Reklama

Reklama

Vtipný a dojemný muzikál Čarovný les představuje klasické pohádkové příběhy Popelky, Červené Karkulky, Jacka a fazolového stonku a Lociky - ty všechny spojené v původním příběhu, ve kterém se dále objevuje pekař se svou ženou a přáním založit rodinu, a také zlá čarodějnice, která na oba manžele uvrhla kletbu. Čarovný les je moderním zpracováním oblíbených pohádek bratří Grimmů, ve kterém se protínají příběhy hned několika z nich, a který ukazuje, jaké důsledky mají přání a poslání jejich postav. (Falcon)

(více)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (385)

classic 

všechny recenze uživatele

ROB MARSHALL NIE JE dobrý režisér,On je klasicky fušér,ktorý nemá ciťáka preto,aby som si mohol vychutnať jeho filmy,lebo INTO THE WOODS má potenciál,nie je využitý,zívam,nudím sa,som otrávený,škoda venovaného času,bohužiaľ je to taký zlý film,že herci,ktorí tu hrajú nevedia,či činia,nevedia spievať,Meryl Streep obdržala ďalšiu zbytočné nomináciu na Cenu Akadémie:OSCAR,Ona láme všetky možné i nemožné rekordy,aby sa zapísala do Guinessovej knihy rekordov!Uznávam,že v mladosti hrala vynikajúco.čím starne,tým by sa mala pobrať na herecký dôchodok,Emily Blunt sa sem nehodí a Chris Pine,tak to vážení je najhorší možný casting! Les Misérables je lepší,úspešnejší,mohutnejší,výpravnejší muzikál za posledné roky,ktorý má gule! Tento Marshallov by sa rád zviezol na jeho úspechu,no nepodarí sa mu to! Nevedel som sa dočkať konca,aby som tak rýchlo zabudol na tento zbytočný film,že som si vymazal túto časť dňa,keď som sa venoval projektu,od ktorého som akosi očakával viac,ale dostáva sa mi gulášu,z ktorého sa poberiem na W.C! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V rámci môjho najmenej obľúbeného žánru - muzikálu - som bol milo prekvapený. Celkom zábava a aj keď to bolo pomerne dlhé, mne to tak neprišlo. Alebo že by to bolo tou vianočnou atmosférou? Neviem. No užili si to aj dievčatá, čo je určite v mojich očiach tiež plusom. Dejová linka je akousi zmeskou rôznych rozprávkových postavičiek, ktoré sa stretli na jednom mieste (v lese), no na druhú stranu ma celkom bavila tá bizarnosť vychádzajúca z ich konania ako i dialógov samotných. Taká inovatívna zaujímavosť. Prostredie, v ktorom sa postavičky pohybovali sa mi tiež páčilo - skoro Burtonovské, čo ja môžem. Na druhú stranu toho spievania tam mohlo byť menej, avšak v tomto smere toho veľa zachránil prekvapujúco vynikajúci slovenský dabing (hlavne ten ženský), ten sa vážne vydaril. Priemer. 60/100 ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Napriek zlým recenziám, som sa nenudil. Samozrejme, keby film skončil svadbou bol by asi podstatne údernejší, ale tento príbeh je práve o parodovaní klasických rozprávok, takže musel pokračovať v trochu absurdnej rovine niekam inam. Pravdou je, že pesničky (bez rýmovania) moc nefungujú – možno len výstup Meryl a záverečná žmýkačka citov majú potenciál ostať v pamäti o niečo dlhšie. Slušná výprava, triky, obsadenie i nekorektný humor mi stačili, aby som Čarovný les ako film na jedno pozretie nezavrhol... ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Tři bratři made in US (alespoň co se týče muzikálového konceptu a poslepování několika pohádek). Jako téměř vždy se amíkům nedá vytknout nic ve výtvarné a obrazové stránce, která z čarovného lesa dělá opravdu místo, kam byste na houby asi nešli. Další pozitiva už hledám obtížněji, osobně mám k muzikálům na plátně negativní vztah a tohle je bohužel další ukdákaný film, který by bez zpěvu byl mnohem lepší, děsivější a zároveň vtipnější, protože v muzikálu můžete vtipy pointovat maximálně tak do podoby rýmů. Co se týče postav a herců, tak se ani nedivím, že režisér sehnal takový ansámbl hvězd, muzikál v hollywoodu táhne. Pro mě je to bohužel na škodu, lituji velmi malého prostoru Johnnyho Deppa, který by se svojí postavou dokázal vyhrát mnohem lépe. Průměrný film, který zachraňuje krásné prostředí čarovného lesa a "neklasické" ztvárnění příběhu, jehož jednotlivé fragmenty každý dobře zná (červená karkulka, jack a obři, atd.). ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Poučení z této pohádky: "Pokud někoho okradete a zabijete mu partnera, pak řešením je zabít i jeho." (jak řekl po zhlédnutí můj přítel a musím s ním souhlasit). Čekala jsem, že tento film bude slabší, ale tohle jsem opravdu nečekala. Byl to pro mě šok, jaký pohádkový paskvil spatřil světlo světa. Netuším jaký je původní divadelní muzikál (snad dává větší smysl...), ale tohle bylo upřímně něco strašného. S tím, že je dohromady splácáno několik pohádek, přičemž žádné není dán dostatečný prostor, abychom chápali příběh a pohnutky postav, s tím bych se ještě vyrovnala, ale že se tady všechny jednotlivé postavy chovají jako příšerní a téměř zlí lidé (včetně Popelky, Karkulky, pekaře a pekařky...), to se skousnout nedá. Možná až na Lociku tam má každá postava chvíli, kdy člověk musí kroutit hlavou nad jejím chováním. Kdyby to byla parodie, tak možná chápu, ale skutečně parodicky tam působila pouze pěvecká scéna dvou princů v agónii. Na zbytek se nedá koukat jinak než s nepochopením a nechutí. Všechny postavy jsou nehorázně protivné. A bohužel, na to, že je to muzikál, dojem nespravila ani hudba, právě naopak. Už první písnička byla příšerně dlouhá, otravná a monotónní.... a co hůř, brzy jsem zjistila, že téměř všechny písně tam znějí stejně a nemají pořádnou melodii (spíš jde o zpívané dialogy). Takže ani hudba film nepovýšila. Zbývají pouze někteří herci, kvůli kterým by to snad mohlo stát za vidění (a za to jediné dávám jednu hvězdu). Jenže ani Meryl Streep nedokázala spravit to, jak její postava čarodějnice je špatně napsaná. Od začátku do konce to nedávalo smysl. Dvě dlouhé ztracené hodiny mého života. ~(1,3)~ ()

Galerie (252)

Zajímavosti (22)

  • Snímka je prvou filmovou adaptáciou broadwayského muzikálu či hry v histórii spoločnosti Walt Disney Company. (beso74)

Související novinky

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

27.11.2021

Svět hudby přišel o jeden z velkých talentů. Ve svém domě v americkém Roxbury včera zemřel oceňovaný textař a hudební skladatel Stephen Sondheim. Médiím zprávu předal umělcův právní zástupce.… (více)

Princ Krasoň dostane vlastní film

Princ Krasoň dostane vlastní film

08.07.2015

Minulost i budoucnost patří disneyovským princeznám. Došlo na ně v Popelce i v Čarovném lese, v Krásce a zvířeti nebo v Mulan pak brzy uvidíme další. Mezi filmy o odvážných dívkách ale u Disneyho… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

19.07.2013

Původně si měl v hvězdně obsazeném pohádkovém muzikálu Into the Woods od Disneye zahrát jednoho z princů, ale nakonec před komerční jistotou upřednostnil dva menší, ale ambicióznější projekty. Prvním… (více)

Reklama

Reklama