Reklama

Reklama

ACAB: Všichni policajti jsou parchanti

  • Itálie A.C.A.B.: All Cops Are Bastards (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Posměšnou zkratku ACAB (All Cops Are Bastards) znají dnes z fotbalového prostředí i malí kluci, setkáváme se s ní na autobusových zastávkách a posprejovaných továrních zdech, objevuje se na transparentech fotbalových ultras a dokonce i jako motiv oblečení.
Když se kácí les, musí lítat třísky. Hoši z italské policejní zásahové jednotky Cobra (Pierfrancesco Favino), Negro (Filippo Nigro) a Mazinga (Marco Giallini) o tomhle vědí své. Když místo s rodinou tráví neděle v ochozech stadionů, kde čelí plivancům, lahvím a vytrženým sedačkám, a nesmí se pohnout, dokud nedostanou rozkaz, každý jejich tvrdší zákrok vyvolá bouři nevole a následnou kritiku veřejnosti a jakýkoliv průser končí u přestupkové komise nebo rovnou u soudu, kde se v lepším případě zahladí křivým svědectvím, jsou něco jako brutální andělé v uniformě. Nováček Adriano (Domenico Diele) nepřichází do jednotky zrovna v nejklidnější době, v Itálii je před volbami, země čelí problémům s nelegální imigrací, narůstá trestná činnost páchaná cizinci a na druhou stranu se zvyšuje i počet rasisticky motivovaných útoků krajně pravicových hnutí. Po jednom střetu s tifosi skončí pobodaný Mazinga v nemocnici a jeho parťáci se zavážou pomstít. (dopitak)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (168)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nečekané překvapení. Velice dobře zvládnutá italská akční podívaná z prostředí policajtů, fotbalových chuligánů a přistěhovalců, prostá jakéhokoliv hollywoodského sentimentu a s hnusně depresivní a bezvýchodnou atmosférou. A ovšem také přehnaně afektovaná, realita určitě takto nevypadá. Ale co, dobře se mi na to koukalo a po všech těch amerických policejních filmech byla tohle pro mě velmi příjemná změna. ()

U.Tarare 

všechny recenze uživatele

Škoda, film měl slušnej náběh, ale zvolená pointa nebyla ku prospěchu díla. Charaktery postav mohly být lépe vykresleny a závěr filmu řádně vygradován. I tak je to ale kvalitní pokoukání, které vás donutí pohlížet na těžkooděnce trochu lidštěji a z jiného úhlu než na kur*y, co nabili pár lidem na Czechteku držku. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Natáčení probíhalo v italských městech Lazio a Řím. Tak tohle tedy nic moc, nemá to žádnou pořádnou konturu a ani akci. Vlastně jsem si do konce filmu nebyl jist kdo je lepší a kdo horší. Zda A.C.A.B. nebo ti policajti. Každý dělá jen to své a nelíbí se mu to co dělá druhá skupina. Vlastně jsou všichni parchanti, tak jak je to v názvu. Pro jedny je to koníček a pro druhé práce. Hudba deprimující, tady bych u těchto druhů filmů přivítal něco hudebně akčnějšího. CITÁT - Máš mizernou práci........... Scéna z koncertu okolo 46 minuty je pěkně trapná. Je vidět, že tvůrci nemají moc velký přehled. Patriotizmus a rasizmus je nebezpečná zbraň. CITÁT - Škoda, žes tam dneska nebyl......... Pokud prostě nejde vo život, jde vo hovno......... Přistěhovalce můsí někdo řešit, zde to vlastně dělají obě skupiny, je každá po svém - ikdyž někdy se to plete. CITÁT - Pořádkovka, to jsou parchanti........... Průměrný snímek, který toho moc nevypovídá. CITÁT - Už jsem namočenej, jsem v tom celý život.......... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý akční film z prostředí římské zásahovky. I policajti jsou jenom lidi a nechat na sebe pořvávat nemusí být vždycky jednoduché. Jsou nuceni se rozhodovat rychle, následky jejich činů jsou při tom často fatální, a jakýkoliv osobní problém se může snadno přenést do výkonu služby. Řvát na policajty, když jste v davu, to dovede každý, běžte ale někdy u nás na fotbal, když hraje třeba (hrával) Baník v Brně, nebo Ostrava přijede na Letnou, a musíte mi dát za pravdu, že fandit se dá jen jedné straně - A.C.A.B. - ale díky za ně! Pochválit lze i povedený soundtrack. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

"Always Carry A Bible" :), to se povedlo. Co k tomu říct, k filmu jsem se dostal více méně náhodou, po zhlédnutí Diaz : Neuklízej tu krev, kde bylo v zajímavostech psáno, že padne zmíňka o tomto incidentu, a protože tento film je točen z pohledu policejních zásahových jednotek, byl jsem zvědav, co víc se dozvím. Nedozvěděl jsem se nic, ale film mě moc potěšil. Italské obsazení i pojetí moc dobré a řekl bych, že na rozdíl od Diaz nejednostranné. Líbilo se mi to hodně, i když k realitě to může mít hodně daleko. Podporuji tyhle složky, a to hodně. Na fotbal chci chodit i s dětmi a nikdo jiný s těma hovadama nic neudělá.... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Výraz A.C.A.B. z anglického „All Cops Are Bastards“, tedy „všichni policajti jsou zm*di“, je zkratka dříve užívaná především mezi bývalými vězni. Má radikálně levicový původ, je však také používána radikální pravicí a fotbalovými hooligans jako výraz odporu k policii i státnímu systému obecně. (Sufferer)
  • Pieseň, ktorú nazi-skinheadi vo filme spievajú, je prespievaná skladba kapely 4 Skins s názvom "A.C.A.B." (Déé X Géé)
  • Zápas, po ktorom bol poranený veliteľ ťažkoodencov, sa odohral medzi AS Rím a SSC Neapol na Olympijskom štadióne v Ríme. (vander19)

Reklama

Reklama