Reklama

Reklama

Gomora

(seriál)
  • Itálie Gomorra - La serie (více)
Trailer
Itálie / Německo, (2014–2021), 48 h 20 min (Minutáž: 42–57 min)

Předloha:

Roberto Saviano (kniha)

Hudba:

Mokadelic

Hrají:

Marco D'Amore, Fortunato Cerlino, Salvatore Esposito, Fabio De Caro, Christian Giroso, Giovanni Buselli, Carmine Monaco, Lino Musella, Marco Palvetti (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(58)

Obsahy(1)

Gomora, seriálová adaptace úspěšného románu Roberta Saviana, nás zavádí do temných a nebezpečných uliček Neapole, kde se nachází centrum zločinecké organizace Camorry. Poté co je Pietro Savastano, jeden z největších a nejobávanějších kmotrů neapolské mafie, zajat a poslán za mříže, jeho prává ruka, třicetiletý Ciro Di Marzio, spatřuje svou příležitost v tom, že se konečně stane novým vůdcem. Jeho čas však ještě nedozrál. Zatímco je Pietro ve vězení, velení zpočátku přebírá jeho manželka Imma, protože jejich syn Genny - Pietrův právoplatný dědic - se v Hondurasu zaučuje v "řemesle". Soupeřící klan vedený Salvatorem Contem mezitím spřádá plány, jak zneškodnit Savastanovy jednou provždy. Válka o převzetí kontroly nad "systémem" právě vypukla, a to na území, které stále bojuje, aby nadvládě zločinu a bezpráví nepodlehlo. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (156)

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

K čemu jsou takové sračky? Panička (čti zkurvené nefachčenko) domlouvá kriminální kšefty a ještě je tak drzá, nazývat všechno kolem prací ("Najdu vašemu synovi nějakou práci, .... odvedl dobrou práci..." atd.). Feťáci kupují stříkačky, podíváme se i na výrobu drog, ale ne proto, že by do toho všeho přišel zátah policie, ale proto, aby jsme se podívali, jak feťáci kupují stříkačky a jak se dělají drogy. Kurva proč? Aby se úchyláci radovali, jak zase jednou zlo zvítězilo nad dobrem? Svět jde do prdele a za chvilku budou legální seriály i o pedofilech, protože další a další generace jsou tak tupé, že nepoznají princip krájeného salámu (srovnejte postupy cenzur mezi desetiletími .... a pak udělejte skok - co se nesmělo v padesátých letech a co se smí dnes). Strašně mě pobavilo, jak se všude fetovalo, kradlo, stříleli se lidi a pohodička, kafíčko, ale jakmile socha panenka Marie přišla o hlavu, tak se z toho celá čtvrť mohla posrat. Celé bych to tam spálil napalmem doufajíc, že plameny dosáhnou až do pokojů místních pětihvězdičkářů a přiškvaří je v křeslech v poloze s rukou mezi nohama. Amorální zvratek. ()

poet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Popis tejto serie je spoiler jak sviňa :)...Ale nevadí treba uznať že taliani a mafianske filmy či seriály sú iná liga a Gomora je ukážkový príklad. Update: Prvá séria je jednoznačne za plný počet. Dianie vo väzení a charizma Dona Pietra ktorý vždy keď je v zábere má to grády. Postupne sa ale vytráca a nastupujú vedľajšie postavy a druhá seria je už najmä o Cirovi a jeho "skupine". Je to už o poznanie slabšie ale stále to ma silne momenty a nechýba ten pocit neistoty. Žiadna postava už nemá istotu že neskončí s gulkou v hlave...Oproti brutálnej Gomore je Kmotor už len romantický príbeh pre pamätníkov. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Drsná sonda do neapolského sídláku a ve třetí sérii i do centra. Je to naprosto profesionálně natočené a má to stále spád. Vraždy jsou na denním pořádku, ale to jsem čekal. Co mě na Gomoře utkvělo nejvíc je velice povedený vývoj postav. Jasně, chcípá to tam hodně a často, ale ti přeživší se musejí měnit, aby přežívali dále. Taky kvituji, že nedošlo k nějakému zromantizování mafie, ale opravdu tu jsou všichni zmrdi. Není tam kladná postava. A i když někomu fandíte, tak byste vedle něj určitě nechtěli bydlet, protože všichni tam páchají nejtěžší zločiny na nevinných lidech. Vztahy mezi hlavnímy protagonisty se divoce mění a já si blahořečím, že žiju v ČR a nemusím tohle řešit. Kdybych žil jejich život, tak dostanu infarkt už ve dvaceti letech. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzdávám hold všem klukům a holkám co se na tomhle podíleli, protože Gomora je učebnicová dokonalost. Až bude letní počasí potřebovat vytvořit dusnou atmosféru, stačí když se koukne na poslední dva díly Gomory a všichni dostaneme takový dusno, až z něj začnem šilhat. Dokonale přesně zasazená mafinánka do dnešních reálii v němž hodnota lidskýho života se pro určitý typ lidí rovná hovnu. Seriál dokáže prvním dílem zaujmout, pak na dva díly trošku poleví, ale to jen proto aby moh nabrat sílu a ke konci se vysloveně chová jako zloděj divákova dechu. Dialogy, přestřelky, vývoj postav, scénář, herecký výkony všechno je tady tak přesný, že jsem měl pocit, že se to nehraje, ale děje. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vydrzal som sledovat tri diely. Mam z toho rovnake pocity ako gudaulin. Je to spickovo natocene. Hlavne akcia. Prestrelky su krvave a vynaliezavo nasnimane. Fakt lahoda. Bohuzial ma vôbec nezaujali postavy a ani ziadny charizmaticky herec sa v obsadeni nenachadza. Je sice pekne, ze sa z tych dementov serial nesnazi robit hrdinov, ale zaroven ma ani nelaka myslienka, ze by som mal sledovat ich osudy niekolko serii. Ako film by to bolo ovela prijatelnejsie a asi by som isiel s hodnotenim aj vyssie. Tri diely mi uplne stacili a je mi jedno ako to bude donekonecna pokracovat dalej. 6/10. ()

Galerie (957)

Zajímavosti (20)

  • I přesto, že mafiánská organizace, které se říká Ndraghetta existuje a Gomorra se inspirovala právě touto organizací, je seriál smyšlený a bohužel vrhá špatný stín především na Neapol. Podobný efekt jako Gomorra měl v 80. letech seriál Chobotnice (od r. 1984), který byl také smyšlený. (ČSFD)
  • V scéne, kde ide Tonino Spiderman (Alessio Gallo) na skútri, si spieva pesničku „E Chiammalo“ od talianskeho speváka Anthonyho. (Patrik200s)
  • V úvodnej scéne si Gennaro pri jazde autom s Cirom (Marco D'Amore) spieva pesničku z rádia. Jedná sa o skladbu s názvom „Fin Quanno Vai 'Ncielo“ od talianskej rapovej skupiny Co'Sang. (Patrik200s)

Související novinky

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Itálie na nic nečeká

Itálie na nic nečeká

29.06.2014

Především díky senzačnímu mezinárodnímu úspěchu Velké nádhery se dostává italské filmové produkci v posledním roce velké pozornosti, důvěry sponzorů a zástupci domácí scény se snaží, aby tento úspěch… (více)

Reklama

Reklama