Reklama

Reklama

Dva roky u moře

(festivalový název)
  • Velká Británie Two Years At Sea
všechny plakáty
Trailer
Dokumentární / Experimentální
Velká Británie, 2011, 88 min

Režie:

Ben Rivers

Scénář:

Ben Rivers

Hrají:

Jake Williams

Obsahy(1)

Celovečerní návrat do hájemství Jakea Williamse, protagonisty filmu Tohle je má zem. Podmanivý černobílý portrét zachycuje jak osobitého hrdinu, tak poetická zátiší, která dokážou promlouvat, neboť stejně jako lidé i předměty mají svou historii. A když je to navíc historie společná, sugestivnost se násobí. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

hanakonochi 

všechny recenze uživatele

Vďaka režisérovmu vysoko rozvinutému sociálnemu cíteniu sa po snímkach "A World Rattled of Habit" a "Origin Of The Species" opäť dostávame do sveta podivínov s krásnym a bohatým vnútorným svetom. Medzi bláznom a géniom je len pomyselná čiara. Mimochodom, videli ste už Tarkovského Nostalgiu? O tých, ktorí pochopili čo je život. ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

Nehodnotitelný film, dávám průměrné tři i když se mi to líbilo. Ano je to hodinu a půl pomalu pozorovaný poustevník na zrnitou kameru v černobílém filmu. Ano nic se tam nestane, není tam ani špetka děje. Ale jak říkal Ben Rivers před promítáním - musíme si uvědomit, že Jake Williams je skutečný člověk, co takhle v lese žije. Jeho tempo je prostě pomalé a jeho dny nemají žádný velký děj. A film přesně tohle odráží. Musíme ten styl obejmout a zkusit se z uspěchaného teď přenést do romantického bezčasí uprostřed přírody. ()

Reklama

WillBlake 

všechny recenze uživatele

Jack, jeho oáza klidu a létající karavan. Pro filmaře musí být poklad, objevit někoho takového. Když je tím filmařem Ben Rivers, je to dvojnásobný poklad pro diváka. Zamiloval jsem si to asi po pěti minutách. A lidi, co se v komentářích u filmů předhánějí, kdo usnul dříve, ať už jdou konečně do hajzlu. ()

nooly 

všechny recenze uživatele

Můj kamarád na projekci usnul na 10 minut a když se vzbudil, stále byl na plátně ten samý záběr. Zatímco většina diváků odešla z kina, já to vydržel. Nemůžu říci, že by na filmu nebylo nic dobrého a zajímavého, například mnohé záběry jsou kompozičně velmi vydařené, ale obrazově zvuková forma a neskutečně roztahané záběry prověří nervy nejednoho filmového nadšence. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Takhle, líbilo se mi to, vím, co mi to chce říct, natočené to je skutečně dobře, ale to tempo je skutečně pomalé. Ono by to na celovečerák šlo, ale to by to muselo být víc bohatších a hlubších záběrů. Já tady v mnoha záběrech nic necítil, i když bych měl, jelikož na tom ten film je postavený. Jo, jsou tu dobré záběry, třeba ta scéna jak jde po tom poli (je vidět i na plakátu), je úchvatná, ale pak tu jsou prostě části, kde se to celé jen zbytečně táhne. Přitom ten nápad je dobrý, rád bych ho viděli v provedení Benninga, ale tady jsem u nějakých záběrů necítil tu poetickou hloubku, která tam měla být. Silné 3* ()

Galerie (3)

Související novinky

49. MFF Karlovy Vary coming soon

49. MFF Karlovy Vary coming soon

10.04.2014

Už za tři měsíce začne 49. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Podobně jako každý rok budou i letos v programu představeny retrospektivy několika osobností světového filmu. Diváci… (více)

Reklama

Reklama