Reklama

Reklama

Budoucnost nejistá

  • Velká Británie How I Live Now
Trailer 1

Patnáctiletá Daisy (Saoirse Ronan) žije celkem běžně komplikovaný život - má deprese, vztek na všechny a trpí sebepoškozováním. Rodiče ji proto pošlou z New Yorku k tetě Penn na anglický venkov. Po prvním odmítání všech a všeho si Daisy uvědomí, že se jí tam vlastně líbí a navíc se jí líbí i bratranec Edmund (George MacKay). K svému překvapení nakonec úplně zapadne do místní mládežnické party a jejich radovánek. Vše zdánlivě směřuje k letní romanci, kdyby se zároveň nad touto venkovskou idylou nevznášela všudypřítomná hrozba Třetí světové války. Ta nečekaně vtrhne do jejich životů a pro Daisy, které se před nepřátelskými vojáky podaří uniknout, začíná boj o přežití. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (150)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,EXISTUJE ŽIVOT NA DRUHÉ STRANĚ? POKUD TOMU TAK SKUTEČNĚ JE, CHCI TU BÝT S TEBOU. TOTO JE ZPŮSOB JAKÝM CHCI ŽÍT. POKUD NEPŘEŽIJEŠ, TAK V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NECHCI ŽÍT ANI JÁ. …“ /// To jsem si takhle sedl a optimisticky čekal, co že z toho mixu 3tí světový, hlasů v palici mladý holky, anglickýho venkova a atomový bomby vyleze. LÁSKA! Kolik jim je? 15? 16? Ty vole, to tady nemůžete napsat, že jde vo píchání ve filmu pro holky? Londýn v píči a děcka jsou v poho. Optimistická hudba, zelená je tráva (ne vole, Rooney tady neběhá!) vobčas leták a tak něco na připomnění světa ve sračkách, a pak drama, aby LÁSKA měla větší význam. Abych nevypadal jako čurák – nemám nic proti LÁSCE! Daisy sní o Edmondovi, přichází další drámo – který mě tentokrát rozesměje a zjišťuju, že na TOHLE kurva nemám! Válku simulujou ohýnky a hromady shnilý zeleniny – budiž. Ale co se děje vokolo - včetně zrození nevohrožený hrdinky… Dětem přeju šťastnej konec a sobě konec (filmu vole!). Jejich osudy mi jsou u řiti. Putování za láskou s pobíháním po lese (který přinese pár (tedy dvě) napínavý scény) určený pro holky, kterejch stáří si neodvážím tipovat (ne vole, my nemůžem ani naznačovat…). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej román, kterej napsala v roce 2004 Meg Rosoff číst nebudu. 2.) Jsem holka, která tak nějak vočekává, že rodinnou idylku přeruší atomovej hřib. 3.) Thx za titule ,,Shirley99“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Pokud se po shlédnutí dostaví mírná deprese, je to asi dobře. Macdonald měl pod rukama materiál, který měl sakra velký potenciál, ale jistá scénáristická nedotaženost brání lepšímu uchopení toho, co tím chtěli tvůrci vlastně říci. První polovina je skvělá a jde i lehce pod povrch, ale v druhé půlce se tempo zadrhne "nekonečným" útěkem v lesích a finále už moc nepřekvapí. Díky Saoirse tak převládají pozitivní pocity, ale nemůžu se zbavit dojmu, že tohle mohl být opravdu velký film. ()

Reklama

Aknah 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem vlastně nečekala vůbec nic, podle názvu, obsazení a zjevu hlavní hrdinky jsem si říkala, že půjde zas o další pubertální romanťárnu s lehce vážným dějem. Ale musím říct, že mě to děsně překvapilo. Saoirse mám ráda, hraje výborně a tady je toho důkazem. Atmosféra a napětí graduje a to mě bavilo,dojímalo a nějak nechápu těch 62%. Velmi povedené, jiné. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jeden z tych horsich nasledovnikov Tvajlajtu. Akurat je sa to tentoraz obide bez nadprirodzenych prvkov a odohrava sa to v spinavom prostredi. Zapletka je idiotska ako to je v tomto podzanri zvykom, ale tentokrat su neznesitelne aj postavy. Vlastne to byva tiez zvykom, ale tentokrat som vdaka nadhernej Saoirse Ronan dufal, ze to tak nedopadne. Po mizernom The Host som jej znova naletel. A asi este niekokokrat naletim, dokial mi jej vzhlad bude dostatocnou odmenou, aby som vytrpel tieto imbecilne chujoviny. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vojna prevažne v náznakoch, postupom času ale explicitnejšia. No a práve tie momenty, kedy spoločne s postavami zisťujeme, že niečo nie je v poriadku, sú najsilnejšie a emocionálne najviac zasiahnu tú časť vášho mozgu, ktorá má z vojnového konfliktu neustále panický strach. Prelet stíhačiek alebo tlaková vlna po výbuchu patria medzi najsilnejšie momenty nielen tohto filmu, ale aj žánru. Áno, je to trochu monotónne, postavy sa nechovajú vždy logicky, ale takto pacifisticky už dlho na mňa žiaden podobný film nepôsobil. A kto mi ešte niekedy povie, že sú aj "dobré, humanistické" vojny, stratím nervy... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno