Reklama

Reklama

Amityville: Probuzení

  • USA Amityville: The Awakening (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Bella, její dvojče James a malá sestra Juliet se se svou matkou přestěhují do nového domu. Hlavním důvodem je, že potřebují ušetřit peníze, aby mohli pro Jamese, který je v kómatu, zaplatit nákladnou zdravotní péči. Zkrátka jsou v situaci, kdy si příliš vybírat nemohou a dům Amityville jim po všech stránkách vyhovuje. Navíc James nejen nečekaně nabyde vědomí, ale začne se zázračně uzdravovat. Bohužel to je pro obyvatele domu pravděpodobně poslední dobrá zpráva. Jejich radost totiž netrvá dlouho. V domě se začnou dít i další nadpřirozené jevy a ty už nejsou tak radostné. Spíše děsivé. Bella začne matku podezřívat, že jim o jejich novém domově neřekla úplně všechno. A její tušení se brzy potvrzuje. Dozvídá se, že žijí v nechvalně známém domě Amityville, o kterém se už několik desetiletí vypráví děsivé a krvavé historky. Nyní se potvrzuje, že to nejsou pouhé legendy. Boj o přežití v domě plném zla právě začíná. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (100)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Tomuhle se říká absolutní klasika jako přes kopírák. S tím rozdílem, že v roli prostředníka toho zla byl brácha v kómatu. Trošku děsivý. Těch kvalitních lekaček tam bylo maximálně pět, ale povedly se. To už se nedá říct o zbytku filmu. Bylo to suchý, relativně předvídatelný, konec obyčejnej. Celý to bylo postavený na hlavu i tím, že matka o tom všem vlastně věděla a s tím do toho i šla. Největším kladem byla Bella Thorne, která i přes její rockovo/metalovej vzhled byla super sexy. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak vzhledem k tomu, že moje očekávání bylo téměř nulové, můžu prohlásit, že zas taková sračka to nebyla. Naopak, jeden nebo dva momenty pro mě byly opravdu velmi těžké sledovat a dokonce jsem po dlouhé době měla u hororu, na který jsem koukala doma, pocit strachu. Příběh byl sice v podstatě debilní a konec to docela dost kazil, ale vzhled toho kluka mě fakt upřímně děsil. Co bych asi změnila by byla hlavní hrdinka, která mi nepřišla moc sympatická, takže sebemenší empatie neproběhla. Nakonec ale dávám slabší tři. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|45%| Obdobné novodobé, duchařské záležitosti mám rád. Občas se ale nepovedou, jako je tento případ. Vyloženě zlé té není, nejprve jsem dal nejslabší možnou 3*, ale nakonec jsem se rozhodl, že si ani tu tento slabý snímek nezaslouží. Veškeré hororové prvky jsou zde dost utlumené, občas tu máme alespoň nějakou tu lekačku. Nic výrazného se tu ale neděje. Přesto mě to moc nenudilo. Máme tu pár zajímavých prvků. Celkem dobře zahrané postavy, docela mě zaujala postava nemocného bratra hlavní hrdinky, závěr nebyl špatný, i když byl takový jednoduchý. Žádnou hlubší chybu to nemá, jen to prostě nemůže moc ničím upoutat pozornost. Tak jako tak je to podprůměr. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Četl jsem, že tento film měl trošku potíže vyjít na světlo. Teď vidím, že docela hodně zajímavých scén z traileru chybí. Já posílám tuhle reinkarnaci Amityville do podprůměru. Ten film nemá spád, nemá atmosféru, nemá žádné nápady a ve výsledku nemá ani smysl. Nejprve jsem si myslel, že to bude klasický případ z Amityville, ale ono ne. Musí to být natažené po čtyřiceti letech. Kdy nová rodina se přistěhuje do stejného domu, aby začalo řádění zlých duchů. Lekačky jsou bez nápadu (pokud nějaké jsou, teď si ani nevybavím) a atmosféra se rozpadá každou chvílí. Prostě nuda a zívačka. Ještěže to má bezmála hodinu a půl. Jediné co se mi líbilo, tak samotná Bella Thorne, kterou si vybavím ze seriálu Scream (2015). Má pěknej kukuč. Škoda, že nehraje v něčem kvalitnějším. Film ale stál za starou belu. (40 %) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Další z řady hororů, který děsí spíše svou průměrností než obsahem, ačkoliv tedy pár působivých scén taky má (hlavně tedy ve vygradovaném závěru). Nic více o druhém remaku-neremaku Amityville asi říct nedovedu, pokud člověk semtam koukne na nějaký levný horor, tak přesně může čekat podobný souhrn událostí. Mckenna Grace je opět působivá, Jennifer Morrison je tu málo a Cameron "Jerome" Monaghan to z průměru úplně nevyseká..Na druhou stranu tam ani nějaké vyšší ambice zřejmě nebyly a uteče to docela rychle. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Od roku 2012 bol film sedemkrát odložený, kým konečne vyšiel v kinách 28. októbra 2017. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal od 1. apríla do 9. mája 2014. (Arsenal83)
  • Nie je skutočným pokračovaním filmov o Amityville, ale je to metafilm, kde sa tento film odohráva v „skutočnom svete“ a pôvodný film z roku 1979, jeho prequel a remake z roku 2005 sú všetky fiktívne. (Arsenal83)

Reklama

Reklama