Reklama

Reklama

13. komnata - Série 4 (2008) (série)


13. komnata Petra Novotného (S04E32)

(epizoda)

Obsahy(1)

Petra Novotného všichni znají jako věčně rozesmátého, bezproblémového a neuvěřitelně podnikavého člověka. Je bavičem, úspěšným podnikatelem, ale také otcem velké rodiny. Má čtyři děti, z toho tři vlastní a jedno adoptované, odnedávna je také dědečkem malé Sáry, jejíž maminkou je jeho dcera Lenka.
Málokdo tuší, že jeho život zdaleka nebyl vždycky zalitý sluncem a bez problémů. Po maturitě na olomouckém gymnáziu šel Petr do Prahy studovat Filosofickou fakultu Univerzity Karlovy. Cestoval a začal pracovat v rozhlasovém Mikrofóru. Jeho mladší sestru Soňu přijali na konzervatoř v Brně a všichni ji považovali za mimořádný talent. Byla krásná, inteligentní, úspěšná. Hrála, režírovala a nic nenasvědčovalo tomu, že by se chtěla s životem rozloučit. A přesto to udělala. Jednoho dne si pustila plyn a nikdo netušil - a netuší dodnes - proč to udělala. Když se rodiče vraceli domů, dveře byly zavřené zevnitř a zápach plynu byl natolik alarmující, že vyrazili dveře. Jenže náhoda je někdy hodně krutá a dveře se svezly po stěně, kde stiskly vypínač. Výbuch celou tragédii dokonal.
Když se o všem dozvěděl Petr, neměl sestru, byl bez domova a ošklivě popálení rodiče leželi v kómatu v nemocnici. Lékaři jim nedávali takřka žádnou naději. Ale on odjakživa věřil na zázraky. A tak se od jejich nemocničních lůžek nehnul, smrt sestry jim zprvu zatajil a vléval do nich optimismus. Slíbil jim, že když se uzdraví, pojedou to všichni oslavit do Paříže. Tam se totiž rodiče odjakživa toužili podívat. Opravdu se v srpnu 1968 všichni do Paříže vypravili. Zastihl je tam 21. srpen 1968, ale to už je zase jiný příběh. A Petrova mladší dcera se jmenuje Soňa, stejně jako jeho sestra...
O tom, jak se Petr Novotný vyrovnával s těžkou životní ránou a jaký vliv to mělo na jeho další život s ním hovoří redaktorka Marie Formáčková. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

duklak2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tuto komnatu jsem se těšil, ale po zhlédnutí jsem smutný. Musela to být velká bolest pro Petra, když se o té tragédii dozvěděl. Sice mi přijde divné hodnotit "komnaty", ale když už, tak u mě má tato za tři. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV/// Obazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +nedivím se, že se s touto 13tou komnatou nechlubí -standartní díl/// Petr Novotný mě na obrazovce jako bavič občas dobře pobavil, ale za ta léta ho bylo všude moc a už jsem přejezen. Jako osoba mě už tolik nezajímá a možná právě proto mě v této komnatě celkem příjemně překvapil (jako človek)./// Celkem 60%/// ()

MarekT 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příznivé čtyři hvězdy dávám proto, že mě Novotný z lidského hlediska překvapil. Tímto bych mu klidně i prominul ty někdejší převlekové estrády, kvůli kterým se nejen mě znechutil. ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Populární bavič Petr Novotný, který má sice polodementního syna (nikoli postiženého), a který ovládal žebříčky popularity a "zábavnosti" především na přelomu tisíciletí. Jeo humor mi však extra nechybí. ()

Reklama

Reklama