Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po malém nedorozumění, které nakrátko narušilo hladký chod velkého hotelu Modrá hvězda, přichází do zchátralého stejnojmenného hotýlku jeho nová mladá majitelka Zuzanka. Odhodlaná postavit upadající dědictví na nohy, začne prohánět tři mládence, kuchaře Zdeňka Junka, básníka Františka Sojku a hudebního skladatele Jirku Tůmu. Navlečeni do číšnického fraku a kuchařské čepice si mají odpracovat svůj dluh za několikaměsíční bydlení v hotelu. Jirka, stejně jako jeho dva kamarádi, podlehne kouzlu nové šéfové a doufá, že bude tím, kdo se stane jejím vyvoleným. V té chvíli ovšem přichází Vladimír Rychta Rohan, který hodlá dostát rodinné tradici a uspořádat v hotelu Modrá hvězda zásnubní hostinu. Bez ohledu na jeho stav. To se ovšem pranic nelíbí jeho svéhlavé snoubence Miladě Landové. Naštěstí je tu sympatická Zuzanka, která okouzlí neobvyklého hosta natolik, že zruší zasnoubení a dá přednost manželství s roztomilou, byť chudou hoteliérkou. Nešťastně zvolený text telegramu, kterým nadšený Vladimír oznámí své rozhodnutí rodině, je příčinou řady komplikací, které vedou nakonec k tomu, že Zuzana skončí v posteli Milady, Vladimír v uniformě recepčního a Milada s Františkem na policejní stanici. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (213)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Roztomilý film s roztomilou Natašou Gollovou a Oldřichem Novým a samozřejmě Adinou Mandlovou. Zamotaný příběh dědičky hotelu, která se domnívá, že zdědila lukrativní hotel. Když zjistí svůj omyl, že zdědila starou zanedbanou barabiznu, která má shodou okolností stejný název, rozhodne se, že provoz hotelu obnoví stůj co stůj. A od toho nedorozumění se odvíjí celá bláznivá komedie. Pro chladné zimní večery a pobavení doporučuji. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

"Tak jako slunečnice každý den otáčí se za sluncem..." Další výborná komedie s Natašou Gollovou a Oldřichem Novým v hlavních rolích. Tentokrát se vše točí okolo dědictví hotelu Modrá Hvězda, který Nataša Gollová zdědila. Jenže háček je v tom, že těch hotelů je několik. Jde o stařičký hotel se třemi nájemníky a ne o moderní superhotel. Svěží a přájemná komedie. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Frič se tentokrát kompletně uzavřel do ateliéru, takže se nedočkáme obrazových kudrlinek, ale tady to vůbec nevadí. Vlastně jediné, co tady vadí, je Futurista, ostatně jako vždy. Naštěstí má jeho opilec hodně málo prostoru, aby nestihl rozhodit tempo filmu. Výborná je chladně přezíravá Adina Mandlová. Rozkošný je Pištěkův strýc Rohan. Ale nad vším a všemi září Nataška Gollová. Je roztomile svůdná, mile dětská, zamilovaná i smutná. Úžasný herecký okamžik prožívá, když se jí Nový dvoří, nejdříve pouze naslouchá a citlivě vnímá veškeré něžnosti, nezkušeně se odvrací a zároveň svého dobyvatele světácky svádí, pak si uvědomí nepřístojnost situace a v očích se mihne zděšení spolu s překvapením a krátce se odehraje vnitřní boj mezi ženou, která chce zůstat, a dívkou, která potřebuje utéci. Tenhle film se mi nikdy neomrzí, především proto, že se mi v něm nikdy neomrzí Naška Gollová. A pohled na Pivce tedy rozhodně také není k zahození. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Hotel modrá hvězda je film, který na mě vždycky dýchne jakousi poklidnou atmosférou. Oldřich Nový jdoucí po stopách svých rodičů, kteří si hotel natolik zamilovali, že zrušili zájezd... roztomile opilá Nataša Gollová, píseň Slunečnice (zpívám si vždy, třeba i v duchu) a hlavně vtip! A dnes budu veselá... hodně veselá! ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Moc milý film, u jehož sledování se cítím tak dobře... Jakoby mě ovanul ten pravý duch První republiky... Roztomilá zápletka, kvalitiní herecké obsazení, výborná trojice Pešek-Novotný-Pivec, příjemná zimní atmosféra, ... Možná jen až moc přeslazený vztah Zuzanky a Ivana. Jinak ale jeden ze skvostů naší filmové tvorby. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (17)

  • Dům, který představoval Hotel Modrá hvězda ve II. okrsku, se nachází v Praze v Charvátově ulici č. 6. Druhý hotel Modrá hvězda byl postaven ve filmových ateliérech. (Kulmon)
  • Luxusný pražský hotel Modrá hviezda v skutočnosti existoval. Nachádzal sa na ulici Na příkopě, na rohu Hybernskéj priamo pred Prašnou bránou. V 18. storočí bol na tomto mieste hostinec U modrej hviezdy. Od roku 1771 bola majiteľmi rodina Kafkovcov, okolo roku 1830 sám Franz Kafka. V rokoch 1844 až 1846 došlo k prestavbe a novostavbe v neskoroklasicistickom štýle podľa plánov Franza Wolfa. Odvtedy je hotel jedným z najlepších v hlavnom meste Českej republiky v Prahe. Po roku 1900 bol majiteľom A. Seltmann. V roku 1926 budovu kúpila Živnostenská banka a v roku 1931 ju zbúrala. Do roku 1941 tam bola postavená nová budova, ktorá dnes patrí Českej národnej banke. (Raccoon.city)
  • Text k písni „Slunečnice“, která proslavila Inku Zemánkovou, napsal herec Josef Gruss a hudbu zkomponoval Sláva Eman Nováček (dirigent Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK). Další píseň ve filmu má název „Celý den si zpívám“ a je od stejných autorů. Ve filmu ji sice zpívá František Paul (zpěvák v hotelu), ale hlasem R. A. Dvorského. (Elisebah)

Reklama

Reklama