Reklama

Reklama

Gomora

(seriál)
  • Itálie Gomorra - La serie (více)
Trailer
Itálie / Německo, (2014–2021), 48 h 20 min (Minutáž: 42–57 min)

Předloha:

Roberto Saviano (kniha)

Hudba:

Mokadelic

Hrají:

Marco D'Amore, Fortunato Cerlino, Salvatore Esposito, Fabio De Caro, Christian Giroso, Giovanni Buselli, Carmine Monaco, Lino Musella, Marco Palvetti (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(58)

Obsahy(1)

Gomora, seriálová adaptace úspěšného románu Roberta Saviana, nás zavádí do temných a nebezpečných uliček Neapole, kde se nachází centrum zločinecké organizace Camorry. Poté co je Pietro Savastano, jeden z největších a nejobávanějších kmotrů neapolské mafie, zajat a poslán za mříže, jeho prává ruka, třicetiletý Ciro Di Marzio, spatřuje svou příležitost v tom, že se konečně stane novým vůdcem. Jeho čas však ještě nedozrál. Zatímco je Pietro ve vězení, velení zpočátku přebírá jeho manželka Imma, protože jejich syn Genny - Pietrův právoplatný dědic - se v Hondurasu zaučuje v "řemesle". Soupeřící klan vedený Salvatorem Contem mezitím spřádá plány, jak zneškodnit Savastanovy jednou provždy. Válka o převzetí kontroly nad "systémem" právě vypukla, a to na území, které stále bojuje, aby nadvládě zločinu a bezpráví nepodlehlo. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (156)

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Když si Gomoru srovnám třeba s Impériem v Atlantic City (ja vím že to jsou uplně jiné doby ve kterých se odehrává), tak Gomora je prostě strašně zábavný mafiánský pokoukníčko se spoustou akce, střelby, napětí, překvapivých zvratů. Vlastně je tady přesně všechno to co mi v ukecaném Atlanticu chybělo. Don Pietro vypada jako Miroslav Kalousek, takže tim pádem absolutně žádnej soucit. Za to Ciro ten zase vypadá jako Gigolo. Těžko někomu fandit když každej je mafiánská krysa. Nic špatného se ale nedá říct o charakterovém rozpracování postav, tam je to uno perfekto!! To že Neapol je ošklivý město vypadající jako jedno velký ghetto neni žádnym překvapením. Gomora mě hodne začala bavit až poté co se Genaro vrátí z Hondurasu. A ze zmrdečka se stane zmrd, tam se to teprve začne pořádně rozjíždět, a devátá epizoda to neskutečně odpálí. Jestli budou další série, tak já u toho rozhodně nebudu chybět. P.S. - Víc bych do seriálu zapojil policii, přeci jen mám pocit že je tam až příliš vražd na to aby se tím masivně nezabývala policie. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál pripomína divoký živel, ktorý zmetie všetko, čo sa mu postaví do cesty. Budí dojem autentickosti hlavne v zobrazovaní scén bez štylizovaného násilia, len s reálnou surovosťou. So všetkým, čo k tomu patrí, gýčom, špinavými uličkami aj organizáciou. Mafia na každom kroku, ku ktorej vzhliadajú deti už od mala. Postavy sa nesnažia získať divákove sympatie, sú zobrazené len z hľadiska rozprávania deja - plynulosti, znázornenie ich povahových čŕt, rozhodnutí a interakcie s inými postavami. Neviete, kto to schytá, ale viete, že niekto si to isto odnesie, či lepšie povedané, odnesú ho vo vreci na odpadky. Epizódy nepoľavujú v intenzite dusnej atmosféry, čo sa dá krájať, ani v zbesilých, zbrklých akciách. Natočené profesionálmi z toho robí lahôdku, ktorá Vás nakopne na celý deň. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzdávám hold všem klukům a holkám co se na tomhle podíleli, protože Gomora je učebnicová dokonalost. Až bude letní počasí potřebovat vytvořit dusnou atmosféru, stačí když se koukne na poslední dva díly Gomory a všichni dostaneme takový dusno, až z něj začnem šilhat. Dokonale přesně zasazená mafinánka do dnešních reálii v němž hodnota lidskýho života se pro určitý typ lidí rovná hovnu. Seriál dokáže prvním dílem zaujmout, pak na dva díly trošku poleví, ale to jen proto aby moh nabrat sílu a ke konci se vysloveně chová jako zloděj divákova dechu. Dialogy, přestřelky, vývoj postav, scénář, herecký výkony všechno je tady tak přesný, že jsem měl pocit, že se to nehraje, ale děje. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

K čemu jsou takové sračky? Panička (čti zkurvené nefachčenko) domlouvá kriminální kšefty a ještě je tak drzá, nazývat všechno kolem prací ("Najdu vašemu synovi nějakou práci, .... odvedl dobrou práci..." atd.). Feťáci kupují stříkačky, podíváme se i na výrobu drog, ale ne proto, že by do toho všeho přišel zátah policie, ale proto, aby jsme se podívali, jak feťáci kupují stříkačky a jak se dělají drogy. Kurva proč? Aby se úchyláci radovali, jak zase jednou zlo zvítězilo nad dobrem? Svět jde do prdele a za chvilku budou legální seriály i o pedofilech, protože další a další generace jsou tak tupé, že nepoznají princip krájeného salámu (srovnejte postupy cenzur mezi desetiletími .... a pak udělejte skok - co se nesmělo v padesátých letech a co se smí dnes). Strašně mě pobavilo, jak se všude fetovalo, kradlo, stříleli se lidi a pohodička, kafíčko, ale jakmile socha panenka Marie přišla o hlavu, tak se z toho celá čtvrť mohla posrat. Celé bych to tam spálil napalmem doufajíc, že plameny dosáhnou až do pokojů místních pětihvězdičkářů a přiškvaří je v křeslech v poloze s rukou mezi nohama. Amorální zvratek. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem žádná velká fanynka mafiánských posezeníček, tenhle seriál je naprosto skvěle postavený - a to hovořím o všech čtyřech sériích. Rozjezd je vždy pomalý, tempo zdánlivě hlemýždí, ale posléze natolik drásavé, že vás předkládané osudy a jejich dilemata, rozhodně nenechají chladnými. Násilí je tam sice jaksi z definice na denním pořádku, ale není samoúčelné, vždy je v rámci příběhu a logiky. Celou dobu sice sledujete zločince, ale dostanou se vám pod kůži. ()

Galerie (957)

Zajímavosti (20)

  • Počas filmovania prvej série sa kaskadéri a odborníci na zbrane zúčastnili na 100 dňoch nakrúcania. (Sufferer)
  • V úvodnej scéne si Gennaro pri jazde autom s Cirom (Marco D'Amore) spieva pesničku z rádia. Jedná sa o skladbu s názvom „Fin Quanno Vai 'Ncielo“ od talianskej rapovej skupiny Co'Sang. (Patrik200s)
  • V scéne, kde Gennaro sedí s priateľkou na balkóne, si dal zaplatiť talianskeho speváka Alessia, aby jej zaspieval na želanie pieseň „Ancora Noi“. (Patrik200s)

Související novinky

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Itálie na nic nečeká

Itálie na nic nečeká

29.06.2014

Především díky senzačnímu mezinárodnímu úspěchu Velké nádhery se dostává italské filmové produkci v posledním roce velké pozornosti, důvěry sponzorů a zástupci domácí scény se snaží, aby tento úspěch… (více)

Reklama

Reklama