Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po malém nedorozumění, které nakrátko narušilo hladký chod velkého hotelu Modrá hvězda, přichází do zchátralého stejnojmenného hotýlku jeho nová mladá majitelka Zuzanka. Odhodlaná postavit upadající dědictví na nohy, začne prohánět tři mládence, kuchaře Zdeňka Junka, básníka Františka Sojku a hudebního skladatele Jirku Tůmu. Navlečeni do číšnického fraku a kuchařské čepice si mají odpracovat svůj dluh za několikaměsíční bydlení v hotelu. Jirka, stejně jako jeho dva kamarádi, podlehne kouzlu nové šéfové a doufá, že bude tím, kdo se stane jejím vyvoleným. V té chvíli ovšem přichází Vladimír Rychta Rohan, který hodlá dostát rodinné tradici a uspořádat v hotelu Modrá hvězda zásnubní hostinu. Bez ohledu na jeho stav. To se ovšem pranic nelíbí jeho svéhlavé snoubence Miladě Landové. Naštěstí je tu sympatická Zuzanka, která okouzlí neobvyklého hosta natolik, že zruší zasnoubení a dá přednost manželství s roztomilou, byť chudou hoteliérkou. Nešťastně zvolený text telegramu, kterým nadšený Vladimír oznámí své rozhodnutí rodině, je příčinou řady komplikací, které vedou nakonec k tomu, že Zuzana skončí v posteli Milady, Vladimír v uniformě recepčního a Milada s Františkem na policejní stanici. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (213)

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Já nejsem dáma, já jsem děvče!" Nataša Gollová je v této komedii snad nejsympatičtější dívkou pod sluncem :-) No a Oldřich Nový pro změnu hraje svou nejromantičtější roli, kam se hrabe Kristián :-) Ano, toto je jedna z nejkrásnějších starých černobílých komedií, která nebyla ani poznamenána válečnými časy... ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Scénář je sice naprosto pohádkový, ostatně, je to přece komedie, tak proč ne. Ale to úžasné herectví všech zúčastněných, nádherně uvolněné vtipy, hvězdné výkony i malých roličkách, naprostá profesionalita, kamera, zvuk. I po těch sedmdesátí letech stále nesmírně svěží a příjemný film... Tehdy jsme ještě byli filmařská velmoc, chrlící ročně desítky výborných filmů, ne jako dnes, kdy i v hodně oceňovaných filmech člověk škobrtá o nedotaženosti všeho druhu za každým druhým rohem... Celkový dojem: 75% ()

Reklama

Expendable 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že to někdy napíšu, ale kam se hrabou dnešní české filmy na tuto klasiku. Tak nenásilné chování, povídání si o zajímavých věcech v podání skvělého verbálního projevu. Stejně jako snímek Kristián dokazuje, že pan Nový dokáže zahrát různé povahové rysy, skromnost, nerozvážnost, nejistota až k mírně namyšlenému zbohatlému floutkovi. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Snaha zopakovat úspěch Kristiána angažováním toho samého hereckého ansáblu do služeb remaku osm let starého německého filmu z podobného prostředí. Tedy jasně zaměřený komerční produkt, který neplní nic víc než očekávání milovníků obsažených hvězd. Roztomilá Gollová, brunátný sympaťák Pištěk, elegantní Mandlová, ožralý Futurista a nezřízeně slizký Oldřich Nový, na jehož ulízané rapist techniky je doteď krátký jakýkoli showbyznys. ()

Granade 

všechny recenze uživatele

Je málo černobílých filmů, který mám rád, ale zrovna tento, ne jenže ho mám rád jako černobílý film pro pamětníky, ale patří do mé top 10. Nataša Gollová a Oldřich Nový jsou skvělá dvojka. Akorát ten song Slunečnice mi lezl na nervy, já bych to osvěžil troškou diska :D. Chtěl by jsem žít v tak pohodovém světě ve kterém se odehrává právě Hotel Modrá hvězda a další tyto povedené snímky... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (17)

  • V titulkoch sa objavilo, že pôvodný námet na veselohru je dielom spisovateľky Marie Svobodové. Filmovým historikom sa nepodarilo zistiť, o koho vlastne ide. Je predpoklad ,že meno je iba pseudonym, nakoľko sa film natáčal v dobe protektorátu a osoba by bola pre vtedajší vládnuci systém neprijateľná. (Raccoon.city)
  • Na miestach natáčania luxusného hotelu Modrá hviezda dnes sídli Magistrát hlavného mesta Prahy - Odbor sociálnej starostlivosti a zdravotníctva. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno