Reklama

Reklama

Dragon Age: Blood Mage no seisen

  • Japonsko ドラゴンエイジ -ブラッドメイジの聖戦- (více)

Obsahy(1)

Rytířka Oltáře Cassandra se poté, co je Krvavými mágy zavražděn její přítel a mentor, rytíř Byron, vydává na strastiplnou a nebezpečnou misi, jejímž cílem je záchrana země Orlais. S pomocí Galyana, mága kruhu, se snaží najít malou efí dívku Avexis, kterou chtějí Krvaví mágové využít ke zničení Oltáře, čímž by byla nastolena absolutní moc mágů nad celým světem. Vše je zkomplikováno tím, že mezi rytíři a členy Oltáře jsou zrádci, kteří jsou spolčeni s Krvavým mágem Frenicem. Dokáží Cassandra a Galyan včas zachránit Avexis a tím odvrátit zkázu Oltáře? (Stanislaus)

(více)

Recenze (39)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nehrál počítačovou hru, takže byl tento film pro mě velkou neznámou. Ve výsledku jde o příběhové průměrné fantasy s neokoukanou animací, která sice nebyla vždy stoprocentní, nicméně vzhled draků se mi velice líbil. Občas mě celkem štvala postava Cassandry, ale zažil jsem i mnohem protivnější animované charaktery. Zkrátka devadesátiminutová oddychovka, která neurazí, ale ani nepřekvapí - příběh plyne, člověk se nenudí, ale nic hlubšího to v něm nenechá. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Podle mě velmi povedený animák odehrávající se ve světě herní série Dragon Age. Animace je místy podobná filmům Dantes Inferno, nebo Dead Space Downfall a místy je taková jiná spíš do 3D. Příběh filmu je o Hledačce Cassandře, která je obviněna ze zrady proti svému řádu zvanému Chantra. Pronásledovaná Cassandra se snaží spolu s mágem Kruhu Regalyanem odhalit tajemství zrady, které vede do vedoucích pozic řádu, a poté zabránit velkému krveprolití, které plánují zrádci spolčení s krvavými mágy zla. Mě se animák hodně líbil a dávám mu 85% :) ()

Reklama

ywo666 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý fantasy snímok. Akcia je výborná. Príšery sú ultimátne. Postavy sympatické. Film ukazúje, že ak chceme vizuálne orgie netreba siahať len Transformeroch. Atmosféra ma tiež chytila. Architektúra kulís na jednotku. Proste film obsahuje veľmi veľa kladov. A záverčná pesnička je úplne brutálna. Čo už je horšie. Postavy sa občas chovajú hlúpo. Ich sila je neodhadnuteľná, lebo tvorcovia si ich pripispôsobujú ako chcú. To ma sralo najviac. Mám pocit, že dialógy som už všetky do jedného niekde počul. Po príbehovej stránke nie sú teda ani stopy po orginalite. Dokonca aj niektoré akčné scény využívajú až príliš zabehané schémy. Jedna vec je zvláštna. Väčšinou mi vadí ázijská mentalita na ázijských filmoch. Prekvapivo toto mi prišlo na Japoncov, až príliš Americké a čo budiž pripísať k slabinám. Každopádne chcem podobných vecí viac a koniec naznačil, že sa možno aj dočkám. Celý film v skratke obsahuje veľmi veľa kladov, ale aj veľa negatív, ktoré ale dobrý dojem neprebili v mojom prípade. 75% ()

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Až na poměrně pěkně zachycený společensko-kulturní rozměr světa Dragon Age a místy působivé animace (například Pride Demon na konci) celkově dost mizerná fantasy. Příběh i postavy jsou silně schématické a dějoví aktéři často jednají i mluví naprosto nesmyslně a hloupě. Mě osobně také velmi iritovaly anime tropy navrstvené kolem hlavní hrdinky, jako její schopnost provádět nadlidské akrobatické kousky i v těžkém brnění, s přehledem přemáhat nestvůry, které by měly být schopné klestit armády a ničit města, a také její tendence vyrážet do bitvy bezvýhradně s odhalenými stehny. Celkově tedy Dawn of the Seeker možná potěší skalní fandy Dragon Age nebo teenagerského anime, ale málokoho jiného. 45% ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Dragon Age jsem nikdy nehrál, ale tohle byla slabota. Podivný mix klasické a počítačové animace vypadal lacině (spousta dnešních herních inter je vzhledově daleko lepší) a celkově nestál za moc, což se projevovalo zejména u postav, které byly vážně hnusné (jestli se jednalo a nějaký stylistický záměr, tak ten se vážně nepovedl). Příběh nic moc nevynahrazoval, jelikož se jednalo o tuctovou průhlednou záležitost, jež je dnes k vidění v každém druhém béčkovém rpg. Pokud se neřadíte mezi skalní fanoušky hry, tak nemá cenu s Dawn of the Seeker ztrácet čas, protože vám nic zajímavého nenabídne. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy předstupuje Cassandra (Colleen Clinkenbeard) před nejsvětější, Regalyan (J. Michael Tatum) jí stojí po pravé ruce. Když je nejsvětější prohlášena za její novou pravou ruku, mág stojí po její levé ruce. (Geriel)

Reklama

Reklama