Reklama

Reklama

Tým Expendables bude tentokrát čelit přímo jednomu ze svých zakladatelů a bývalých šéfů. Conrad Stonebanks s tváří Mela Gibsona stál přímo u jejich zrodu, pak se z něj ale stal odpadlík a dokonce jeden z Barneyho úkolů na zabití. Přežil a teď má bezcitný a bezskrupulózní obchodník se zbraněmi jediný cíl. Bývalého parťáka a celý ten tým postradatelných vysloužilců sprovodit ze světa. Plány Expendables jsou ale přesně opačné. Každopádně to tentokráte bude hodně osobní. Barney navíc vážně uvažuje o tom, že své staré spolubojovníky pošle do důchodu. V řadách Expendables se proto objevuje čerstvá mladá krev s novým stylem a se znalostí něčeho tak opovržlivého jako jsou moderní technologie. Novou krev zastupuje Kellan Lutz (známý ze série Twilight), Glen Powell, boxer Victor Ortiz a také žena! Olympijská medailistka v judu a zápasnice smíšených bojových umění Ronda Rousey. (Bontonfilm)

(více)

Videa (29)

Trailer 4

Recenze (1 354)

castor 

všechny recenze uživatele

Zase pěkně pohromadě. Nějaký velký kvalitativní sešup jsem teda nezaznamenal. Dvojka mě bavila víc, než jednička. Trojka je zase trochu jinde, ptákovina trvá, je znovu poctou béčkové akce a jednotliví lišáci si ze sebe zase dělají příjemnou legraci. I když přátelské popichování mezi Stathamem a Stallonem ve větší míře schází. U dvojky jsem měl problém s akcí. Střihač měl tehdy dostat pořádně přes prsty, akce lehce štvala, protože se střílelo a nemířilo, nikdo neměl ani šrám, ale soupeři do kulek naskakovali jako snad nikdy předtím. Trojka (vyjma závěru) taková není. Možná nazvedne ze židle nevěrohodnými výbuchy i místy rezignací na vyšší level. Stallone, který naštěstí shodil pološílený knír, dál pokračuje v oživování stagnujících kariér svých kolegů, dál vzdává poctu žánru osmdesátých a částečně i devadesátých let, jen až moc svolil ke snaze vyjít vstříc mladým divákům. Nižší věková přístupnost je jednoznačně špatným krokem. Dlouhé scény rekrutování mladých posil jsou nudné. Dočkáme se tak situací hloupých (mračící se vyhazovačka v červených šatech), stejně jako herců z kategorie zbyteční (takový Jet Li jen tupě střílí a pronese zhruba desítku slov). Potěší naopak nové slavné posily (dočasný návrat do první ligy si zejména v úvodu užívá Wesley Snipes a v druhé polovině zase ukecaný Španěl Antonio Banderas). Některé staré gardy bohužel melou z posledního (hodně neesteticky vypadá Dolph Lundgren, u kterého to tvůrci maskují zřejmě tím, že mu neustále cpou do ruky flašku; sešle a unaveně vypadá i Arnold, který v Konečné předváděl něco úplně jiného), ostatně i závěrečný duel mezi Slyem a Melem je dost odbytý. Pozitiva nicméně určitě převyšují ty mírné i velké přešlapy. Čtvrtému setkání se tak bránit rozhodně nebudu. Uvidíme!! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tohle není pocta osmdesátkám. Tohle je neuvědomělá a tupá osmdesátka jak vyšitá. Není tu žádné pomrkávání, stejně otravné trademarky, nad kterými se pousmíváme z let minulých tu jsou znovu, jen v novějším kabátku. Mračící se hlavní hrdinka, neskutečně nepřehledná a blbě sestříhaná akce, tuna amatérských digitálních efektů a až na dva tři záběry nezáživné full contact souboje bez špetky dynamiky. Kdyby tady alespoň z poloviny byl ten syrový feeling ala Bourne, pískal bych si. Fakt propadák. Bavil mne akorát Banderas a přátelská neakční chemie mezi hlavními představiteli. Na to ale nemuseli dělat akční film. Stačila live cam u společné večere v LA. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kým môj kolega dal z úcty k hercom hviezdy štyri, Ja dávam z úcty k nemu hviezdy dve. Keby mám v tomto komentári vyjadriť svoj názor, musel by som s hodnotením k odpadu. No to si k toľko minutej munície proste nemôžem dovoliť. Obzvlášť, keď si v snímku zahrali aj "naše štyri slovenské" tanky. Ja proste tieto sračky nedokážem len tak prehltnúť. Veď samotný záver už hraničil so žánrom scifi a fantasy. Za poslednú dobu jeden z naj-extrémnejších snímkov kde logika siaha na dno mozgovej kôry. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ještě než začnu komentovat třetí Slyovo děťátko neodpustím si okomentovat, zdejší poměrně velkou skupinu ubožáků. Pro stahování filmů mám pochopení, zejména v případě pokud zde dotyčnej film není k dispozici, ale říkat si filmovej fanoušek a stáhnout si film, kterej jde za 14 dní do kin, tomu říkám vrchol čuráctví, tak hlavně si děti nezapomeňte napsat na svůj profil velkým tučným písmem "miluju filmy." "jsem velký filmový fanoušek". atd. A nyní od zoufalství lidského ke skoro zoufalství filmovýmu. Na trojku postradatelných jsem se těšil jak Pepíček na ježíška a úvod pod taktovkou Wesleyho zahrál výbornou symfonii, jenže to jsem ještě netušil, že to nejlepší už mám za sebou. Mám dojem, jako kdyby byl Sly měsíc na samotce a těsně před natáčením ho pustili a on se nám chtěl vykecat, protože takovou sprchu keců v akčním filmu rozhodně neočekávám a ani nechci. Sly bohužel ujel i na scénáři, protože nechápu k čemu byl ve filmu můj miláček Dolph, o Jet Lim ani nemluvě. Za to mladá generace dostala nejvíc akčního prostoru, nic proti, jenže pane Stallone, já Expendables mám rád, právě proto, že to má být výsadek do akčních osmdesátek. S tím souvisí i má největší kritika, která se týká Patricka Hughese, to co on předved je jedním slovem trapnost. Akční scény nebyly sice až tak roztřesený, ale byly často zoufale nepřehledný a v případě závěrečných soubojů Sly vs. Mel, Jason vs. dvoumetrový hovado těžce odfláklý a nedat Wesleymu a Dolphovi žádnej souboj jeden na jednoho, to děte do prdele. A Arnie ? Tohle si nezasloužil. Obsadit ho jenom kvůli jménu na plakát mě nepřijde vůči němu příliš fér. Pokud v něčem trojka postradatelných vyniká nad svejma staršíma bráškama, tak je to oblast herectví, protože u Mela a Antonia je prostě vidět že v oblasti herectví jsou přece jen vyšší liga než zbytek týmu. Tady si opět musím postesknout. Antoniova postala dostala víc času k pitvoření než hlavní záporák Mel k drsňáctví. Fascinovala mě lacinost filmu, mám pocit, že producent filmu je velkej šetřílek, ostatně když jsem si čet závěrečný titulky měl jsem dojem, že s filmem je spjatej snad každej žijící Bulhar. Nejslabší díl z celé série má pár kvalitních scén a vtipných momentů, ale jako celek rozhodně nezáří. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se čtyřky asi nedočkáme, protože Expendables vs. Sharknado by tenhle kvalitativní fail dokonale podtrhlo. Ostatně CGI má trojka na stejné úrovni jako lecjaké céčko, které běží v 1 ráno na Nova Cinema (předtím, než pustí opravdu dobrou klasiku), a Hughes oproti očekáváním nenabídne ani vtahující a nápaditou akci. V podstatě nejde ani poznat, že trojku točila mladá krev. Spíš byste to tipli na Waltera Hilla, nebo podobnou vykopávku, která už dávno zahodila ambice a jede na žánrový neutrál, který občas padá do zpátečky. Vadilo vám u dvojky, že neexistuje napětí a jede se záběr/protizáběr? Hughes točí úplně stejně! Jen přidává odporné greenscreeny (ty helikoptéry v komínech, proboha!) a má v rukách trochu soudržnější příběh, který ale kromě Barneyho nemá postavy a nechává ostatní nasazovat krk v totálně divných cameo roličkách, ze kterých dokonale prýští nikoli testosteron, ale artritida. Bože, vždyť Arnie sotva chodí. Ford vypadá, že zapomíná text. Li a Stath si ani nekopnou. A Slye jsem neviděl zadýchanějšího ani nepamatuju. A fakt to nevychází ze scénáře. Tady nejde o to, že trojka úsměvně podkuřuje ratingem a obsazením mládežníkům, kteří se na podobnou sešlost v konkurenci digi-želv, prdelky Scarlett a hláškujícího mývala beztak do kina nepoženou. Ale o to, že Expendables definitivně padli se žánrem tam, odkud se ho pokusili vzkřísit. Rozdíl mezi posledními Univerzálními vojáky a tímhle je akorát v tom, že se trochu víc fakturovalo. 3/10 ()

Galerie (293)

Zajímavosti (82)

  • Ve scéně v úvodu, kdy Postradatelní nastupují do vrtulníku, Gunner (Dolph Lundgren) nastupuje zleva a Lee (Jason Statham) s Tollem (Randy Couture) zprava. Když však útočí na vlak, Gunnar sedí napravo a Lee s Tollem nalevo. (JackBurda)
  • Při převozu Stonebankse (Mel Gibson) po jeho zajmutí je za ním vidět logo N7 ze známé počítačové hry "Mass Effect". (Corpsegrinder)

Související novinky

Stallone, Chan a spousta ropy

Stallone, Chan a spousta ropy

13.05.2017

Sylvester Stallone opustil Postradatelné a vrhá se do vysněné spolupráce s Jackiem Chanem. Jejich společný projekt se jmenuje Ex-Baghdad, točí se kolem útoku na ropnou rafinerii v Mosulu a bude ho… (více)

Expendables 4 se rozpadají

Expendables 4 se rozpadají

09.04.2017

Od třetího dílu Postradatelných uplynuly 3 roky a je dost možné, že se nikdy nedočkáme pokračování. Důvod? Neshody mezi producentem Avim Lernerem a Sylvesterem Stallonem, které skončily Slyovým… (více)

Expendables 4 jsou na cestě

Expendables 4 jsou na cestě

10.10.2015

Po třetích Expendables to s populární akční sérií moc růžově nevypadalo. Američané nechali v kinech tristních 39 milionů dolarů a nebýt tržeb ze světa, které film nakonec vytlačily přes stěžejní… (více)

Expendables míří do televize

Expendables míří do televize

07.03.2015

Akční parta Sylvestera Stalloneho si naposledy nevedla moc dobře. Ať už to bylo únikem Expendables 3 na internet, absencí krve nebo něčím jiným, jednalo se o nejhůře přijatý a nejméně výdělečný díl… (více)

Reklama

Reklama