Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (227)

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo nadějně a dobře. Pak jen samé nepochopitelné nesmyslnosti, třeba že drobná dívenka hodí přes půl místnosti s chlapem jako hora, umí zacházet se zbraní jako profík, umí řídit auto, umí se rvát jako chlap a to byla uzavřená bez možností se to vše naučit. Potenciál to mělo jen je smysl pro detail špatně provedený. Do čeho se to Ridley Scott namočil? Má zůstat u Vetřelců, s těmi to umí perfektně. 45% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po dlhých rokoch experimentovania vznikla Morgan, umelý život v tele malého dievčaťa. Morgan má len 5 rokov, ale je extrémne inteligentná. Pracovníci zariadenia, ktoré experimenty prevádzkuje, ju držia uzatvorenú v jej provizórnej izbe, ale občas ju taktiež púšťajú von, aby poznávala svet. Keď jej vychádzky zakážu, prichádza k skratu a Morgan napadne jednu zo svojich najbližších osôb. Tvrdí, že ide o chybu v systéme, lenže táto chyba sa začína čoraz častejšie opakovať a nikto v jej blízkosti nie je v bezpečí. - Morgan je jedným z mála tohtoročných hororov, ktoré získali rozpočet v miliónoch, a je škoda, že výsledok je pomerne málo uspokojivý. Namiesto poriadneho gore sa tu očividne investovalo do interiérov a exteriérov a do toho, aby akčné scény vyzerali pôsobivo, čo sa im aj celkom darilo, pretože ten hip throw v lese bol ukážkový a nemusela by sa zaň hanbiť ani Ronda Rousey. Ja som spokojný s vývojom vzťahov medzi postavami, pretože je v nich cítiť napätie a v týchto nedôveryhodných situáciách na mňa pôsobili prirodzene. Anya Taylor-Joy sa začína pomaly predierať medzi každoročné herecké obsadenie a som zvedavý, kolko priestoru dostane v Split. Ostatní herci taktiež zahrali ideálne. Na jednej strane musím pochváliť kameru za krásne zábery z výšky a z lesov, ale na druhej strane som sklamaný z nedostatku záberov z vrážd, pri ktorých väčšinou kamera nebola tam, kde by som ju chcel vidieť. Páčila sa mi aj hudba, aj keď hlavný soundtrack hrá počas trochu netradičných scén. Morgan nie je ničím prevratným, ale je na ňom vidieť technickú zručnosť tvorcov a keďže je hodnotenie opäť nízke kvôli užívatelom, ktorí to ani nevideli, s radosťou tomu mierne prilepším. EDIT: 01.02.2022 - Cez Vianoce som otcovi sťahoval nejaký vojenský film s Kate Mara, tak som si spomenul na toto a chcel som si to pozrieť. Vizuály to má úžasné, ale obsahovo to na tie štyri po druhom zhliadnutí už nevidím. + herec z The Haunted World of El Superbeasto + herec z The Mist a Tale of Tales + herečka z Honeymoon + herečka z Vampire Academy a The Witch ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jablko nepadlo úplně daleko od stromu a hrušky se míchají s jablky, aneb autor potvrdil geny pro čarokrásný vizuál a lidé si zahrávají s umělou inteligencí.. Natahovaná expozice s pár filozofickými plkanci absolutně netáhla. Pak však přišel na scénu psychiatr-zmrd Giamatti, Morgan svou lásku k němu prokázala trochu přehnaným pokusem o cucflek a začala zábava spojená se slabomyslnou vyvražďovačkou a twistem, který raději předem omezil moment překvapení na minimum. Ve druhé půli se sci-fi samoHanna našla, škoda jen, že papá nedoporučil nějakého šikovnějšího stříhače akčních sekvencí. Předpokládám, že Brian Cox se své repliky ze scénáře učil několik měsíců.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

70 %, mňa to bavilo, ale keby sa to volalo Terminátor 0: Zrod, bolo by to lepšie (fakt). Ak by bol raz teoreticky stvorený Skynet, urobila by to podľa mňa partia zažratých, pacifistických vedcov v špičkovo vybavenom odľahlom laboratóriu v lesoch a s pozitívnou víziou. Až potom by sa do toho vložila nejaká korporácia s gigantickým kapitálom spolu s armádou, pretvoriac program na bojový. Tento film pravdepodobne docení až budúcnosť a nakoniec beh s časom vyhrá, hoci nemôžem povedať, že by šlo o nejaké extra vizionárske, pokrokové, či nebodaj budúcnosť predpovedajúco veľdielo (hoci to posledné možno?). Mix Splice a Ex Machina. Pekná výprava, zaujímavý scenár a prekvapivo vynikajúci kasting – sú tu týpkovia z Knicku, Luthera aj Narcos, do toho dcéra Dolores Claiborneovej, Toby Jones a záhradníčka zo Sunshine a ako bonus Paul Giamatti a Brian Cox. Bohužiaľ, poctivo budovaný scenár sa v druhej polovici začne rozpadať (roky žili ako rodina, potom stačí jeden skrat a nastane krvavý kúpeľ?), strácať silu (veľmi inteligentní ľudia začnú konať veľmi neinteligentne) a byť WTF (keď sa z „väzenia“ stačilo dostať tak ľahko, prečo to neurobila aj Morgan? Prečo evidentne podstúpila výcvik bojových umení? Atď.). Ale stále občas má dobrý nápad (paradoxne skoro jediný, kto Morgan nie je ochotný „len tak odstrániť“ je jej najväčší odporca). Produkcia: režisérov otec. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Od hororu, který měl na starost syn Ridleyho Scotta se očekávalo zřejmě více, ale někde se začít musí a já důvod brblat příliš nemám. Plusem je herecké obsazení, které je na béčkové poměry velmi slušné. Nejvíc září mladá hvězda Anya Taylor-Joy( The Witch), ale i zbytek známějších hereckých tváří potěší. Samotný nápad je zajímavý, nepřišlo mi to příliš hloupé, jen to bohužel není ani příliš inteligentní, ale sleduje se film příjemně, tempo je slušné, vizuál kvalitní a závěrečná vyvražďovačka se mi líbila, byť na gore se celkem šetřilo. Dle vlažných ohlasů jsem to čekal horší, nakonec jsem i překvapen jak koukatelný Morgan je. Nechybí i nečekaný zvrat v závěru. Story 5/10, Atmosféra 6/10, Gore 4/10, Vizuál 7/10, Akce 6/10, Napětí 6/10,Humor 0/10. Zábavnost 7/10, Lekačky 0/10. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama