Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek zachycuje nechvalně známého Al Caponeho (Tom Hardy) v jeho 47 letech. Al Capone si odpykával svůj trest ve věznici v Atlantě ve státě Georgia a následně v Alcatrazu. Příběh zachycuje dobu, kdy je předčasně propuštěn z důvodu jeho zhoršujícího se zdravotního stavu. Capone nyní trpí vážnou demencí na následky prodělané syfilidy a jeho manželka Mae (Linda Cardellini) je momentálně to jediné, co má, načež ho začíná stíhat jeho násilná minulost. (Kuzmik)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (81)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Je to podivný a mapuje nijak sexy poslední rok v životě gangstera, který už je celý zasyflený, napůl dementní, posírá se, trpí, blouzní a mrmlá v sídle na Floridě. Jaksi z toho mohla být skvělá šílenost typu Bronson, portrét zmrda na sklonku života místy i baví a upoutá (v kategorii srandovní/ nechutný), ale v celku prostě žádná velká sláva, co by měla drive, držela pohromadě a stála vyloženě za to. Kéž si Hardy hodlá vybírat lepší projekty. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jsem jeden z mála, co na Joshe Tranka nezanevřeli ani po letech a na Caponeho jsem byl hodně zvědavý (nebudu zastírat, že Tom Hardy je stále i pro mě velký tahák) a drastické ohlasy mě teda hodně překvapily. Takže jsem moc nečekal a ne, že bych moc nedostal, ale námět snímku mi nepřišel extra zajímavý, kdo by taky chtěl sledovat možná největšího gangstera s plenama. Trank, jež se postaral komplet o celý film včetně například střihu, zjevně tento životopis koncipoval záměrně nejednoznačně, až bych řekl mysteriózně, ale přiznám se, že jsem po čase úplně přestal řešit co je reálné a pouhá vize a začal se celkem dost nudit. Škoda velké promarněné příležitosti, když už tu šanci dostal...5,5/10 ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Inšpiroval ma jeden odpadový komentár, ktorý sa tučným písmom blahosklonne snaží kritizovať vlastnosť filmu, ktorá je v konečnom dôsledku veľkou výhodou - zo všetkých gangsteriek, ktoré som zatiaľ videl, Capone glorifikuje mafiána zďaleka najmenej. Nuž ale nejedno dieťa, ktoré pred telkou čakalo s hračkárskou pištoľkou, je teraz sklamané. Keď chcete Hardyho ako mafiána vo forme, pustite si The Take alebo Legend, kde sa vám testosterónu dostane požehnane. Vždy lepšie, ako vyplakávať pri psychologickom filme, že nie je akčný. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi poučný materiál na tému ako môže kedysi nádejný režisér, kvalitný herec a vlastne celý štáb stratiť súdnosť. Pri každej scéne som sa sám seba pýtal, že prečo je takto snímaná, herci takto vedení a čo tým chcú vlastne povedať. Tvári sa to strašne drsne (naturalistické zomieranie ako z nejakého filmu Von Triera), sofistikovane (metaforami sa to hemží) aj ambiciózne (rôzne reality), no je to šialene nezvládnuté a celé až na hranci paródie. A korunu tomu nasadí scéna, keď Capone (hraný ako prepálená verzia Pacinovho záporáka z Dicka Tracyho, ktorý bol Caponem inšpirovaný) väzme zlatého Thomsona a v župane, plienke a mrkvou v ústach....no nič, nejdem spoilerovať. Nenudil som sa ani sekundu, pretože som si celý čas v hlave obhajoval, že celé to má nejaký zmysel a tých niekoľko veľmi pôsobivých scén a ten určite zaujímavý koncept neprídu nazmar. No nakoniec je to iba skvelý zdroj na analýzu. 4/10 ()

upson 

všechny recenze uživatele

Asi jsem to nepochopil. Tom Hardy si chtěl střihnout životní roli gangstera. Pokud by se zaměřil na poslední období své vlády a období ve vězení, mohl z toho vytěžit maximum, včetně Oscara. Místo toho se zaměřil na období, kdy si Fonso sral do plen a minimálně ve třech filmových momentech to zabředlo do nechtěné komediální-karikaturní estrády. Což zcela jistě nebyl záměr filmařů, o tom jsem přesvědčen! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Snímek nesl původně pracovní název „Fonzo“. Tvůrci se rozhodli název změnit na Capone, pravděpodobně z důvodu vyšší sledovanosti. (Kuzmik)

Související novinky

Z Hardyho bude Al Capone

Z Hardyho bude Al Capone

25.03.2018

V roce 2012 byl Josh Trank nadějným režisérem, o něhož se po chválené Kronice začala prát velká studia. U 20th Century Fox mu svěřili reboot Fantastické čtyřky a v Lucasfilmu sólovku Boba Fetta,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno