jiného, než že jsem dost zklamaná. Chyběla tomu nejen ta správná atmosféra a na tom se dalo určitě trochu víc zapracovat, ale já jsem stejně Hours ani trochu nevěřila a to je možná ještě horší. Škoda, víc než dvojku nedám a to jsem ještě hodně shovívavá. ()

Kirman 

všechny recenze uživatele

Film, který působí velice nedotaženě se spoustou nelogických situací. Hvězda navíc za sympatického německého ovčáka, který děj oživil (přestal jsem myslet na kliku). Snímek bych snad ani nedoporučil - zkrátka "never more". A tak bych tento komentář rád završil textem Šimka a Grossmanna: "Onehdy jsem po ránu točil klikou lanovky, když jsem před tím posnídal trošku teplé žemle a v dáli mě zdravila svými větvi jasan - vždycky takhle po ránu s přírodou si řvu!". ()

Galerie (65)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans, v štáte Louisiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama