Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (227)

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Tematicky zaujimavy mladsi Scott s prijemnou fasadou, no uviaznuty na plytcine, z ktorej sa uz asi ani nedalo pohnut. No asi by sa dalo vytahat viac, a mozno zamer -stat len na psychologickej sustredovacke ludskeho modelu,s tvarou paradnej ATJ. Prilezitostne emocne pritlaci ne zem a k bliziacemu sa koncu chcel divaka prebudit akcnejsou liniou, co neni na skodu. Pekne nasnimany a decentne zostrihany film, ktory neskor vysumi niekde doprdele, naspat do DNA. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Na "Morgan" som sa úprimne veľmi tešil. Vyzeralo to, že by sme mohli mať schopný thriller v kombinácii s hororom a veľmi dobre spracovaným filmom o umelej inteligencii. Tentokrát priamo v ľudskom tele. No po tom, čo som videl minulého roku iný film o umelej inteligencii - Ex Machina, tak sa to jednoducho nemôže ani porovnávať, ani vyrovnať. Kým ten film dokázal z malého množstva urobiť veľký zážitok, "Morgan" ide viac cestou tradičnou a snaží sa z veľkého miesta urobiť viac, ale reálne je to donekonečna videné, omieľané a staré známe, ktoré nijakým spôsobom nevybočuje z tradície klasického scenáru. A to je jeho najväčší problém. Všetko čo čakáte, že sa stane sa reálne skutočne udeje. A stačí na to len jeden impulz. Pochopíte to sami, keď budete pozerať film. Čo ho však drží hore sú herecké výkony. Najmä Kate Mara a Anya Taylor-Joy sú skutočne skvelé. Rose Leslie ma brala rovnako a ani u ostatných som nemal pocit, že by vo svojej role nejako zlyhávali. Čo sa réžie týka, nemôžem si ešte odpustiť spomenutie nie veľmi dobre spracované akčné scénky, kde občas netušíme čo sa deje a len to strihne na ďalšie zábery, ktoré nás mätú. Inak je réžia celkom dobrá. Film vyzerá celkom okey, no čo je podľa mňa jeho najsilnejšou stránkou, tak to je záver, ktorý je asi aj jediný dôvod, pre ktorý tento film vznikol. Nebudem to spoilovať, no povedzme, že je to asi jediný nepredpokladaný moment celého filmu, ktorý funguje. Celkovo si neviem predstaviť seba, že by som si film pozrel znovu, no má svoje dobré momentky. Myslím si, že stojí za to ho vidieť, ale iba raz. Má dobré nápady, výborný záver, ale realizácia je dosť otrepaná a nevie z nej vybočiť. A to je pre mňa sklamanie. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Mě to rozhodně nepřišlo jako horor, ale určitým způsobem to bylo "děsivé"...Bylo to tak mrazivé a byly tam momenty - tak dlouhé a čekající, že jsem se po nějaké době musela podívat stranou, jelikož jsem se bála co nastane...A ano - nezklamalo mě to :) Tolik mrtvých těl - jen tak jako sem tam :) To byla paráda :) :) Morgan byla rozhodně zajímavá a bavila mě :) :) Ale teprve pár minut před koncem filmu mi došla hlavní myšlenka :) A to byla paráda :) :) Tolik zlosti, nenávisti a pocitů, se kterými "člověk" neví jak pracovat...Hezké :) Rozhodně mě to zasáhlo - a to velice příjemně i nepříjemně :) CHCI TO VIDĚT ZNOVU :) ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Tolik promrhaného hereckého potenciálu, kvůli nepovedené napodobenině Ex-machiny. Morgan se snaží vypadat jako chytré sci-fi, ale je spíš naivně hloupým pokusem, který sice hezky vypadá, ale k čemu hezké auto, když v něm není motor. Hned ze začátku je nám odhalena zápletka celého filmu a poté následuje dlouhé představování postav, kterých je zaprvé zbytečně moc a za druhé se nikdo z nich nechová jako rozumný člověk natož vědec. Což se u některých postav dá pochopit, protože lidmi nejsou, ale u zbytku je to do očí bijící ukázka plochosti postav, kdy každá z nich je ve filmu pouze z jednoho daného účelu a to je vše. Žádné hlubší budování charakteru postav nečekejte. Tři čtvrtě filmu je tak o vědeckých kecech o ničem a strašení s Morgan, která tím, že jí nasadí kapucu a přetřou bílým primalexem opravdu strach, který má nevyvolává. Proč se jen Anna-Taylor Joy nechala uvrtat do tak hloupé role? Finalé filmu je pak něco extra, ale v tom špatném slova smyslu. Akční scény vypadají jako by si všichni při natáčení trošku přihnuli, protože s uhlazeným obrazem filmu, který nám byl do té doby představován naprosto nekoresponduje. Konečný zvrat a odhalení je nejlacinější pokus o wow efekt jaký jsem za delší dobu viděl. Působí to až jako by celý film sloužil pouze jako most k tomuhle finále, ale ten most je rozvyklaný a když už ho skoro přejdete tak se utrhne a ze shora na vás mává režisér Luke Scott se zdviženým prostředníčkem. Btw co se sakra stalo v Helsinkách? 40% ()

tron 

všechny recenze uživatele

70 %, mňa to bavilo, ale keby sa to volalo Terminátor 0: Zrod, bolo by to lepšie (fakt). Ak by bol raz teoreticky stvorený Skynet, urobila by to podľa mňa partia zažratých, pacifistických vedcov v špičkovo vybavenom odľahlom laboratóriu v lesoch a s pozitívnou víziou. Až potom by sa do toho vložila nejaká korporácia s gigantickým kapitálom spolu s armádou, pretvoriac program na bojový. Tento film pravdepodobne docení až budúcnosť a nakoniec beh s časom vyhrá, hoci nemôžem povedať, že by šlo o nejaké extra vizionárske, pokrokové, či nebodaj budúcnosť predpovedajúco veľdielo (hoci to posledné možno?). Mix Splice a Ex Machina. Pekná výprava, zaujímavý scenár a prekvapivo vynikajúci kasting – sú tu týpkovia z Knicku, Luthera aj Narcos, do toho dcéra Dolores Claiborneovej, Toby Jones a záhradníčka zo Sunshine a ako bonus Paul Giamatti a Brian Cox. Bohužiaľ, poctivo budovaný scenár sa v druhej polovici začne rozpadať (roky žili ako rodina, potom stačí jeden skrat a nastane krvavý kúpeľ?), strácať silu (veľmi inteligentní ľudia začnú konať veľmi neinteligentne) a byť WTF (keď sa z „väzenia“ stačilo dostať tak ľahko, prečo to neurobila aj Morgan? Prečo evidentne podstúpila výcvik bojových umení? Atď.). Ale stále občas má dobrý nápad (paradoxne skoro jediný, kto Morgan nie je ochotný „len tak odstrániť“ je jej najväčší odporca). Produkcia: režisérov otec. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama