Reklama

Reklama

Elektrické děti

  • USA Electrick Children (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Rachel je nespoutaná teenagerka z mormonské rodiny z Utahu. V den svých 15. narozenin objeví zakázanou kazetu s rockovou hudbou. Rachel nikdy předtím nic takového neslyšela a prožívá přímo zázračné chvíle. O tři měsíce později Rachel zjistí, že je těhotná a tvrdí, že díky poslechu hudby došlo k neposkvrněnému početí. Její rodiče jí domluví sňatek, ale Rachel uteče a snaží se najít muže, který na oné kazetě zpívá... (Fresh Film Fest)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (28)

-tHESWINe- odpad!

všechny recenze uživatele

Proč se mi tohle muselo stát? Pomsta mormonů západní civilizaci? Hrozný film, vedoucí od ničeho k ničemu, od patosu k patosu, náboženské kecy a neuvěřitelná blbost hlavní postavy, za celý film se nic nezmění. Nechápu, zda je režisérka náboženský fanatik nebo zapřísáhlá ateistka, ale nic mezi tím to být nemůže. Ztracený čas, tenhle film, to už radši ty drogy a sexy ... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý námet, netradičný, neokukaný, možno ani nenatočený. Dráma, kde si každý nájde svoje vysvetlenie. Kto má rád niečo hlbšie, hoci dejovo pomalé, určite odporúčam. Kontrast medzi relatívne čistým a špinavým svetom. Ale stojí za úvahu aj iná myšlienka, prečo rodičia, ktorá celý život veria na kresťanský zázrak neuverí vlastnej dcére, že sa jej taký zázrak naozaj stal? ()

Reklama

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Nenápadných indie filmov podobného druhu veľa nie je. Skvelo vykreslené kontrastovanie dvoch úplne odlišných typov spoločností - extrém náboženskej vidieckej sekty a skazenej mestskej rock'n'rollovej mládeže, niekde uprostred nevinná tehotná teenagerka. Mohlo to byť aj lepšie, pretože film je ohromne prázdny, rutinne podaný, miestami až trochu absurdný. Priemerná depresívna zívačka, ktorá by určite dokázala zo seba vyťažiť viac. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavě udělaný film z prostředí jakési odloučené komunity, kde pevnou rukou vládne otec - diktátor. Jsou zde naplněny všechny znaky sektářství, kdy z úst otce slyšíme jen jak to se všemi myslí dobře a neustále se pěkně tváří. Jedna dívka se ale svému osudu vzepře, uteče a tím začíná její dobrodružství v záři velkoměsta, přičemž o takovém světě neměla ani ponětí. A to vše díky jedné písni... ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Velmi zajimave tema sonickeho oplodneni. Jako hudebnik totiz take skladam songy, ktere maji schopnost oplodnit mlade zeny, ktere v sobe nasledne nosi embrya samotneho Jezise Krista. Jedna se o tzv. svate oplodnovaky a jsou podstatne vyzivnejsi, nez ten v tomto filmu. Zda se mi totiz minimalne podezrele, ze by mladou Rachel mohla oplodnit coververze "Hanging On The Telephone", kdyz The Nerves original i nasledna 70's verze od Blondie jsou podstatne vetsi hitovky. Dale mam vytku k soundtracku filmu, ktery ac neni spatny, pomerne dost brutalne ripuje Reznorovu "The Girl With The Dragon Tattoo", ve spojeni s biblickymi nahravkami na kazete, ktere se rovnez vyskytuji v obou filmech je pak ta asociace jeste silnejsi. Jinak ale prekvapive povedeny debut mlade reziserky. 7/10 ()

Galerie (26)

Související novinky

Fresh Film Fest začíná již ve středu

Fresh Film Fest začíná již ve středu

28.08.2012

Fresh Film Fest nabídne od 29. srpna do 2. září téměř 120 filmů. Proběhne v kině Světozor, Kině 35 – Francouzském institutu, FAMU, Studiu Béla – Maďarském institutu, a také pod širým nebem v… (více)

Reklama

Reklama