Reklama

Reklama

Mob City

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2013, 4 h 19 min (Minutáž: 42–48 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

John Buntin (kniha)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Jon Bernthal, Milo Ventimiglia, Neal McDonough, Alexa Davalos, Jeffrey DeMunn, Robert Knepper, Gregory Itzin, Edward Burns, Dana Gould, Andrew Rothenberg (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Film sa odohráva v Los Angeles v povojnovom období štyridsiatych a päťdesiatych rokov minulého storočia, kedy proti sebe bojovala mafia a skorumpovaná polícia. Dej je založený na skutočných udalostiach a sústredí sa na súboj vtedajšieho policajného šéfa Williama Parkera a hlavy podsvetia Mickeyho Cohana. (Hydra Foy)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (77)

Happens 

všechny recenze uživatele

Není to mafiánský film, ale gangsterský, posazený do počátku dvacátého století, kde stojíme u vzniku Las Vegas uprostřed ničeho. Mocenský souboj o Los Angeles, podplacení policisté a politice, zločin prorostlý do zábavního průmyslu. Bernthal tu perfektně padl do role nepodplatitelného detektiva. Jen ten konec mi přijde divně otevřený. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Skvělá retro série / zpatlaný pokus o vydírání, válka s mafií a do toho zasazená love story. Staré Los Angeles a krásně neonový noir vizuál, silná plejáda v obsazení, přičemž Bernthal jako policejní ranař v hlavní roli padne přímo dokonale (kam se hrabe Punisher). A je to slušně krvavý, popravu v závěru prohlašuji za legendární. Převeliká škoda, že to zapadlo bez S02. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Noirový bonbónek. Pro milovníky tohoto subžánru je to ráj, jelikož ta atmosféra z toho přímo čiší. Má to perfektního hlavního hrdinu. Buldočí ksicht Jona Bernthala se na to fakt hodí a toho urputnýho exmariňáka, kterýmu je u prdele všechno, kromě jeho ženský jsem mu žral i s navijákem. Kolikrát on tam dostane na držku a stejně se zvedne, vezme kvér a jde dál. Hlavně díky němu stojí na Mob City koukat. Nevím jestli je šest dílu konečných a přestože finále bylo fakt správně drsný, tak si tvůrci evidentně nechávají otevřená vrata do další série. Té bych se rozhodně nebránil. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Rozjezd je parádička a ukazuje se v něm, že by si Darabont mohl s mafiánskou atmoškou bez problémů tykat po kompletních šest epizod. Tak proč je kurnik poslední hodina tak nevýživná? Scénáristické berličky, Franku, vážně? Seriál (nebo minisérie, či co to je) okouzlí, nadchne, a vydatně servíruje líbivé dobové obrázky. Umně rozvětvená story ale v závěru trestuhodně klopýtá, když se jí "povede" vyšachovat některé charaktery, a finálnímu dojmu rozhodně nepomáhají ani příliš okatě otevřená dvířka do 2. sezóny, která nikdy nevznikne. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

V roce 2010 přišlo HBO s Boardwalk Empire, poměrně dobře vystavěnou prohibiční gangsterkou, která si, jak je už u HBO zvykem, nebrala moc servítky ani co e příběhu a děje týče, ani co se rozpočtu týče. Byť kvalita haprovala, vysílalo se do roku 2014. A vzhledem k tomu, že Boardwalk Empire byl poměrně dobrý, o to více mi uniká smysl vytváření něčeho v podstatě na chlup stejného s mnoha stejnými postavami v podstatě totožném období (plus/mínus). Je to totiž dost nudné, nezajímavé a splácané jen proto, že v tu chvíli tenhle typ minisérie byl IN. Jenže to nestačilo. Někde to mělo šest dílů, mě se do rukou dostaly tři "dvoudíly", které mě nudily a nějak jsem stále čekal, kdy se začne něco dít. Začalo, vždy tak na pár minut a pak se zas rozehrávalo něco, u čeho by mohl člověk vařit, žehlit, prostě to moc nevnímat a o nic by nepřišel. Zpětně prostě stále nevidím důvod, proč tohle vznikalo. No a také se to utnulo a otevřený příběh postav zůstal navždy otevřený. Není se moc čemu divit. ()

Galerie (683)

Zajímavosti (10)

  • Představitelé televize TNT v roce 2014 neschválili produkci druhé série. Hlavním důvodem byla relativně nízká sledovanost. (zbyshek)
  • Snímek se stejnojmennou počítačovou hrou nic společného nemá, byl natočen na motivy literární předlohy „L.A. Noir: The Struggle For The Soul Of America's Most Seductive City“ od Johna Buntina. (starblade)
  • Joe Teague (Jon Bernthal) používá revolver Smith & Wesson M&P v poniklované povrchové úpravě a ráži 38.Special. Dále používá pušku M1 Carbine v ráži .30 Carbine. (HectorHagman)

Související novinky

Sněhurka a Darabont

Sněhurka a Darabont

27.06.2014

Na návrat Franka Darabonta k celovečerním filmům čekáme dlouhých 7 let. Režisér Vykoupení z věznice Shawshank, Zelené míle nebo Mlhy se v posledních letech usídlil v televizi, kde vzkřísil zombie… (více)

Reklama

Reklama