Reklama

Reklama

Steve Butler (Mat Damon) byl společně se svou kolegyní z obchodního oddělení Sue Thomasonovou vyslán na venkov do McKinley. Město trpí vleklou ekonomickou represí a pro dva zkušené obchodníky se jeho obyvatelé zdají být snadnou kořistí – hodlají jim nabídnout peníze za odkup těžebních práv na jejich farmářských pozemcích, což díky daným podmínkám většina jistě přijme jako řešení nelehké finanční situace. Vypadalo to, že vše bude za pár dní hotové. Situace se ale komplikuje – za prvé, komunita vše zvažuje společně pod vedením váženého učitele Franka Yatese, za druhé se Steve zakouká do Alice. Když se na scéně objeví noblesní ekologický aktivista Dustin Noble, dosáhnou osobní i profesní dilemata maxima. (HBO Europe)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (111)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Země naděje je přesně tím typem filmu, u kterého věřím, že si aktivisty zneužívané děcko Greta Thunberg pohrává se svou přírodně zarostlou ekopipinkou, a myslí při tom na své zřejmě podobně smýšlející kámoše Matta Damona a Johna Krasinskiho, kteří využili svého postavení a možností využití, respektive zneužití, filmového průmyslu, ke svému postoji vůči přírodě a nekompromisnímu pošpinění korporací celého světa. Co k tomu prostě dodat? Od prvních minut se jedná o ekologistickou agitku, kde je už dopředu zcela jasné, jak se jak zápletka, tak hlavní hrdina budou vyvíjet, ovšem ono je to navíc zpracováno tak strašně nezáživně a nezajímavě, že to snad nemůže bavit právě ani ty „zelený“. Ono tu tedy ke konci dojde k jednomu nečekanému zvratu, který vážně překvapil, ale hned v následující scéně je to navráceno zpět do zajetých, tuctových kolejí, aby to samozřejmě vyústilo v megakýčovitý happyend, který byl fakt za trest. Když bych jinak ale pominul tedy tu zoufale nefunkční a otřepanou zápletku, máme tu ještě postavy, které nelze též ovšem považovat ani trochu za zajímavé, hodně se tu pak hraje i na emoce a různé vztahové propletence, jenže i v tomto ohledu to velmi nepřesvědčivě klopýtá, o nějaké atmosféře, či osobitém tvůrčím zpracování se tu také nedá ani diskutovat, čímž Země naděje zkrátka spadá mezi ty vážně nefunkční a mdlé podívané, které si dle mého mínění nemůže užít fakt nikdo, a konkrétně zde se prostě ve všech ohledech jedná o nehorázně tuctový snímek, kterých jsou stovky, či spíše tisíce a nic na tom nezmění ani jeho naivní ekologická propagace. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Matt Damon dravě rozvrtává Spojené státy, jeho scénář moc nepřekvapí a rozhodně nepřipomene spolupráci s Gus Van Santem na oceňovaném géniovi Willu Huntingovi. Přesto své kvality má, sluší mu pomalejší tempo, nabídne příjemnou atmosféru a soustředěné herecké výkony všech zúčastněných. Výsledek není ani ambiciózní, ani nějak kontroverzní. Prostě taková ekologická pohádka a milý průměr, který ovšem zajímavý přesah přeci jenom předloží. ()

Reklama

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Výborné festivalové drama s nevídaně dobrým hereckým obsazením. Právě ony herecké výkony jsou důvodem proč nyní uděluji tak vysoké hodnocení. Matt Damon zvládl dokonale zahrát roli prodejce, který je pevně přesvědčen v kvalitě oboru, kde pracuje, ovšem finále filmu, které ledacos vysvětlilo nakonec změnilo jeho názor. Dále musím zmínit roli Lucase Blacka, jehož role byla sice víceméně nepodstatná, ale uvládl ji taktéž na výbornou. Dalším hlavním plusem tohoto filmu je naprosto dokonale vystižená taková ta klasická americká vesnická atmosféra, kdy přesně platí to pravidlo, že vesnice je vlastně jedna velká rodina, kde všichni drží pospolu. No zkrátka dokonalý snímek s výborným hereckým obsazením, s výborným dějem, který změnil směr a s výbornou country atmosférou. Za mě 90% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Steve pracuje pre veľkú spoločnosť zaoberajúcou sa montovaním ropných vrtov. Nakoľko túži po kariérnom raste, pokúsi sa o nemožné. Jeho úlohov je presvedčiť občanov malého vidieckého mestečka o tom, že ropné vrty sú presne to, čo potrebujú. Podarí sa mu splniť príkazy nadriadených? Mat Damon je jeden z mojich najobľúbenejších hercov. Nič to však nemení na fakte, že napriek jeho bezpochybným hereckým schopnostiam, kvalitu tohto snímku sám potiahnuť nedokázal. Nie, že by ostatné herecké obsadenie stálo za starú "bačkoru", ale predsa len, tento druh nezáživných drám plných monotónnych dialógov, momentálne teraz, veľmi neletí. Aj keď musím uznať, že záver príbehu vnukol pomerne zaujímavú, zamyslenia hodnú myšlienku režiséra. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Ano na první pohled to muže působit jen jako takový správný film o tom jak velké energetické firmy ubližují zemi a každý to přejde,ale myslím si ,že je dobře že se něco takového točí,protože nemam opravdu dvakrát valné mínění o tom co tyhle firmy dělají a jak jako je v tom snímku znázorňováno co všeho jsou schopní za lži ,aby přesvědčili o svém správném jednání a úmyslech a ,že se neštítí pro své nadité kapsy ničeho.Matt Damon hraje více méně skoro pořád podobně,takže kdo ho má rád tak bude spokojen.A bude tu jedno dějové překvapení,které jsme já osobně nečekal-co se týče ekologa.Za mě 75% a čtyři hvězdy. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Původně měl být film režijním debutem Matta Damona, ale vzhledem ke krátké době na přípravu a k některým tvůrčím konfliktům zůstal u projektu pouze jako herec. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama