Reklama

Reklama

Ip Man 3

  • Čína Ye Wen 3 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V nejnovějším pokračování série o legendárním mistru Wing Chun Ip Man (Donnie Yen) čelí nejen hongkongskému gangu, jehož hlavu si zahrála boxerská legenda Mike Tyson, ale musí se vypořádat rovněž s vlastním rodinným životem. Ve městě protkaném korupcí, ve kterém se ho zároveň neustále pokouší konfrontovat konkurenční mistr Wing Chun, to však nemá jednoduché. (JardaBauer)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (189)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Za tónů již notoricky známé melodie Kenji Kawaie se rozehrává třetí pokračování mistra Wing Chun Ip Mana ve výtečném ztvárnění Donnieho Yena. Z hlediska příběhového je třetí díl slabší než nepřekonatelná jednička, avšak není o nic horší než dvojka. Zajímalo by mě, nakolik korespondují události této části se skutečnými osudy sifu (asi nejfrekventovanější slovo v celém snímku :)) Ipa a do jaké míry jde o fantazii tvůrců. Ryzí radost setrvává z dechberoucích soubojových choreografií, které tradičně nacházejí silnou podporu ve zmíněné dynamické melodii Kenji Kawaie, jenž si s ústředním motivem dobře pohrává a různě jej modifikuje. Potěší též Mike Tyson v záporné roli a vzájemný souboj s Ip Manem má opravdový náboj, což se ovšem dá říci i o finálním střetu s konkurenčním mistrem Wing Chunu. Trochu zamrzí, že vztah Ipa s Brucem Lee je stále jen naťukáván a není mu věnován větší prostor. No, třeba se ho dočkáme v eventuálním pokračování. Skrze smutný, leč dlouhodobě předvídatelný závěr zvažuji i pátou hvězdičku. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Znovu se ocitáme ve společnosti nekonečně hodného, moudrého a šlechetného pana Ipa. A znovu chceme věřit, že někde na světě existoval takhle čistý, neporazitelný bojovník, který se rval za práva slabších a sám proti všem vítězil. Děj se posouvá. Pan Ip prožívá jednu ze smutných životních kapitol. Navíc se někdo snaží přesvědčit všechny okolo, že jeho Wing Chun je lepší než to Pana Ipa. K tomu si přidejte zlého gangstera a víte, že o zábavu je znovu postaráno. Kdo si Ipa zamiloval v předešlých dvou částech názor nezmění. Komu se předešlá díla nelíbila neztrácejte čas. 90 procent. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Pravda je, že s životem Ip mana už toto nemá nic společného (kromě jednoho faktu). Chabá dějová linka spojující jednotlivé souboje slouží k výchově (které je to pravé Wing Chun), a vlasteneckému apelu (to byla doba, kdy Hong Kong ovládali bílí - tedy západní, ať neopomenu Tysona - ďáblové). Na druhou stranu souboje jsou plné odkazů, ať už na Bruce Lee - one-inch punch, "be like water" , a na jeho taneční schopnosti, či na Tysonovu schopnost knokautovat soupeře v prvním kole (dávám ti tři minuty). A právě za ty souboje si trojka ty čtyři hvězdy zaslouží, protože jsou vždy přehledné a uvěřitelné, i když Yen likviduje třeba v loděnici desítky statistů. A upřímně, co bychom dali za to, kdyby třeba John McClane se takto kvalitně opakoval, místo toho, aby tancoval na stíhačce. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

První díl byl famózní, druhý díl byl velmi dobrý, tento třetí díl bohužel dvě třetiny nudí a nepřináší žádný zajímavý děj ani bitky, o to víc se mi líbila poslední třetina, kde je i trochu emocí. Nicméně pokles je znatelný a opravdu nechápu, o co se první dvě třetiny tvůrci snažili. Bylo to zoufalý včetně Mika Tysona. Příště bych jim doporučil nejdřív vymyslet pořádný děj a bitky trochu omezit. Pokud bude další díl, nebude mi to vadit, je zde pořád prostor pro výuku Bruce Leeho. :) Jen trochu pochybuju nad režisérem, asi bych to přenechal někomu jinému. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Čo oceňujem, je návrat k old school apolitickému zázemiu. Mám ale problém s fake patetickými konfliktami, ktoré sa vynorili ako zámienky pre súboje. Tam je to celkom OK, hoci aj tie sú už enhanced spôsobom, ktorý sa mi pre HK filmy s "hercami" , ktorí sa vedia mlátiť, jednoducho nesadne. Vlastne mi po filme ostalo dosť smutno. ()

Galerie (226)

Zajímavosti (9)

  • Jako každé jiné natáčení akčního bojového snímku, ani tomuto natáčení se nevyhnula zranění. Nepříjemného zranění nosu se dostalo představiteli hlavní role, čínskému herci Donnie Yen (The Monkey King (2014), Ip Man (2008)). Tomu, během natáčení specifické scény, jeho herecký protějšek, Max Zhang (The Grandmaster (2013), Rise Of The Legend (2014)), zapříčinil ošklivě vypadající pořezání nosu. Ihned po incidentu se ale herec svému protějšku omluvil a ochotně asistoval při jeho ošetření. Donnie Yen si ovšem z natáčení odnáší jizvu. Dalšího zranění se dostalo americkému představiteli hlavní záporné role, Miku Tysonovi (Grudge Match (2013), Mike Tyson: Undisputed Truth (2013)). Tomu během natáčení specifické zápasnické scény čínský herec Donnie Yen kolenem zlomil palec na levé ruce. Mike Tyson celou scénu ale i přes bolesti s profesionálním výrazem zkušeného boxera dotočil, za což si, dle vybraných zdrojů, vysloužil potlesk celé řady momentálně přítomných filmových tvůrců. (Conspi)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával v Hong Kongu, jeho natáčanie prebiehalo v juhočínskom meste Fo-šan. (MikaelSVK)
  • Konzultanty na Wing Chun byli u flmu bratři Ip Ching a Ip Chun. Jejich otcem byl mistr Ip Man. Mezi nejslavnější studenty, které vyučoval, patřil Bruce Lee. (Rominator)

Reklama

Reklama