Reklama

Reklama

13. komnata - Speciální série k 10. výročí pořadu (2016) (série)


13. komnata Terezy Pergnerové (S12E01)

(epizoda)

Obsahy(1)

Jaký je život talentované moderátorky po překonání drogové závislosti a úspěšném návratu ke své profesi? Další osudy hrdinů 13. komnaty ve speciální sérii k 10. výročí pořadu.

Úspěšný cyklus o životních útrapách známých osobností s podtitulem léčba příběhem září na televizních obrazovkách již deset let. Výroční 13 dílná série 13. komnaty se ponese v duchu návratů. Jde vlastně o takové 14. komnaty již portrétovaných „třináctkářů". Tedy lidí, kteří se v cyklu už objevili, ale prošli či právě procházejí dalšími zlomovými momenty svého života a jsou ochotni o nich vyprávět. Ne proto, aby se zviditelnili, ale proto, že pochopili sílu sdílené bolesti a také, že chtějí druhým na vlastním příkladu ukázat cestu z potíží.

První díl cyklu – konkrétně 13. komnata Terezy Pergnerové – se vysílal 3. 1. 2006 a sledovalo ho 1 610 000 diváků. Je proto víc než symbolické, že pokračování k desátému výročí trvání cyklu 13. komnata otevírá právě ona. Terezu jsme opustili v roce 2005 ve chvíli, kdy překonala drogovou závislost, byť jí hrozilo nebezpečí budoucích nástrah a spouštěčů závislosti, ale především ji čekal neobyčejný pracovní comeback. Moderovala vůbec první reality show v Česku, televizní pořad Vyvolení, a zůstala jeho moderátorskou tváří až do šesté série. Znovu se potvrdilo, že Tereza je velká profesionálka s výraznou schopností empatické moderace. Během Vyvolených se seznámila s podnikatelem Jiřím Chlebečkem, se kterým později založila rodinu. Porodila dceru Natálii, a tak si poprvé mohla znovu projít to, oč ji při narození prvního dítěte, syna Samuela, připravily drogy: těhotenství, porod, mateřství a další běžné mateřské povinnosti a radosti, které tehdy vystrnadila její závislost na heroinu. Bylo to pro ni velmi terapeutické období a tak důležité, že se rozhodla zcela stáhnout z veřejného života. Její nově nabytou a přísně opečovávanou rodinnou idylu v domě za Prahou tehdy překazila první rána. Během čtyř dnů přišla o dům i o partnera a odstěhovala se zpátky ke své matce. Ta, která ji vždycky ve všem podržela, ale loni zemřela. O těžkém období, o vyrovnávání se se smrtí i o tom, v čem je těžký život bez drog, bude první díl tzv. 14. komnaty, kterou opět odemyká Jana Ciglerová. (Česká televize)

(více)

Reklama

Reklama