Reklama

Reklama

Dívka

(TV film)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Toby Jones se v tomto provokativním filmu proměnil v Alfreda Hitchcocka a Sienna Miller si zahrála Tippi Hedren. Snímek díky rozsáhlým rozhovorům s Hedren a některými z přeživších členů Hitchcockova týmu vůbec poprvé odhaluje až obsedantní vztah legendárního režiséra k nechvalně známé herečce. V roce 1962 byl Hitchcock na vrcholu své slávy a kreativity. Právě tehdy se rozhodl obsadit do hlavní role svého nejvíce ambiciózního filmu, Ptáci, neznámou modelku. Jenže když z ní vytesal perfektní Hitchcockovu blondýnku podle svých představ, stal se posedlý představou, že by ho mohla milovat. Její srdce však nevyhrál a pravděpodobně tak zničil kariéry jich obou. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (53)

kersten 

všechny recenze uživatele

Fúúú, tento film mi zmaril moje ideály o Hitchcockovi. Vykreslili ho ako nechutné, bezcitné a nadržané prasa, ktoré pre dobrý záber vo filme dokáže zamordovať človeka. Bola som naozaj znechutená. Neviem ani aké mám dať hodnotenie. Ako film to nebolo zlé, ale ako životopisný..... tak na tom sa asi podpisuje hodnotenie u každého. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Měla bych pátrat, jak to bylo doopravdy ? Přes určitou plytkost provedení na mě "Dívka" víc než co jiného působí jako tvrdý a nesmlouvavý psychologický souboj dvou silných osobností ... souboj, v němž je převaha jedné se stran jen zdánlivá, neboť slabá místa i způsoby boje mužů a žen jsou diametrálně odlišné. Nicméně ... nejspíš se jen dostavila v nevhodnou dobu - dívka, která snad učarovala mistrovi hororu. Neboť její příběh nechtěně vyhlíží jako předehra ke kampani "Mee Too", která se navzdory bohulibým úmyslům časem zvrhla v jakýsi pomstychtivý hon na čarodějnice - potažmo na sexuchtivé čarodějníky ... včetně všech prošedivělých hříšníků, kteří se kdysi dávno opovážili chtivě pohlédnout na objekt svého zájmu či (nedejbože !) se dokonce odhodlali činit mu jakési nemravné návrhy. Čímž nechci jakkoli zlehčovat zážitky těch žen - i mužů, jejichž život poznamenalo sexuální obtěžování či přímo napadení. Takže nakonec umírněné 3* ... i s ohledem na to, že vlastní filmařská práce Alfreda Hitchcocka byla "Dívkou" snad až příliš upozaděna. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Snímek Hitchcock se měl jmenovat spíše Alma (jenže na to by do kina nikdo nešel). Dívka zase ukazuje slavného režiséra v nejhorší možné podobě, vylíčené T.Hedrenovou (poděkování tvůrců na samém konci titulkové listiny), jako nanejvýš frustrovaného a odpudivého jedince. Ten za tiché podpory štábu (a své manželky!) promítá do natáčení Ptáků a Marnie svůj vztah lásky- nenávisti k Hedrenové, sápe se na ni v autě a vykládá přisprostlé limericky. Vlastně ani nerežíruje, jen sedí, obsedantně čumí a herečku fyzicky i psychicky terorizuje. Raději jakýkoli film od Hitchcocka než tyhle dva o Hitchcockovi. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Další film do páru. Zatímco v kinech Hitchcock inscenoval Psycho, v televizi se řešili Ptáci a Marnie. Když pominu ten nesmysl, že každý jeden Hitchův film by měl mít nárok na vlastní film o filmu, tak je to vcelku solidní televizák. HBO už má několik podobných projektů na kontě, třeba RKO 281. S Hitchem byl vždycky problém, protože se stal legendou už během aktivní kariéry a tak se nikdo neodvážil říct cokoli proti. A i kdyby někomu třebas jen vadil ten jeho obhroublý cockney humor, bylo by to zameteno pod koberec. Je dobře, že trauma Tippi Hedren bylo tematizováno. K četbě tu máme, například, Donald Spoto: The Art of Alfred Hitchcock: Fifty Years of His Motion Pictures a autobiografii Tippi. ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Keby som mala hodnotiť len hercov a ich výkony,bolo by to za päť.Musela by som však prižmúriť oči nad všetkým ostatným,vrátane skutočnosti,že si tu dakto veselo zahŕkal kosťami dávno zosnulej režisérskej legendy bez toho,aby sa divák dozvedel čokoľvek o jej živote,práci a najmä jej veľkom význame pre filmový svet.Takto by sa filmy o slávnych a všeobecne uznávaných ľuďoch točiť nemali. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. října 2012 na Hamptons IFF v New Yorku. (Varan)

Reklama

Reklama