Reklama

Reklama

Spirit - divoký hřebec

  • Česko Mustang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Statný mustang, vůdce stáda divokých koní, jednou podlehl zvědavosti a skončil v lidském zajetí. Chytili ho vojáci a jejich velitel se marně pokoušel divokého koně zkrotit. Celé dny ho trápil hladem a žízní, přesto jeho vůli nezlomil. V nestřežené chvíli se mustangovi a dalšímu vězni, mladému indiánovi, podaří utéct. Způsobí také zřícení lokomotivy, aby se nemohla dostat na pastviny divokých koní. Před rozlícenými staviteli železnice mustanga zachrání indián, který se stane prvním a jediným člověkem, kterého neshodil ze svého hřbetu. Na odvážné a napínavé cestě za svobodou společně prožijí nezapomenutelná dobrodružství. Potká i lásku svého života, klisnu Rain. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

POMO 

všechny recenze uživatele

V dobe pixarovských celovečerákov už Spirit s jeho tradične animovanou grafikou nemohol uspieť vo veľkom. Hoci je strhujúci, poetický, dobrodružný, má srdce i kolosálnu Zimmerovu nádheru. Normálne by som v aute Bryana Adamsa nepočúval, ale tento OST ma dlhé roky sprevádzal po alpských serpentínach. A boli to úžasné chvíle. ()

JoVanGogh 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvitujem skutočnosť, že v tomto filme zvieratá nerozprávajú. Spirit je krásny príbeh o tom, ako nemožno skrotiť niečo, čo je zakorenené v prírode, nech je snaha akokoľvek veľká. Hlavná myšlienka je teda pekná ale to nepovažujem za až tak podstatné. Čo ma však absolútne ohromilo bola dokonalá animácia pohybov (najmä koní) prepracovaná do najmenšieo detailu. Na tomto filme je čo študovať. ()

Reklama

Diamant 

všechny recenze uživatele

NAČRTNUTIE OBSAHU: Animovaný western z pohľadu mustanga, ktorý stratil svoju slobodu, ale chce ju späť... KOMENTÁR: Mám slobodu Božieho dieťaťa, alebo som zviazaný všelikým a všeličím? Film má zaujímavý a napínavý dej, krásnu hudbu a dokonalú animáciu. Bol nominovaný na Oscara, za hudbou je Hans Zimmer a za piesňami Bryan Adams. ODPORÚČANÁ PRÍSTUPNOSŤ: Od 12 rokov. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Keby tie kone neboli tak krásne a keby rozprávali dala by som nižšie hodnotenie. Čakala som od toho trošku viac. A na moje počudovanie som sa veľmi bravúrne udržala slzám čo je u mňa pri rozprávkach so zvieratami takmer nemožné ale predsa. A trošku ma prekvapuje, že ma vôbec neoslovili pesničky a hudba (okej okrem Here I am), no a to viac ma potom aj tie pesničky samozrejme otravovali. Ale boli tam krásne koníky. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Fantastická, dynamická hudba Hanse Zimmera. To asi jediné, co mě po zhlédnutí téhle kresleno-animované pohádky uvízlo v paměti. Jinak příběh byl strašně slaboučký. Animace byla ucházející, co mě na ní ale štvalo, byla mimika a chování koní (např. chlemtavé pití vody, vrtění ocasem - to dělá snad pes, ne?). Zajímavé bylo, že tvůrci místo aby namluvily koně hlasy, nahradily je typickým koňským řehotem. 60% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Film mal mať pôvodne pokračovanie v podobe druhého filmu, v ktorom mal mať Spirit syna Tornada a dcéru Thunder. Film nakoniec nebol vydaný, pretože panovala neistota nad ziskovosťou filmu. (Krnac)
  • Zvuky, které vydávaly koně ve filmu, byly zvuky opravdových koní. (Soundtrack)
  • Písničky k filmu složil a nazpíval Bryan Adams, čeští diváci zpěv uslyší v podání Fredyho Bittnera, text z angličtiny do češtiny přeložil Petr Čejka. V originále můžeme slyšet písničky na konci filmu v titulcích. Jde o tyto songy: „Here I am“, „This Is Where I Belong“, „You Can't Take Me“, „Get Off My Back“, „Sound The Bugle“, „I Will Always Return“, „Don't Let Go“, „Brothers Under The Sun“. (mar48)

Reklama

Reklama