Reklama

Reklama

Gekidžóban Sora no otošimono: Tokeidžikake no Angeloid

  • Japonsko そらのおとしもの 時計じかけの哀女神[エンジェロイド] (více)

Obsahy(1)

Ve městě Sorami, kde přebývá Sakurai Tomoki, žije též jedna dívka jménem Kazane Hiyori. Před dvěma lety přišla během dopravní nehody o oba rodiče, a tak se teď musí starat sama o sebe. Každé ráno proto vypomáhá na poli, kde pečuje o plodiny. V srdci však nosí jedno tajemství – lásku k Tomokimu. Proto také Tomokiho, aniž by si toho chlapec vůbec kdy všiml, každý den z dálky pozoruje. Prostřednictvím jejího vyprávění tak film rekapituluje události, které se v obou předešlých sezónách seriálu odehrály. Jednoho dne se však Hiyori osmělí a rozhodne se vstoupit do Klubu objevitelů Nového světa, v němž je i Tomoki a jeho přátelé. Konečně tak může s Tomokim promluvit a vyznat mu své city. Jenže ani to se neobejde bez komplikací. Hiyori je smrtelně zraněna při dopravní nehodě a protože její původ není tak docela lidský, začne se pomalu ale jistě vytrácet z Tomokiho vzpomínek. (EMIA)

(více)

Recenze (3)

Palisander 

všechny recenze uživatele

Ozaj nevyužitý priestor. Retrospektívna polovica, kde po troške primiešavajú ďalšiu postavu, aby sme si zvykli (v seriáli bola asi v dvoch záberoch) a potom nejaká tá akcia a romantika s osudovým finále. Celé to vyzerá, akoby nevedeli čo robiť s nepoužitým materiálom (alebo s materiálom ktorý vystrihli, aby sa zmestilo viac ecchi ;-)). Lenže na celý film toho bolo málo, tak pridali opakovanie ecchi :-). Asi by som mal lepší dojem, keby som si dal medzi seriálom a filmom rok prestávku. ()

P.V 

všechny recenze uživatele

Příjemné doplnění seriálu Sora no Otoshimono, kde svůj prostor získala také roztomilá Kazane Hiyori. Film je jakási rekapitulace vyprávěná právě Kazane a navíc doplněná o nové zážitky poté, co děvče vstoupí do Klubu objevitelů Nového světa. To, že hlavní dějová linie ze seriálu je zde opomíjena, vůbec nevadí - spíše naopak. Příběh Kazane Hiyori mě upoutal mnohem více, než ten původní. I ecchi scének je zde méně (přiměřeně), než v seriálu (kde mi, mimochodem, občas už i lezly na nervi). Pro mě osobně lehce lepší než předchozí anime a Kazane by si rozhodne zasloužila celou svojí 12-dílnou sérii. ()

Reklama

daGGos 

všechny recenze uživatele

Hiyori arc v originále trvá jenom pár kapitol a já jsem byl upřímně zvědav, jak se tvůrcům podaří tenhle materiál rozpracovat do celovečerního filmu. Odpověď byla bohužel až bolestivě jednoduchá. Z té 95 minutové stopáže je totiž zhruba polovina pouhou rekapitulací předchozích dvou seriálových řad. Na to sice může fanoušek prskat, ale pro někoho, kdo zatím s univerzem Sora no otoshimono neměl tu čest, to může působit jako vhodná berlička že ano? ... Kdepak, tvůrci se totiž rozhodli opominout prakticky všechny důležité události a místo toho se budou rekapitulovat takové záležitosti, jako jsou návštěva festivalu ( a to dokonce hned 2x), školní pěvecký výstup Ikaros, wrestlingový díl a podobná příběhová vata. Veškerý děj se tedy odehrává až ve druhé polovině, představuje jednu (staro)novou postavu, poměrně zajímavý příběh a jeden krátký souboj mezi angeloidy. Celkově veskrze průměrný zážitek. ()

Galerie (77)

Reklama

Reklama