Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po malém nedorozumění, které nakrátko narušilo hladký chod velkého hotelu Modrá hvězda, přichází do zchátralého stejnojmenného hotýlku jeho nová mladá majitelka Zuzanka. Odhodlaná postavit upadající dědictví na nohy, začne prohánět tři mládence, kuchaře Zdeňka Junka, básníka Františka Sojku a hudebního skladatele Jirku Tůmu. Navlečeni do číšnického fraku a kuchařské čepice si mají odpracovat svůj dluh za několikaměsíční bydlení v hotelu. Jirka, stejně jako jeho dva kamarádi, podlehne kouzlu nové šéfové a doufá, že bude tím, kdo se stane jejím vyvoleným. V té chvíli ovšem přichází Vladimír Rychta Rohan, který hodlá dostát rodinné tradici a uspořádat v hotelu Modrá hvězda zásnubní hostinu. Bez ohledu na jeho stav. To se ovšem pranic nelíbí jeho svéhlavé snoubence Miladě Landové. Naštěstí je tu sympatická Zuzanka, která okouzlí neobvyklého hosta natolik, že zruší zasnoubení a dá přednost manželství s roztomilou, byť chudou hoteliérkou. Nešťastně zvolený text telegramu, kterým nadšený Vladimír oznámí své rozhodnutí rodině, je příčinou řady komplikací, které vedou nakonec k tomu, že Zuzana skončí v posteli Milady, Vladimír v uniformě recepčního a Milada s Františkem na policejní stanici. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (211)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie, nenáročná, jednoduchá a naivní. Standartní pohádka o tom, jak chudá holka ke štěstí přišla. Gollové to ve filmu opravdu sluší. Nový a ostatní odvádí standartní výkony, jen postrádám nějaký výraznější nápad, nosnou linku, něco, co by ten film opravdu spojovalo dohromady. Je to taková lehká blbinka na nedělní odpoledne. Čekal jsem víc. ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Miluji, Nataška předvádí tak skvělou a nebojácnou a emancipovanou ženskou (aniž by to v té době bylo zvykem). Její původní oblečení s tím kohoutím pérem a levnou vypelichanou kožešinou mne vždycky dojme, stejně jako proměna z myšky v motýla, když si navlékne nadýchané šaty. Nový nepotřebuje komentář a roztomilý je Ladislav Pešek. Mám ráda prostředí – filmové – barů a orchestr R.A.Dvorského. jediným kazem filmu je Inka Zemánková se Slunečnicí, ale kvůli tomu * nevezmu. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

,,Příjemná hudba... stará. Snad proto!" Existují filmy, jejichž vznik se datuje víc než sedm desítek let nazpátek, nesou mnohdy nekvalitní černobílý obraz, zastaralý zvuk a jiné technické nedostatky, jejich příběhy jsou často naivní, idylické závěry silně odtržené od reality a herecké výkony nejednou zapůsobí "divadelně". Přesto nesou v sobě jisté neopakovatelné kouzlo, kterému nelze odolat. Přesto (nebo snad právě proto?) se pamětnícké filmy natočené v dobách před válkou (či během ní a těsně po ní) stávají dodnes oblíbeným televizním programem diváků takřka všech generací. Hotel Modrá hvězda patří k mým oblíbeným kouskům tohoto druhu. Příběh založený na zmatcích způsobených dvěma různými hotely (jednoho luxusního moderního a druhého zanedbaného) nesoucími stejné jméno dokáže stále přinést po celou dobu nesmírně zábavnou podívanou, zvláště pohybuje-li v centru veškerého dění krásně rozervná Nataša Gollová se svým živelným temperamentem a mužskou část obsazení pak vedle úlisného gentlemana Oldřicha Nového doplní skvělé trio Pešek-Pivec-Novotný. Tak to je prostě šlágr, který chytí! "Je to chyták!" Šlágr (tedy hudební) zde jeden taky zazní a slavnou píseň Inky Zemánkové "Slunečnice" už si navždy budu pojit s tímto filmem, jemuž pro tu jedinečnou nostalgickou atmosféru odpouštím i dost uspěchaný svatební závěr. A Lišáci jsou pašáci! :) 90% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ďalší pekný, málo známy komediálny počin, ale za Kristiánom mierne zaostáva. Prvá polovica skvelá, samé nečakané obraty, ale v druhej je to trochu zabité groteskovým vyznením, samoúčelnými pádmi na ľade a slabým vývojom príbehu. –––– Co jste to provedl? – To já ne, to tatínek. –––– Zuzanko, nedovolím Vám zešedivět beze mě. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě barvotiskový příběh byl režií i s očividnou chutí hrajícími herci rozehrán do bravurní veselohry, která sice nedosahuje kvalit KRISTIÁNA, ale ani za nimi příliš nezaostává. Ponuré prostředí chátrajícího hotelu se tak mění v takřka shakespearovské jeviště a nenudí ani salonní paralela skvěle zastávaná především nedoceňovanou Adinou Mandlovou. I trio Novotný-Pešek-Pivec, trio rázných, rozverných i dynamických mladíků, svou profesí se stále vracejících do neuspořádaných hospodářských a sociálních poměrů třicátých let, rázně tvrdí muziku. Přímo logem filmu je SLUNEČNICE Inky Zemánkové a ji doprovázejícího souboru Jaroslava Maliny, jednoho z nejproslulejších kapelníků a hitmakerů své doby. Rozvernost této veselohry nevychladla ani po desetiletích. Nevychládá ani divák všech generací, který ji zhlíží či již zhlédl. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (17)

  • Na miestach natáčania luxusného hotelu Modrá hviezda dnes sídli Magistrát hlavného mesta Prahy - Odbor sociálnej starostlivosti a zdravotníctva. (Raccoon.city)
  • Luxusný pražský hotel Modrá hviezda v skutočnosti existoval. Nachádzal sa na ulici Na příkopě, na rohu Hybernskéj priamo pred Prašnou bránou. V 18. storočí bol na tomto mieste hostinec U modrej hviezdy. Od roku 1771 bola majiteľmi rodina Kafkovcov, okolo roku 1830 sám Franz Kafka. V rokoch 1844 až 1846 došlo k prestavbe a novostavbe v neskoroklasicistickom štýle podľa plánov Franza Wolfa. Odvtedy je hotel jedným z najlepších v hlavnom meste Českej republiky v Prahe. Po roku 1900 bol majiteľom A. Seltmann. V roku 1926 budovu kúpila Živnostenská banka a v roku 1931 ju zbúrala. Do roku 1941 tam bola postavená nová budova, ktorá dnes patrí Českej národnej banke. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama