Reklama

Reklama

American Mary

Trailer

Obsahy(1)

V tomto americkém hororu ztvárňuje herečka Katherine Isabelle talentovanou studentku lékařské fakulty Mary Mason. Veškeré úsilí stát se chirurgem je ovšem ohroženo její katastrofální finanční situací. Chytá se proto příležitosti v místním striptýzovém podniku, kde může přijít k rychlým penězům. Jenomže při konkurzu je vyzvána, aby využila svého nadání a mohla si tak přijít na více peněz. Tento nově objevený svět jí přináší peněžní zaopatření, ale ovšem za určitou cenu. (starblade)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (144)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Sestry Soské, které si tu zahrály i roli dvojčat (které k sobě měly opravdu hodně blízko a opravdu zvláštním způsobem) se sice snažily vnést svůj rukopis do hororového žánru, ale moc se jim to nepovedlo. Když se zamyslím jako laik, který by toho moc zatím neviděl, byl bych uchvácen jejich na první pohled „perverzní“ myšlenkou, kterou se nám děj snaží až přespříliš vnutit, ale jelikož jsem už něco viděl, tak tohle je pro mne někde napůl cesty mezi skoro odpadem a hodně průměrným filmem. Skoro nic z jejich vizí není dotaženo dokonce, žádné nechutnosti (snad kromě jednoho-dvou záběrů) neuvidíme – všechno důležité se děje mimo obraz kamery a kdyby se využil potenciál, který scénář bezesporu měl, tak z toho mohla být docela zajímavá podívaná. Katharine Isabelle už má za ty roky dost zkušeností, takže role pomstychtivé Mary, které své vysněné řemeslo provádí dosti divným a obyčejným člověkem dost nepochopeným způsobem zvládla v pohodě. Divným, ale proč ne. Nadání by holka měla, ale chybí praxe (to znají snad všichni lidi – z různých řemesel), tak proč nevyužít nabídnutou šanci. Taky byla hlavní tahounkou filmu, jenže když zbytek neladí, je to lidově řečeno v p… ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Ta zcela zjevná inspirace mistrem oduševnělých hnusáren Davidem Cronenbergem je zde samozřejmě snadno identifikovatelná, leč si troufám tvrdit, že po stránce ryze intelektuální se tvůrci American Mary od Cronenberga distancovali (což byl nejspíš i záměr). Pokud bych měl hodnotit samotný obsah filmu, tak zastávám vcelku unifikovaný postoj vůči všem snímkům o jakémkoli druhu pomsty – ano, pomsta je morálně ospravedlnitelná, ale už se úplně neztotožňuju s tím, že se z původní oběti stane během procesu odplaty něco mnohem horšího, vedle čeho vypadá původní násilník jako amatér. A že v tomto případě se v tomto ohledu tvůrci vcelku vyřádili! --- Jak se by se řeklo ve filmové upoutávce: a nastal běsnící vír krvavé odplaty. --- ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Zvrácené horory nejsou úplně můj cup of tea, ale na tomhle jsem si přece jenom našel pár věcí, které zaujmou. Zaprvé je to Katherine Isabelle. Roli úchylné studentky chirurgie zahrála parádně a je to kus sexy ženský. Zadruhé to je hudba, která krásně přechází z nepříjených melodií do nádherných orchestrálek. No a zatřetí je to námět. Člověk by si řekl, že něco takového snad existuje jen ve filmech, ale kdepak. Tyhle vygumovaný holky, který chtějí vypadat jak panenka barbie nebo jak zrůda z vesmíru, skutečně existují a není jich málo. Věřím tomu, že to může být zatraceně výhodný byznys pro soukromé plastické chirurgy a podobně jako u Mary bych věřil tomu, že tito chirurgové budou tak trochu mišuge. Film hodnotím těsným nadprůměrem = 55% ()

Krabak odpad!

všechny recenze uživatele

Vraťte mi ty minuty života. Řekl jsem si, že se kouknu na horrory s ratingem 55-75% zde na CSFD a zatím nestačím zírat, jak jsou tyto hodnocení zcestná? Nápad možno originální, ale horror? Já se chci u hororu bát, ne se nudit. I když možná že tvůrci chtějí, abych se bál toho, že to nikdy neskončí :-/ Za těch 100 minut se tam krom dost nechutných věcích nic nestalo + reálnost je někde v jiné galaxii, když už aspoň ta by to mohla táhnout. Mé hodnocení je dost podražené tím, že od hororu chci napětí, strach, lekačky a né nechutnost.--->0% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BĚHEM CEST JSEM POTKALA TAKOVOU DÍVKU JAKO JÁ. ALE TA NEDOKÁZALA NAJÍT NIKOHO, KDO BY JÍ DOKONČIL. CHCI SI VÁS NAJMOUT….“ /// Mary je ve stavu čekání na zázrak. Zbejvá ji už tak akorát provozovat studentskej servis. Ale jelikož je to holka šikovná, dostává šanci uplatnit to, co se ve škole učí… Holky Soskovic natočily překvapivou pohodovku! Mary je nejen celkem sexy, ale ta její práce má i něco do sebe, příběh neprudí a vodsejpá. Něco uříznout, tady zašít…, umělkyně, která když rozbalí to svoje nádobíčko, umí bejt zároveň děsivá i krásně úchylná. Film není ani tak napínavej, jako zajímavej. Ty 4* flákám za zvláštnost a taky proto, že to klidně dám znova. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem členem společnosti pro úpravu těl. 2.) Baví mě, když se na kozy a na ,,pussy“ kreslí fixou (Nebo když se řez vede tudy). 3.) Vedu si seznam nejzajímavějších zákroků (co třeba ten humus s jazykem?). 4.) Nejsou mi trapný tyhle trapný fóry. 5.) Thx za titule ,,kelb“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Všechny efekty byly provedeny prakticky bez použití digitální techniky. (Zuzyzss)
  • Snímek byl natočen za 15 dní. (Zuzyzss)

Reklama

Reklama