Reklama

Reklama

Zataženo, občas trakaře 2

  • USA Cloudy with a Chance of Meatballs 2 (více)
Trailer 1

Po katastrofální potravinové bouři v prvním filmu byl vynálezce Flint a jeho přátelé nuceni opustit město. Tentokrát Flint ke svému úžasu zjistí, že jeho zařízení stále pracuje a vytváří neuvěřitelné tvory - cosi jako živoucí jídlo. Pojďte se seznámit s čipernýmí okurkami, hladovými tacodýly nebo krevetími opičkami! Flint bude mít s kamarády spoustu práce uvést vše zase na pravou míru... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (280)

Norino12 

všechny recenze uživatele

Neviem kde sú tie časy, keď ešte každý animák mal čo ponúknuť a dokázal diváka naozaj pobaviť. Je však možné, že je to už aj tým, že človek dospel a veci, ktoré pred tým nevnímal alebo ho nezaujímali teraz v danej rozprávke vrazia do očí. Najviac zábavy robí na celom filme jahôdka, ktorá nemá chybu. Inak viac menej celý čas zábava skôr stagnuje. Dostal som akurát tak chuť na poriadny nahnevaný burger, ktorý som si nemohol počas filmu práve dopriať. V tomto prípade je jednoznačne prvý diel oveľa lepší a zaujímavejší. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"SPUSTIT OPERACI FAŠÍRKA." Pořád to odsýpá, což o to, ani barevně to prvnímu dílu ostudu nedělá, ale na téma obživlého jídla jsem se jaksi nedokázal naladit, sorry. Pořád jsem přemýšlel, jak to všechno hnije za pochodu :) Jako je to nápad, který se snažím ohodnotit nestranně, určitě je to minimálně originální, i ty nesčetné fúze a všechno, ovšem tohle bych si už znovu nepustil, zatím co jedničku v pohodě. Z obživlých okurek prostě noví Mimoni nebudou ani kdyby se salátovky na hlavu stavěly, fakt ne. 50% ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Mě se tenhle svět plný jídla prostě líbí. Druhý díl sice začíná opět infantilně jak to jen jde, když hlavní hrdina nastupuje do vědecké továrny ke svému idolu. Ale brzy se rozjíždí hlavní příběh - stroj na jídlo nebyl zničen, ale žije. Je místo katastrof teď vytváří oživlé jídlo. A tak se skupina přátel z prvního dílu vydává na nebezpečný ostrov, který zbyl z jejich původního domova a který obývá smrtelně nebezpečná fauna stvořená z jídla. Jejich cíl je vypnout vynález jednou provždy... ale je to správná věc? Ano i druhý díl nabízí nespočet úžasných nápadů a především potvor z nichž nejděsivější jsou tacodýli či burgantule a nejroztomilejší malá jahůdka Bertík. Je to jasná parafráze na různé monster béčka, především pak hlavně Jurský park, který je citován je spoustě scén i trošku hudbou. Nechybí slušný zvrat ke konci, pořádně ďábelský záporák, napínavé finále a i trošku toho poučení o síle přátelství, které mě kupodivu příliš nevadilo. Takže proč ne opět 5*. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Dosť rozpačitý a šablónovity film, ktorý má toho celkom veľa spoločného z predošlým dielom. Farby znovu krásne, nápad s oživlím jedlom tu dlho nebol no stále je to ten jeden istý animák, ktorý sa každoročne aspoň raz opakuje. Tento krát sú to fašírky, ktoré padajú z gýčovich oblakov rovno na ksichti znudených detí. 60% ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jak navázat na jeden z nejoriginálnějších animáků? Jednoduše. Zápletku posunete o úrověň výše a zbytek zanecháte, tak jak je. Pokud se Vám líbila jednička, tak Vás dvojka rozhodně nezklame. Osobně jsem se na Zataženo, občas trakaře 2 těšil, jelikož trailery ukázaly, že tvůrci mají nápadů na rozdávání. Problém ovšem nastává v zápletce příběhu, která působí jako vykrádačka z několika jiných filmů. To by tolik nevadilo, ale co mě naopak vadilo bylo to, že se nedokázal využít potenciál většiny vedlějších postav a ani posunout postavy někam dál. Vím moc dobře, že je to jen animovaný film, ale podle mě si některé postavy zasloužily lepší využití. Co se týče celého filmu, tak ten utíka velmi dobře. Jediná věc, která ho výrazně brzdí a chvílemi i nudí byl začátek, který na mě působil zbytečným dojmem. Jakmile se, ale hrdinové vydají na výpravu, tak je to úplně jiná káva. Je cítit z filmu, že se tvůrci nemohli dočkat až se k této části dostanou, protože si tady můžou vyhrát jako nikdy. To co tady vidíte, je velmi příjemné po trochu nudnějším začátku. Nápady se střídají takovou rychlostí, že je chvílemi nestačíte ani pobírat. To ale není všechno i příběh změní své tempo a konečně se dostává ke slovu i akce, která je doslova k nakousnutí. Tvůrci si krásně vyhráli s novými tvory a obdařily je natolik pestrými barvami, že ladí oku a zárověň neustále zbuzují Vaši zvědavost čím to v dalších minutách trumfnou a tím to se tvůrci neustále trefují do černého. Po čase trochu zamrzí, že se podobné péči nedostalo zápletce. Je sice hezké, že svět ve kterém se příběh odehrává je lahodný a parádní, přesto mě mrzí jakým způsobem se příběh vyvíjí. Z mého pohledu za to jednoznačně může záporák filmu, který je neuvěřitelně nesympatický a nemá žádné charisma. Díky této skutečnosti, pak výborně funguje poslední třetina, která jasně dokazuje, že nápady tvůrcům nedocházejí a ukazují nám jeden geniální nápad za druhým. Popkulturních narážek malinko přibylo, a spíše samotný děj Vám bude připomínat slavnější filmy jako např. Jurský park. Vtipy jsou dobré a pobaví i několikrát. Animace je nádherná, krásně pestrobarevná a hravá jako minule. Zataženo, obačas trakaře 2 je povedené pokračovaní, které je malinko slabší, než první film, ale to co nedožene příběhem, to dohání vypracovanějším světem. A to se taky počítá. PS: Český dabing se povedl a závěrečné titulky jsou moc fajn a potitulková scéna pobaví. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (3)

  • Když je ve 14. minutě zvolen nový "Thinkquanaut", při blahopřání na pódiu vykřikne: "Didgeridoo!" To je jméno australského domorodého hudebního nástroje, což je odkazem na vynálezcův původ. (cze.Oi)
  • Podle filmu vznikla stejnojmenná video hra vytvořená firmou GameMill Entertainmen. Uvedena na trh byla 24. září roku 2013 pro Nintendoo DS a Nintendo 3DS. (Kmotr76)

Související novinky

Kdo natočí Flashpoint od DC?

Kdo natočí Flashpoint od DC?

17.01.2018

Ve světle nedostatečných tržeb Ligy spravedlnosti (655 milionů dolarů nestačí ani na výdělky Muže z oceli) se filmový vesmír od DC maličko překopává. Jeho řízení teď bude mít na starost Walter Hamada… (více)

Kdo sepíše Spider-Mana?

Kdo sepíše Spider-Mana?

19.07.2015

Tobey Maguire (Spider-Man) a Andrew Garfield (Amazing Spider-Man) si užívají pavoučí důchod a Tom Holland (Nic nás nerozdělí) se naopak chystá na svůj marvelácký debut. Poprvé ho jako Petera Parkera… (více)

23 Jump Street je na cestě

23 Jump Street je na cestě

10.09.2014

Pokud jste viděli letošní akční komedii 22 Jump Street (ano, šlo o druhý díl 21 Jump Street), dobře víte, že by neměla mít pokračování. Phil Lord a Chris Miller (Zataženo, občas trakaře, Lego příběh)… (více)

Od Lego příběhu ke Krotitelům duchů

Od Lego příběhu ke Krotitelům duchů

22.03.2014

Phil Lord a Chris Miller patří mezi nejobletovanější režisérská dua současnosti. Jejich nápadité animáky Zataženo, občas trakaře a Lego příběh zaznamenaly velký úspěch, stejně jako bláznivá akční… (více)

Reklama

Reklama