Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po malém nedorozumění, které nakrátko narušilo hladký chod velkého hotelu Modrá hvězda, přichází do zchátralého stejnojmenného hotýlku jeho nová mladá majitelka Zuzanka. Odhodlaná postavit upadající dědictví na nohy, začne prohánět tři mládence, kuchaře Zdeňka Junka, básníka Františka Sojku a hudebního skladatele Jirku Tůmu. Navlečeni do číšnického fraku a kuchařské čepice si mají odpracovat svůj dluh za několikaměsíční bydlení v hotelu. Jirka, stejně jako jeho dva kamarádi, podlehne kouzlu nové šéfové a doufá, že bude tím, kdo se stane jejím vyvoleným. V té chvíli ovšem přichází Vladimír Rychta Rohan, který hodlá dostát rodinné tradici a uspořádat v hotelu Modrá hvězda zásnubní hostinu. Bez ohledu na jeho stav. To se ovšem pranic nelíbí jeho svéhlavé snoubence Miladě Landové. Naštěstí je tu sympatická Zuzanka, která okouzlí neobvyklého hosta natolik, že zruší zasnoubení a dá přednost manželství s roztomilou, byť chudou hoteliérkou. Nešťastně zvolený text telegramu, kterým nadšený Vladimír oznámí své rozhodnutí rodině, je příčinou řady komplikací, které vedou nakonec k tomu, že Zuzana skončí v posteli Milady, Vladimír v uniformě recepčního a Milada s Františkem na policejní stanici. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (213)

Othello 

všechny recenze uživatele

Snaha zopakovat úspěch Kristiána angažováním toho samého hereckého ansáblu do služeb remaku osm let starého německého filmu z podobného prostředí. Tedy jasně zaměřený komerční produkt, který neplní nic víc než očekávání milovníků obsažených hvězd. Roztomilá Gollová, brunátný sympaťák Pištěk, elegantní Mandlová, ožralý Futurista a nezřízeně slizký Oldřich Nový, na jehož ulízané rapist techniky je doteď krátký jakýkoli showbyznys. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které mýma očima nestárnou a ráda se k nim vracím, tento patří mezi mé oblíbené.. Nataša Gollová je okouzlující a její komediální talent je nepopiratelný.. Líbí se mi trojice nocležníků v podání herců Novotný, Pešek, Pivec, no a samozřejmě charismatický Oldřich Nový jako synek z bohaté rodiny, který na peníze nehledí.. Komedie v pohádkovém hávu s příjemnou hudbou mě baví pořád, holt každý z nás má nějakou tu filmovou slabost.. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

V komediích vždy naivně očekávám humor. V tomto případě jej Martin Frič jaksi pozapomněl do filmu přimíchat. Taktéž je mi záhadou, proč se vůbec někdo rozhodne zfilmovat tak krajně nezajímavý příběh. Šíleně nudná romantická naháněčka s naprosto krajně otravně napsanými postavami. Od Friče už jsem podobný film viděl padesátkrát. Hlavně, že umí kluk sám svoje filmy zparodovat. Obrovský omyl a naprosto nesmyslně vysoké hodnocení. Jestli se mi během stopáže dvakrát zvedly koutky, tak přeháním. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch nejlepších filmů pro pamětníky, na který se dá dívat i po osmdesáti letech. Nataša Gollová ústřední rolí v kuchyni s rozbitými talířky připomíná svoji nejslavnější roli Evy, co tropí hlouposti. Její roztržitost ji přivede do blázince, aby se na to náhle stala majitelkou zašlého a zapadlého hotelu Modrá hvězda, ve kterém bydlí tři mírumilovní bezdomovci. A jak to už v těchhle veselohrách bývá, tak zrovna se najde host a jejím samozřejmě slizsky uhlazený Oldřich Nový. I když v tomto filmu mi zase ty jeho sladké řečičky tak nevadily jako v jeho jiných filmech. Zamiluje se do Nataši, přičemž je zasnoubený s Adinou Mandlovou a nakonec film končí šťastně. Oldřich kráčí k oltáři s Natašou a Adina s jiným chlapem. Je to dobře napsané. Stále to baví oproti jiným ukřičeným veselohrám s Vlastou Burianem. Kulisy jsou krásně propracované a hotel z venku v televizních ateliérech vypadá pitoreskně. Píseň Slunečnice musela být ve své době obrovským hitem. Jen ta zpěvačka, co ji zpívala, měla šíleně prochlastaný hlas. [12274. hodnocení, 192. komentář, 84%, 405. nejlepší film] ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Roztomilý film s roztomilou Natašou Gollovou a Oldřichem Novým a samozřejmě Adinou Mandlovou. Zamotaný příběh dědičky hotelu, která se domnívá, že zdědila lukrativní hotel. Když zjistí svůj omyl, že zdědila starou zanedbanou barabiznu, která má shodou okolností stejný název, rozhodne se, že provoz hotelu obnoví stůj co stůj. A od toho nedorozumění se odvíjí celá bláznivá komedie. Pro chladné zimní večery a pobavení doporučuji. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (17)

  • Film byl poprvé uveden 31. 7. 1941 na Filmových žních ve Zlíně, kde také získal cenu města Zlín. (ČSFD)
  • Film má aj zaujímavú vlastnícku históriu. Po festivalovej premiére jeho výrobca a majiteľ práv Lucernafilm uviedol jeho kino premiéru 29.8.1941 v pražských kinách Adria a Lucerna s distribučným sloganom "Vtipem nabitá, česká filmová veselohra režiséra Martina Friče. To je Lucernafilm!" V roku 1954 práva na film prepadli Rozdělovne filmů Československého státního filmu. Poponáhľali sa aj s jeho obnovenou premiérou na 12.2.1954 v pražských kinách Blaník a Metro. Jeho distribučný slogan bol uvedený jednoducho: "Starší český film". 16.9.2021 mal film ďalšiu obnovenú premiéru, tentokrát už pod značkou Národní filmový archiv (NFA) pod distribučným sloganom "Film Martina Friče je zpět v kinech". (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno