Reklama

Reklama

Mimozemšťan

(TV film)
Krátkometrážní / Rodinný
Česko, 2012, 15 min

Obsahy(1)

Napínavý příběh o tom, co se stane, když svět kolem vás začne najednou fungovat jako vaše oblíbená počítačová hra.  Režisér Karel Janák natáčí další z úspěšné série krátkých filmů pro děti, které vznikají ve spolupráci s EBU (Evropská vysílací unie). Hrdina filmu, osmiletý Michal, tráví většinu času pronásledováním mimozemšťanů ze své počítačové hry. Sám si ovšem připadá tak trochu mimozemšťan ve své sportovně založené rodině.
Jsem soustavně ničen třemi nejhoršími věcmi na světě: mým bratrem Viktorem, který mě nutí být jako on, zdravou výživou, kterou by podle mě měli zakázat jako jiný mučící nástroje, ale hlavně pravidelnými sobotními výlety na kolech. Nesnáším soboty!?
A právě na takovém výletě se Michalovi přihodí něco neuvěřitelného. Svět kolem něj začne fungovat jako počítačová hra. Michal ovšem velmi brzy ke svému zděšení zjistí, že tentokrát je tou vyhlédnutou obětí on sám. Z pronásledovatele je najednou pronásledovaný? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nevím, mně to přišlo neskutečně slabé. Celá ta potrhlá rodinka byla na ránu do zubů, žraní kaše, šťávy z pomeranče, rakytníku, z toho by jeden zvracel, nucené výlety na kole a nucené hry na schovku. Jako jo - mělo to být o tom, když hrajete pitomé hry na PSP, ztratíte pojme o realitě a přijdete o své nejbližší, které přece máte rádi, jakkoliv jsou trhlí. Asi na to bylo i dost peněz - zastavit provoz, nechat kluka řídit tramvaj, vylidnit pár ulic, nahodit pár triků hlavně se střílením, to není na desetiminutovku nijak levná záležitost. Ale když mně celá ta rodinka fakt šíleně lezla na nervy, a vlastně i ten kluk pařmen, cáklí byli všichni. Po pravdě mi to ze všeho nejvíc připomínalo reklamu. ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Snímek ukazuje E.T. mimozemštana v poněkud rozvrkočené náladě pár minut poté, co mu v prstu už potřetí prdla úsporná žárovka z lidlu. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Lepší než Anděl, ale veškerá napínavost končí tím, že od začátku je jasný snový rámec antiutopické vize. Velmi zdařilá je ovšem grafika příběhu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Praze a v okolí hradu Hazmburk u Libochovic. (rakovnik)

Reklama

Reklama