Reklama

Reklama

Boží stvoření

  • USA Child of God (více)
Trailer

Child of God je příběhem násilníka a vyvrhele společnosti Lestera Ballarda, jež se odehrává na úpatí Apalačských hor v Tennessee na začátku šedesátých let dvacátého století. Ballard se rozhodl pro zničující život mimo civilizaci a společenské konvence. Přišel o rodiče, bydlení i sebeúctu. Žije v jeskyni a díky krutým zločinům a vlastní degradaci klesl na samotné dno společnosti. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

CBD 

všechny recenze uživatele

James Franco natočil velice slušnou adaptaci knihy, kterou většina lidí raději přehlédne. Child of God je stejně jako McCarthyho útlý román o denním zápasu s existencí, opovržení společnosti a čtenářském/diváckém balancování mezi lítostí a znechucením. Nevědět do čeho přesně jdu, nejspíš mám s filmem daleko větší problém. Jako McCarthyho fanda ovšem nemohu nevidět, že Franco na plátno přenesl nejen atmosféru knihy, ale i zásadní prvky, které z ní dělají i po desetiletích kontroverzní četbu. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nevím. co Franca nutí točit takovéto filmy, no šanci na úspěch vidím jen mizivou. Valná většina diváků si film o dementním nekrofilním hovadu ráda odpustí, ostatní, kteří třeba podobné vody vyhledávají, budou stoprocentně zívat kvůli nizoučkým exploitačním točkám. Scott Haze hraje povětšinu času svou one man show přesvědčivě, no pár okamžiků, kdy se neudržel, a vypadal moc "normálně", se tam našlo. Se zakončením se tvůrci taky moc nevycajchnovali, takže osobně bych doporučil třeba toto, jelikož Child of God je v této sortě asi tak třetí ligou. 60% ()

Reklama

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Lester Ballard (Boží stvoření) = Nekrofil, blázen a vidlák. Film je drsný a nebojí se ukázat svojí nechutnou stránku. Hlavní představitel hraje dobře ale to je skoro jediný dobrý na filmu. Příběh je nudný a tupý a rozhodně si mě nijak nezískal. A zbytečně dlouhý, posledních 15 minut leze jeskyní a pak běhá po louce to bylo zbytečný. 30% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

O čem asi může být ten román? Že i lidský odpad je boží stvoření? Že ho takhle vlastně nestvořil bůh, ale lidé, kteří ho už od dětství nechali žít v zoufalé samotě? Že z okraje společnosti můžeš snadno přepadnout, když ti nikdo nepodá ruku? O čem je ten román nezjistím, protože po shlédnutí filmu ho nemám chuť číst a jen si myslím, že některé předlohy by se neměly zfilmovat. _____ Protože na plátně se odehrává jen samá hrůza a nechutnost, počínaje vykonáním potřeby téměř na kameru a postupně to ještě akceleruje. Jeden pomatený nešťastník a zrůda běhá sám po lese a páchá čím dál větší odpornosti. K čemu takové vyprávění? Herecký výkon nejspíš výborný, protože Scott Haze mi byl opravdu odporný, ale příběh těží jen z jeho zběsilého počínání, jakoby se jím opájel a k tomu už nic jiného nenabídne. SHRNUTÍ: Když si nedokážeš udržet ani plyšové kamarády a mrtvou ženskou, tak jsi fakt divnej. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, ale zas až taková zvrhlá prasárna jak tu někteří popisovali, to nebyla. Jsem zvyklý na ještě větší úchylárny. Hlavní hrdina byl správný magor a když už ho společnost zavrhla, přeskočilo mu ještě víc – příležitostný prc s mrtvou holkou v něm probudil novou touhu a pak už nedokázal přestat. No nekrofílii určitě nefandím – ale nejvíc mě rozsekala ta stará ožralá ženská, co ho obvinila ze znásilnění – do tohohle koštěte by nešel ani takový magor zvrhlé prase, jako byl Ballard. Konec se vůbec nepovedl a vyloženě mě zklamal. Obyčejný průměr a nic, co bych musel vidět znovu. Když si budu chtít zas někdy pustit nějakou prasárnu, tak se raději mrknu na něco z Asie. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Film je adaptací stejnojmenného románu Cormaca McCarthyho, který prozradil, že postava Lestera Ballarda (Scott Haze) je inspirována skutečnou osobou. (Pria)
  • James Franco chtěl původně natočit adaptaci McCarthyho románu „Krvavý poledník“. Z důvodu nedostatku času musel od projektu odstoupit. (Pria)
  • Příběh se odehrává v Tennessee, natáčení však probíhalo v Západní Virginii. (Pria)

Související novinky

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

13.06.2023

Uznávaný spisovatel, scenárista a držitel Pulitzerovy ceny za literaturu Cormac McCarthy zemřel ve věku 89 let. Smutnou zprávu potvrdil jeho syn John McCarthy. Slavný autor měl na svědomí tak zásadní… (více)

Reklama

Reklama