Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (více)
všechny plakáty
Trailer 3

VOD (1)

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (120)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Dobrá blbost, místy nudná, místy s filoz. kecama, proč nezabít, když se zabít musí. Další šikmooká hádanka, která chce řešit samurajský kodex a morální dilemata, ale spíše nudí než nutí zamyslet se nebo se u snímku bavit. A navíc souboje nic extra. Jo, a ten hlavní šermíř, to je teda zjev - dyť působil ještě víc žensky než nejhezčí ženská ve filmu. Hrůza. No, aspoň to má několik málo vtipných momentů. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

A pak prej, že manga nebo anime nejde převést do hrané podoby... Tohle je přesně to, co bych chtěl od akčního filmu, hodně akce, která není hloupá, ale naopak velmi promyšlená. Navíc i po hudební stránce nemám filmu, co vytknout... Z postav mě zaujali především Kenshin (Takeru Sató), Kaoru (Emi Takei) a Megumi (Yu Aoi). Výborný samurajský film z velmi převratného období japonských dějin, který si nezaslouží nic než chválu. - 100 % ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDYŽ NĚKDO ZABIJE, ZPLODÍ TO JEN NENÁVIST. A NENÁVIST ZPŮSOBUJE JEN DALŠÍ SMRT. AŽ DO TÉ DOBY, NEŽ SE OD TOHO NĚKDO OPROSTÍ. TO JE SMYSL MÉHO MEČE....“ /// Příběh zasazenej (tipnul bych) někam do období Edo, kdy se časy změnily. Pravda, těch jmen (nekecej, že tam je i Masemenonasaku?!) je víc, než jsem byl původně připravenej vstřebat, ale teď, když vím, kdo je Kenshin Himura … (teda aspoň myslím…)…. no to už je jedno. Tenhle spravedlivej poutník, cucák (pískle), totiž svejma finesama fakt baví. Jasan, je to přitažený za pačes, ale (jestli nekecám…) to asi příběhy podle manga komiksů …. kurva, jde vo akci. Lacinej příběh, ve kterým jde vo nakopání japonskejch prdelí (s katanou v pazouře). Šikmovokáče tohle baví, tak proč si to neužít taky. Zvlášť, když se nejedná o gore píčovinu. Už dlouho sem si tak nezamečoval, ale bacha: jsem osoba, která flákla 5hvězd Djangovi. Snad proto nemůžu mít se 4ma* problém. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Manga komiksy a Nobuhiro Watsuki jdou mimo mě. 2.) Hiten Mitsurugi Ryu, Ryu Tsui Sen…. víc nepotřebuju! 3.) Thx za titule ,,lyraell“ a ,,isaydie23“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Anime předloha je jedna z mých nejoblíbenějších, možná i ze všech nejoblíbenější, film bohužel moje očekávání nesplnil. Není se ale čemu divit, nemůže být jednoduché 40 dílů shrnout do 2 hodin, chybí tu tak zásadní věci, na kterých to celé bylo postavené a kromě Kenshina a Kaoru tu není ani možnost poznat ostatní hlavní charaktery, kteří tady nejsou ani zdaleka tak zajímaví a spíš tu překážejí. Pro mě, jako fanouška, nostalgie se dostavila už ze začátku a byl skvělý pocit si to po tolika letech znovu připomenout, v předloze to je ale všechno mnohokrát lépe zpracované a kdybych jí neviděl, tenhle film by mě zřejmě nikdy nepřinutil se na ní podívat. Nicméně pro fanoušky povinnost. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Další filmová brána otevřena...tentokrát ta japonská (že jsem ale s tou japonštinou bojoval..... zněla mě taaak divně, brrr to bude ještě boj). No a jak jinak než stylově, neskutečnou samurajskou jízdou. V těch vrcholových fázích, naštěstí mluvily jen meče a to teda hustě! Zvláště závěrečná půlhodinka nabídla doslova samurajskou nirvánu lemovanou mnohonásobným akčním orgasmem :-) ale nejen akcí živ je člověk a tady se povedl i děj a myšlenka. "Žít mečem a zemřít mečem. Pro nás není jiné cesty" to zní krásně samurajsky.....ale přesto hlavní hrdina ukázal, že to může jít i jinak..... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Scéna počas bitky v kuchyni, kde Sanosuke Sagara (Munetaka Aoki) podáva víno, je výsledok improvizácie. (ywo666)
  • Predstaviteľ hlavného hrdinu, Takeru Satô, sa musel učiť šermiarskemu umeniu od základov, pretože s tým dovtedy nemal skúsenosti. Napriek tomu, že je držiteľom čierneho pásu. (ywo666)
  • Bitka v kuchyni sa natáčala 24 hodín v kuse. Herec Munetaka Aoki (Sanosuke Sagara) priznal, že to bolo extrémne náročné. (ywo666)

Reklama

Reklama