Reklama

Reklama

American Mary

Trailer

Obsahy(1)

V tomto americkém hororu ztvárňuje herečka Katherine Isabelle talentovanou studentku lékařské fakulty Mary Mason. Veškeré úsilí stát se chirurgem je ovšem ohroženo její katastrofální finanční situací. Chytá se proto příležitosti v místním striptýzovém podniku, kde může přijít k rychlým penězům. Jenomže při konkurzu je vyzvána, aby využila svého nadání a mohla si tak přijít na více peněz. Tento nově objevený svět jí přináší peněžní zaopatření, ale ovšem za určitou cenu. (starblade)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (144)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Zdalo sa mi to o štipku lepšie ako sračkoidný Excision, ale to najmä preto, lebo na hlavnú hrdinku sa dalo aspoň pozerať, lebo tie operácie aspoň na malý okamžik upútali moju pozornosť, a lebo to nebol taký šialený psychologický zmätok, takže sa mi aspoň ako tak darilo pri tom vydržať. Ináč nič pre mňa (čo mi bolo jasné už po pár minútach), zase jeden uspávací žvást, ktorý vo mne nezanechal absolútne žiadny dojem a pri ktorom som sa od začiatku do konca prenudil. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Ta zcela zjevná inspirace mistrem oduševnělých hnusáren Davidem Cronenbergem je zde samozřejmě snadno identifikovatelná, leč si troufám tvrdit, že po stránce ryze intelektuální se tvůrci American Mary od Cronenberga distancovali (což byl nejspíš i záměr). Pokud bych měl hodnotit samotný obsah filmu, tak zastávám vcelku unifikovaný postoj vůči všem snímkům o jakémkoli druhu pomsty – ano, pomsta je morálně ospravedlnitelná, ale už se úplně neztotožňuju s tím, že se z původní oběti stane během procesu odplaty něco mnohem horšího, vedle čeho vypadá původní násilník jako amatér. A že v tomto případě se v tomto ohledu tvůrci vcelku vyřádili! --- Jak se by se řeklo ve filmové upoutávce: a nastal běsnící vír krvavé odplaty. --- ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Asi jsem se zamiloval. Seznamte se s Mary. Velmi talentovaná studentka toužící stát se chirurgem má lehké finanční problémy a jelikož je to tak trochu výstavní kus rozhodne se pro lehké přivydělání si ve strip clubu. Práci shodou náhod dostane nakonec úplně jinou a jí osobně i bližší. Prachů je najednou dost a vše je fajn. Až do oné noci kdy zjistí, že chirurgové nejsou tak úplně košer. A pak přijde nádherná pomsta. No nebudu říkat co všechno dacanovi provede ale byla krutopřísná. Zároveň projde lehkou duševní proměnou a stane se z ní kočka co má pestrej seznam pacientů kteří chtějí docela zajímavé operace. Tohle není horor v tom pravém slova smyslu. Film se drží docela zpátky co se týče brutality, ale to mi bylo fuk protože hlavní hrdinka je dokonale emočně chladná a vedlejší postavy taky nemaj chybu. Taková sbírka zajímavých individuí v čele s lidskou panenkou a bezkonkurenční Beatrise to se jen tak nevidí. A kolohnát se šéfem taky neměli chybu. Pokud máte rádi film se sexy emočně dočasně vypnutou dívkou která umí vytvořit super trupáčka jděte do toho. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pfuu, tak niečo podobného som už dávno nevidel - ak vôbec. Príbeh mimoriadne zaujímavý a originálny, všetko odsýpa ako má, ale.. je tam nejaké to ale. Snímok mi prišiel akýsi prázdny, bez ducha a mnohé scény boli navyše riadne nadbytočné (Billyho zamilovanie do Mary a jeho trápne pokusy dostať ju). Avšak na Katharine Isabelle by som sa dokázal pozerať donekonečna a aj keď rozrezáva ľudí, stále je sexy. Tá čierna jej skrátka pasuje. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Já jsem Mengeleho vnučka, šikovná je moje ručka. Šmiknu, fiknu, znetvořím... prasolidi vytvořím." Na počátku všeho byl ráj. V něm strom, had a hovado. Profesorské hovado si pletlo studentky s matracemi, pročež pramáti všech plastických chirurgů Eva (řečená Bloody Mary) opustila studentský ráj i božskou kariéru promovaného lékaře a spustila se do pekla OSVČ. S chutí sežrala posvátné jablko, z prasáka Adama amputací končetin a jiných nadbytečných částí těla vytvořila umělecké torzo a hadovi z ráje sadisticky rozřízla jazyk. Od těch dob ho mají rozeklaný všichni hadi, ale nejen oni. I zamindrákovaní dementi, kteří roupama neví coby a nechávají si "umělecky" mrzačit těla (a nebo nám vesele souloží při automobilových bouračkách, že). Následně Mary, docela šukézní bloody slečna, úspěšně expandovala do deviantního světa a založila firmu Cut-off-nipples s.r.o., kde m.j. zaměstnala i gorilu z klubu Kamila Střihavku :-)) a jeho šéfa, po Mary vilně pokukujícícho gangstera. Grázlíkova chlípně ujetá "láska" ovšem zůstala nenaplněna, což je vlastně moje jediná výtka, jinak jsem si tento populárně naučný chirurgický manuál užil na (úchylnou) pohodu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Píseň "Ave Maria" hraje ve filmu třikrát a pokaždé na jiné úrovni. Začíná velmi amatérsky na začátku, kdy Mary (Katharine Isabelle) studuje. Poté se kvalita lepší, až hraje na konci během Maryiny poslední scény profesionálně. Zvyšující se složitost písně odráží Maryin vývoj jako chirurga. (Zuzyzss)
  • Snímek byl natočen za 15 dní. (Zuzyzss)

Reklama

Reklama