Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví o emotivně nestabilní Ashley. Když zjistí informace o místním mýtu o sériovém vrahovi, kterého je možné vyvolat přes internet, začíná mít podezření, že je jeho další obětí. Je to ale opravdu tak? Nebo je to vše její chorá představivost? (LIVINGDEAD)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (46)

zolo23 

všechny recenze uživatele

Ako som už niekde spomínal nerád dávam filmom Odpady, hlavne teda hororom ku ktorým mám značnú slabosť. A to s prostého dôvodu, každý kto sa pohybuje v tejto brandži má u mňa úctu, veď filmy robia pre našu zábavu nie? Smiley je však jednoznačný "fail" po každej stránke. Tak primitívny (to scenáristov vážne nenapadlo niečo originálnejšie?) príbeh som už dlho nevidel, priebeh a hlavne záver ako s najhoršej typickej filmovej učebnice. Najhoršie na tom je totálne amatérske spracovanie (niekedy som mal pocit, že to točí nejaký 15 ročný dement) a hlavne "prehrávajúci" herci na čele s hlavnou hrdinkou Ashley, ktorá ma svojim hereckým "ne"umeným privádzala k šialenstvu. Pri jej výstupoch mi skysol ksicht do takej úrovne, že som si musel dať ošúpaný citrón, aby som aspoň zčasti napravil moju pokrčenú tvár. A to fakt! P.S. Dávnejšie som sa rozhodol, že filmom nebudem dávať zo súcitu jednu hviezdu aspoň za plagát, ale to je jediné čo tu splnilo prísnejšie kritérium... ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Ako človek, ktorý prakticky nemá život, trávim veľa času na youtube. Preto by som chcel na začiatok povedať, že vidieť prvý film vytvorený youtuberom, v ktorom hrajú samí youtuberi, je pre mňa veľká vec nehľadiac na to, ako snímok dopadol. A ako dopadol? No, pozitívna vec je, že to naozaj vyzerá ako film (prechod od 5-minútových videí k celovečeráku určite nebol jednoduchý). Horšie je, že akokoľvek prižmurujem oči, musím povedať, že je to hlúpy film. Veľmi, veľmi hlúpy film. Hlúpa je celá mytológia zhmotneného zla internetu, hlúpe sú herecké výkony, hlúpy je scenár, prítomné klišé slasherov je takisto hlúpe, neskutočne hlúpa je aj snaha nastrašiť diváka zakaždým, keď hlavná hrdinka do niekoho narazí (smrteľne vážne sa tu ľudia nestretávajú - vždy na seba narazia a vystrašene vykríknu) a úplne najhlúpejší zo všetkého je záverečný zvrat, ktorý nedáva absolútne, ale absolútne žiadny zmysel a zhadzuje už aj tak nevydarený film na úplné dno. Ale ako som napísal na začiatku - napriek tomu je to veľká vec. Len by sa mohli tvorcovia nabudúce vykašľať na horor plný umelých postavičiek a vytvoriť film založený na tom, na čom sú založené ich youtube kanály - na ich výrazných charakteroch, inakosti a schopnosti vyvolať u fanúšikov pocit, že sú jednými z nich, vďaka čomu sa s nimi dá veľmi rýchlo stotožniť. ()

Reklama

Havaj8 odpad!

všechny recenze uživatele

Bylo to opravdu tak trapný, že se tu nechci ani rozepisovat. To že ti herci byli absolutní amatéři, to tak občas bejvá, ale ono tam nefungovalo vůbec nic. Všechno strašně ohraný, a to jak se to vysvětlilo ohledně Smajla a jak to celý skončilo. Je mi trapně ještě teď ráno za všechny, co se na tom podíleli. Takový filmy vůbec nesměj spatřit světlo světa. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

No, po tomhle filmu vám do smíchu zrovna nebude. Smiley je smutnou ukázkou toho, že čistý slasher je, bohužel, už dávno za zenitem. Obzvlášť ten typ teen-vyvražďovačky, kde hlavní slovo drží moderní technika jako notebooky a telefony. Podobný případ jako Chain Letter, což sice byla slabota, ale nepostrádala slušný mordy. Tady to však chybí, včetně napětí samozřejmě. Ještěže koncovka je celkem zajímavá: ta mi mimochodem připomněla jeden slasher z druhé půlky osmdesátých let, který předvedl podobný podfuck na diváka. Ale stejně je to bída. A přesný hodnocení? Za 31, 248%. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

"I did it for the lulz. =)" Upřímně nechápu, co proti tomuto filmu kdo má. Freddy Krueger se nějak zrodil, Jason Voorhees se nějak zrodil. Stejně jako další záporáci (Chucky, Pinhead, Samara atd.). A Smiley je pro mě velmi dobrým charakterem. To, že je to teen film je myslím úplně jedno. První Friday the 13th je také teen film. Smiley má dobrou myšlenku a zajímavý děj. Dobře je ukázáno, jak milou, usměvavou, leč smrtí matky poznamenanou, holčinu dovést skoro až na pokraj zhroucení. Na tom víceméně byla založena atmosféra a upřímně bych v její kůži být nechtěl. Nehledě na to, že Caitlin Gerard zahrála Ashley dobře, bez větších debilit v chování. Béčkovost mi vůbec v tomto případě nevadila a je samozřejmé, že by se snímek dal udělat daleko lépe. Smiley ale není o nějakých brutálních scénách. Je postaven na jiné myšlence, na moc dobré myšlence, a kdo pochopil o čem profesor Clayton mluvil, tak mi dá zapravdu. Maska samotného Smileyho je dobře úderná. Jednoduchá a přitom děsivá. Konec jsem si nějak neuměl představit jaký bude a ten, co mi snímek nabídl, mě dost potěšil, jelikož jen potvrdil onu myšlenku. Na to, že Michael J. Gallagher je mladý rejža se s tímto debutem popral moc dobře. Osobně doufám, že se na postavu Smileyho nezapomene a stane se dalším parádním hororovým záporákem. Byla by to škoda, jelikož na to potenciál má. "Smiley není mrtvý, je nesmrtelný." ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Smiley prodal pouze 30 000 kopií. (Polgedney)
  • Smiley je založený na mýtu o „Bloody Mary“. (Polgedney)

Reklama

Reklama