Reklama

Reklama

Steve Butler (Mat Damon) byl společně se svou kolegyní z obchodního oddělení Sue Thomasonovou vyslán na venkov do McKinley. Město trpí vleklou ekonomickou represí a pro dva zkušené obchodníky se jeho obyvatelé zdají být snadnou kořistí – hodlají jim nabídnout peníze za odkup těžebních práv na jejich farmářských pozemcích, což díky daným podmínkám většina jistě přijme jako řešení nelehké finanční situace. Vypadalo to, že vše bude za pár dní hotové. Situace se ale komplikuje – za prvé, komunita vše zvažuje společně pod vedením váženého učitele Franka Yatese, za druhé se Steve zakouká do Alice. Když se na scéně objeví noblesní ekologický aktivista Dustin Noble, dosáhnou osobní i profesní dilemata maxima. (HBO Europe)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (111)

sona123 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařený film. Psychologické drama...jako vždy výtečný Damon (jako by ani nehrál roli - je to on, je to reálné, věřila jsem mu každé mrknutí oka). Příjemná hudba....zajímavý příběh, v závěru bohužel nechutně americký...a to je mojí jedinou výtkou. Je jasné, že Promised land nebude trhákem roku, ale rozhodně film patří do skupiny těch nadprůměrných, byť bohužel méně nápadných děl. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Veľmi trefná predpoveď nielen v eko hnutiach. Ideálny stav podľa nej nastáva, ak developerov aj ich odporcov financuje aj organizuje len jedna strana sporu. O koho ide, písať netreba. Odbúrajú sa tým nepredvídané ťažkosti. Len to nesmie vyzerať príliš okato, aby verejnosť nespanikárila. Trefné podobenstvo na aktuálnu nôtu. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Mám moc ráda režijní styl Guse, ve svých filmech umí vždy vytvořit strašně příjemnou atmosféru a umí ve mně vyvolat takový hřejivý pocit. Tady se mu to ale tak moc nepovedlo, námět je zajímavý, ale prostě tomu něco chybělo, z tématu šlo určitě dostat více, scénář je hodně nezajímavý a celý film tak dost nezáživný a ten závěr filmu tomu už vůbec nepomohl. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Problém je, že pokud znáte názory Matta Damona, tak není potřeba ani žádné myšlenkové námahy k odhadnutí konce, byť nezastírám, že aktivista mě překvapil. Téma filmu se mě moc nedotýká, ale myšlenky se dají převést i na jiný případy, které jsou bližší i naším poměrům, takže fajn. Celou dobu však film postrádal sůl, která by dodávála chuť, přišlo mě to jako když se lenochod zavěsí na strom a co se stane, to se stane. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Gus Van Sant se v mých očích stal výborným režisérem, když jsem shlédl snímek "Dobrý Will Hunting", když však znovu projedu jeho filmografii a vzpomenu na všechny filmy, které jsem od něj viděl, říkám si, že se jednalo buď o chvilkový záchvěv geniality, nebo je výsledná podoba snímků zapříčiněna talentem scénáristů a současně i hlavních hereckých hvězd. "Promised land" je totiž dalším z řady snímků, který se snaží tvářit důležitě, ale rozehrává ve své podstatě standardní, mnohokrát viděný koncept o napraveném cynikovi, který si uvědomí důležité životní hodnoty, ve chvíli, kdy je skoro pozdě. V tomto případě je oním cynikem Matt Damon, jako prodejce zemního plynu, který narazí, až ve chvíli, kdy chce uskutečnit další z velkých kšeftů v malém zapadlém městečku. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Původně měl být film režijním debutem Matta Damona, ale vzhledem ke krátké době na přípravu a k některým tvůrčím konfliktům zůstal u projektu pouze jako herec. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama